Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Anno Domini 2020 orka zakończona 👍 i jeszcze ciągnik z pługiem zdążyłem umyć, w poniedziałek resztę gnoju na łąki i fajran do wiosny 😉,  krowy wycielone na ten rok, to tylko w tygodniu opony zmienić w samochodzie i w Polskę kupować ciągnik 🙃

dobrze się czujesz 🤔

Opublikowano (edytowane)

Jak juz kupisz ten traktur to pewno pite bedzie z 2 tygodnie :o wódke już wybrałeś?? Bo jak nie to sie pewnie z 2 razy sie zepsuje zanim sie zdecydujesz i opijesz 🤣🤣🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Teraz kupiłem całoroczne 😊

To daleko nie zajedziesz. 😞

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak juz kupisz ten traktur to pewno pite bedzie z 2 tygodnie :o wódke już wybrałeś?? Bo jak nie to sie pewnie z 2 razy sie zepsuje zanim sie zdecydujesz i opijesz 🤣🤣🤣

Jak on nic na "P"😁

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie pijem alkoholu 🤷‍♂️

13 minut temu, slawek74 napisał:

dobrze się czujesz 🤔

Bardzo 

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie pijem alkoholu 🤷‍♂️

Ty nie musisz. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie pijem alkoholu 

Traktora też nie kupujesz 🤣

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

To daleko nie zajedziesz. 😞

Jak on nic na "P"😁

Bo dla czego ? Kilka lat już samochód jeździ na całorocznych i wszystko cacy 

5 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie pijem alkoholu 🤷‍♂️

Bardzo 

Spokojnie ... Ty pić nie musisz 👍 wystarczy żebyś polewał i donosił butelki pełne 

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Ty nie musisz. :D

ursus nie wszystkim pasuje, ale opijanie już tak 😊 co nie @Partyzant85, a Ty to jeszcze kiełbasy z gryla chciałeś 🙆‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, TheraRolnik napisał:

Bo dla czego ? Kilka lat już samochód jeździ na całorocznych i wszystko cacy 

Nie stać mnie na takie pozorne oszczędności. 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Od 16.20 można spać 😎 juz po prysznicu, w ciepłym łóżeczku a po co wieczorami w chlewie siedzieć? 

To tylko wydoisz i koniec ?

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Po to żeby nie wstawać w środku nocy 😂

A później pewnie od 6 rano w polu rypie i ludzi budzi 😅

Opublikowano

Bez budzika szefowa wstaje, co ma po mnie skakać to niech lepiej krowy doi. Z tym dojeniem do południa to jak z zalaniem paly. Po co się napić wieczorem? Jak się rano napijesz to chociaż całą wieś widzi że Cie stac

Opublikowano

bydło mleczne to chyba najbardziej uwiązująca działalność rolnicza już wole te swoje kury i tuczniki 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Bez budzika szefowa wstaje, co ma po mnie skakać to niech lepiej krowy doi. Z tym dojeniem do południa to jak z zalaniem paly. Po co się napić wieczorem? Jak się rano napijesz to chociaż całą wieś widzi że Cie stac

Tego samego zdania jestem.

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To tylko wydoisz i koniec ?

A później pewnie od 6 rano w polu rypie i ludzi budzi 😅

O 14 wyciąg rusza i ścielenie, zaraz rozrabiamy paszowoz i wysypujemy. O 15 wszystko gotowe tylko doić 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Owijarke kupowałem od krowiarza i mówił że o 16 doi na pytanie czy rano też o 4 doi odpowiedział że już przestał odpowrdalać że wstawaniem o 4 i wstaje o 6

2 minuty temu, farmerss34 napisał:

taka propozycja dla wszystkich co nie w temacie ,,wypierd....lać"

No to wy***rdalaj bo ty nie w naszym temacie 👍

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v