Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Wygiety drut pod gumową uszczelkę w bramie i szukałem tego sznurka do awaryjnego otwierania, sąsiad na drabinie przez okno jako naprowadzacz robił

O, no i fajnie. przyda się jakbym się do Ciebie wybierał. 😉

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No no...

Także @radekz200 mimo otwierania bramy z zewnątrz lepiej myśleć i nosić klucze przy d*pie. 

Bo ty masz chyba z telefonu otwierane, dobrze kojarzę???

Tak z telefonu, ale mam tez pilot, to najlepiej schować jeden klucz gdzieś 

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

myśl pozytywnie to nie będą przychodzić 😁😉

Myślę i same q...i pioruny przychodzą do głowy :ph34r:. Miesięcznie wyjdzie więcej niż @Rolnik1973 zapłacił dziś za dętkę.

38 minut temu, bratrolnika napisał:

Mówisz że mógłbyś???😉

@Rolnik1973 @dsbh te wasze problemy to h..., ja przed chwilą myślałem że już więcej do własnego domu nie wrócę.... 

Poszedłem do garażu podłubać póki widno, żona z dzieciakami pojechała do dziadków. Robię sobie, i nagle pstryk, nie ma prądu, prawdopodobnie przedłużacz mi roznicowke wybił. Idę załączyć, a drzwi od domu zamknięte, brama garażowa na tej samej roznicowce co garaż, więc bez prądu nie działa... dzwonie do żony żeby wracała, bo nie mam jak do domu wejść, i dowiaduje się że drzwi są zamknięte od środka, na taki piprztyczek którego kluczem nie cofniesz, i nawet jak wróci z kluczami to i tak d*pa blada... kurde, już rozmyslalem do której sasiadki iść nocować....

Jeżeli dobrze pamiętam, to Ty masz duży wybór, choćby ta od ciasta :) a ja żadnego. Chyba by Cię nie zostawiła w potrzebie :) ?

Opublikowano (edytowane)

@radekz200 Ja sobie dołożyłem taką klawiaturę numeryczną, wpisujesz koda i się otwiera/zamyka 

Kurde, chyba sobie zasilanie bramy z głównego wyłącznika prądu zrobię....

Pilot by nic nie dał, bo brama bez prądu została, klucz też bo w bramie nie mam zamka, a drzwi od domu kluczem nie otworzyłbym

2 minuty temu, dsbh napisał:

Chyba by Cię nie zostawiła w potrzebie :) ?

No drabiną i latarką poratowała, nie ma to to to tamto

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła 

A ja miałem niespodziewajkę i tak rozkimuje co to się staneło🤔

Zachodzę do garażu popatrzeć jak tam zboże na rozrzutniku

A on krzywo stoi

Patrzę kapeć

Poezedł po sprężarkę by napompować a tam wentyl schowany.

Podliwarował koło odkręcił no i ni ma hvja nie zdejmę opony tak przyklejona.

Zawiózł do wulkanizatora, zdjął oponę wyjął dętkę, dętka cała, nadymał i nigdzie nie schodzi.

No ale założył nową i 70 zł biedniejszy😭.

W domu tą dętkę opatrzył cm po cm no i nigdzie śladu by powietrze mogło ujść, wętyl trzyma.

Urzekli ci ten rozrzutnik sipmy byli takie komenty ze taki ładny oryginalny a kokardkę miał:D

Kombajn ma przyjechać kuku kosić.

Edytowane przez Strongman
  • Sad 1
Opublikowano
danielursus3p napisał:

2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Bańkę tylko że kredytu to ja w 4 lata chcę spłacić, jeszcze dwa lata zostało więc  nie wiem czym Ty się podniecasz. A niby takie bambry i bismesmeny na tej Lubelszczyznie 😅🤣😅🤣

To tak dużo, że jest czym się chwalić?

Na tego mhm ... nie zwraca się uwagi 😉

Opublikowano

Zawsze możesz zadzwonić i pozniej podjechać do Krawca, ten co robi ciągniki Kraft.

Opublikowano
23 minuty temu, Strongman napisał:

Urzekli ci ten rozrzutnik sipmy byli takie komenty ze taki ładny oryginalny a kokardkę miał:D

Kombajn ma przyjechać kuku kosić.

No nie miał, no musi ktoś urok rzucił 😁

No garaż na kłódkę zamknięty nawet kot nie wejdzie by powietrze spuścić.

Opublikowano

+6, cały dzień zachmurzone, dzisiaj sporo opryskiwaczy kursowało a nawet jeszcze niektórzy pszenicę siali...

Opublikowano
6 minut temu, robert55555 napisał:

On ma zakład na Paciorkowej Woli. 

On produkuje ciągniki Kraft.

http://www.krawiec.com.pl/

On regeneruje pompy.

I dobrze robi? O tym z lubartowa to słyszałem ze dobry fachowiec. 

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Teraz z tymi pompiarzami coraz większy problem jest qurła

No właśnie. W tamtym roku w 3p mi tak zregenerował że na zimnym ciężko odpalić. Wcześniej palił dobrze tylko lało się niemilosiernie. Teraz od furgusona i 3p muszę zrobić 

Opublikowano
7 minut temu, robert55555 napisał:

On ma zakład na Paciorkowej Woli. 

On produkuje ciągniki Kraft.

http://www.krawiec.com.pl/

On regeneruje pompy.

Tylko trzeba być przy tym jak robi pompę i patrzeć jakie części wkłada bo już nie jeden się na nich przejechał. 

Opublikowano

Nie miałem okazji korzystać z jego usług. Słyszałem  że podobno tak.  Ta trasie do niego w Zwoleniu jest też inny zakład co regenerują pompy, naprawiają silniki. 

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Tylko trzeba być przy tym jak robi pompę i patrzeć jakie części wkłada bo już nie jeden się na nich przejechał. 

O, ciekawa opinia. 

Opublikowano
21 minut temu, danielursus3p napisał:

jakiś pompiarz dobry jest u was podobno

Ja tam żadnego nie znam dobrego. Od 30 robił mi znajomy z pięć lat temu a w Renówce jeszcze nie robiłem.

Kumpel od case boshowską bodajże woził gdzieś za Lublin i zadowolony jest. Mogę go zapytać  o kontakt jak chcesz namiar

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

da patrzeć jak robi?

Tego nie wiem. Nie sadze, przynajmniej w czasie covida, to raczej odpada.

Opublikowano

@Partyzant85 na rynku z jakimś handlarzem gadałem to mówił właśnie o Lubartowie, słuchy chodzą że w lubartowie dobrze robią. Możesz podać, bez pośpiechu zimą się zawiezie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v