Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Ktoś tu myśli jeszcze tak że jak pójdzie do pracy i będzie miał wyplate 3000zł, to za 12 miesięcy będzie mial 36tys.zl.....

To tak jak u mnie wypłata na fakturze za mleko, pięknie to wygląda na papierku😎😂

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Ktoś tu myśli jeszcze tak że jak pójdzie do pracy i będzie miał wyplate 3000zł, to za 12 miesięcy będzie mial 36tys.zl.....

Ja to myśle tak, jak pójde do pracy zarobię 6 tyś/ miesiąc to za rok będę miał 36 tyś :D Zaraz jak do pracy poszedłem tak myślałem jak w twoim przykładzie, lekkie zdziwko było :P

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No, tom się popisał...

W 2019 nie było plonu to była cena. Ale fakt że niektórym się fartnęło.

Aż spojrzałem na faktury w tym roku od 0,7 zł do 1,8zł. Średnia sprzedaży około 1,2zł

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Najgorzej to skupy znaleźć najbliżej to chyba Grójec pod Warszawą. A oni by podstwwili tiry żeby im nasypac?

Koło Płońska nie brakuje skupów owoców

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Ja to myśle tak, jak pójde do pracy zarobię 6 tyś/ miesiąc to za rok będę miał 36 tyś :D Zaraz jak do pracy poszedłem tak myślałem jak w twoim przykładzie, lekkie zdziwko było :P

Ale dodaj że tylko pół roku pracujesz😋

6 minut temu, Agrest napisał:

W 2019 nie było plonu to była cena. Ale fakt że niektórym się fartnęło.

Zawsze tak jest

Młody był sie rozpatrzeć za maszynami do luskania bobu. Ceny za***iste, chyba się przebranżowię

Opublikowano

Kiedyś sprzedałem łuskarke do bobu za 1000 zł luks szła. Jak się trafi rok to można kasę brać , gorzej jak na giełdzie po 3 zł kg i kupca nie ma. Kiedyś miałem koper 20 ar do ogórków akurat była cena to się 14 tys przytuliło z takiego kawałka

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Chciałbym kasę za cały rok brać, a pracować 6 miesięcy :D

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Zawsze tak jest

Młody był sie rozpatrzeć za maszynami do luskania bobu. Ceny za***iste, chyba się przebranżowię

W jakiej robocie mozna zarobic 3tys zebym ja miał z 2400 to bedzie dobrze u mnie rodzenstwo 10 lat po studiach i zadne nie ma 3tys. MAm nadzieje ze z koparka się uda

Opublikowano
1 minutę temu, sabuliga napisał:

W jakiej robocie mozna zarobic 3tys zebym ja miał z 2400 to bedzie dobrze u mnie rodzenstwo 10 lat po studiach i zadne nie ma 3tys. MAm nadzieje ze z koparka się uda

Szukaj a znajdziesz i bez kłopotu te 2500 choć zarobisz.

Opublikowano
59 minut temu, TheraRolnik napisał:

Musisz od razu wszystkie wgonic czy nie ? Jak nie to wpuść najpierw te młodsze i po 1-2 tygodniach wgoń te starsze

Miejsce muszę robić bo transport ma ruszać dziś 

Opublikowano

Podpytałem w ubiegłym tygodniu operatora koparko ładowarki ile zarabia. Najpierw powiem tak - robotę którą odwalał przy budowie drogi no to kija i po łapach napierdalać. 2 -3h pracy, dniówka 10h. Netto 20zł/h. Chciał 26 ale na razie szef się nie zgodził. Miesięcznie 4,5 do 5tys wyciąga.

6 minut temu, cinek1808 napisał:

@sabuliga hydraulikiem zostań. 

Albo glazurnikiem

Opublikowano
46 minut temu, soltys48 napisał:

Pewnie, jak nie zapomne to Ci jutro wyślę zdjecie moich, w jednym ojcu sa takie po 350-400kg i takie ze 150kg, najlepsze ze te małe tam rządzą

Tylko w mojej okolicy brak a jak już jest to po 1,-/kg

Babie?

Krowom, gdzie tam moja Marylin Monroe  nie wygląda jak krowa żeby weta do niej wzywac  🤣

Opublikowano

zimno dziś  nieprzyzwyczajony jestem do takiej temperatury 

Opublikowano
12 minut temu, sabuliga napisał:

Mogę Ci polecić gościa który ma firmę i szukał operatorów wczesniej, i byle byś tylko chciał pracować to będziesz miał dobrze. Tak w wpz

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Miejsce muszę robić bo transport ma ruszać dziś 

Transport ? Jałówki jadą ? 😛

Wpuść najpierw te mniejsze na kilka dni żeby się "zadomowiły" a po kilku dniach te większe i wtedy te mniejsze już będą na swoim a te większe będą się jeszcze bały na początku i nie powinno być żadnych walk ;) ja tak robię gorzej jak tylko dokładałem sztuk do kojca to wtedy te co już w nim były pokazywały kto tu rządzi ... Jedna tak potłukły że aż opuchła i trzeba było ją zabrać 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
17 minut temu, sabuliga napisał:

Nie muszę czytać nicku i tak wiem kto to napisał 🤣

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jo, mlekovita teraz 15 groszy premii dała to zaleje rynek mlekiem i cielakami!! Z tych małych jedna jest ze się nie da nikomu 🤣

to w sobotę zajeżdżać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v