Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kurla z zaskoczenia mi 2 składy wyslodek przywieźli. Rano po wuja jechałem to dumałem czy te składy to nie dla mnie czekają. Umordowalem się jak nigdy, człowiek coraz starszy to i siły jakby mniej 😔 

@Sylwekx25jak by miał adres to pewnie by przyjechał 🤔

A co tam takiego ciężkiego ? Ja w zeszłym roku tiry 3 układałem 😛 ładowarką wyrównałem z grubsza trochę szypom, polałem zakiszaczem, ubiłem ciągnikiem i tyle 😅

Opublikowano

Aa no to jasna sprawa. U mnie też ponad 2 za zestaw ale w tym roku to  i tak tanio w porównaniu do ubiegłego kiedy były po 3 tys

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To od nas ze 2x tyle i tu się robi cena

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak daleko masz do cukrowni? 

@TheraRolnik sipa, nie szypa. No ciężka robota to jest no 😔 bele rozwalić na dół, potem jeździć do przodu i do tyłu. Raz w sklepie byłem nawet 🤔

Po co ? U nas normalnie na ziemię idą i ubija się tylko boki przednimi kołami 

@danielursus3p żyjesz ?? 😂😂

Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Aa no to jasna sprawa. U mnie też ponad 2 za zestaw ale w tym roku to  i tak tanio w porównaniu do ubiegłego kiedy były po 3 tys

W tamtym roku przywoził po 3 tysiące. Normalnie po. 3200 były ale braliśmy 4 auta chyba

Opublikowano
Agrest napisał:

34 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Masz na to jakiś namiar?

Nieosiągalne. Musisz pilnować bodowy dróg i o kierownika pytać. Jak policją nie pogoni za niemoralną propozycję to coś załatwisz😁

Teraz etapami do 79 widzę robią od Ciepielowa do Zwolenia to próbuj.

Ale ja dzwoniłem do lokalnych biznesmenów od piachu i kruszywa to mówili że nic nie da się kupić.

Sam chciałem ze 3 auta wziąć.

Bardzo dobry jest towar z huty w Ostrowcu z wytopu rudy.  Nie pyli nie sciera się. Ale też całą produkcja wykupowana jest przez firmy i nie chcą indywidualnym sprzedawać.

To położyć posypać cementem zagęścić i robi się skała. 

Możesz próbować na hutę dzwonić. Cennik na ich stronie. Tylko frakcję do 30mm bierz bo tego młotkiem nie rozbijesz.

Dzięki

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

zmartwienie mam co na kolację będzie

a co oferują?

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Dajta spokój, trzeba by się w co wtulic🤔 zmartwienie mam co na kolację będzie 

To dajesz wtulaj się w wymię, a i z cyca kolacja poleci😉

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

rosół jeszcze jest i makaron, ale to za szybko by się obeszło. trzeba jakie naleśniki zarządzić! wędzonki od mamuśki jeszcze są ale jakoś apetyKu nie mam

Bo za dużo "jesz" 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, lamboEVO100 napisał:

w zeszłym roku przywozili mi 3 kursy a w tym paszy jest ale jak były wysłodki to i w zbiorniku więcej.

Ile dawałes wyslodkow na sztuke? Dawałes raz wy słodki a raz kukurydzę czy razem to i to? 

Opublikowano
1 minutę temu, artek27 napisał:

Ile dawałes wyslodkow na sztuke? Dawałes raz wy słodki a raz kukurydzę czy razem to i to? 

w sumie 25-27kg. rano qq, wieczór wysłodki. wychodziło chyba więcej wysłodki już nie pamiętam. teraz pół na pół będą dostawały toto to wiem :D

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v