Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś lekko go agregatem trąciłem , jak linie dostały wibracji to myślałem że jebnie po całości.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

No i z czego ma być plon? Wolałbym 2x pszenżyto.

Zobacz jak koledzy chwalą się plonami 7 i 8t żyta😁

Ta 8 ton 🙆‍♂️ z dwóch ha 😁

W tym roku miałem na tej jednej działce piachu pszenżyto po pszenzycie melomana , też szału nie było, kiedyś Fredro to mi sypało 👍

Opublikowano
44 minuty temu, witejus napisał:

podobno jak dłużej niż 180 dni bez przeglądu to kary mają nakładać

Kurła 60tka to już chyba z 10 lat nie ma 😂 i nie przejdzie bo instalacja od hamulców do przyczep rozwalona 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Kurła 60tka to już chyba z 10 lat nie ma 😂 i nie przejdzie bo instalacja od hamulców do przyczep rozwalona 

W ciapku nie mam w ogóle pneumatyki i przechodzi bez problemów. Nigdy jej nie było i pewnie nigdy nie będzie.

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A To z przyczepą  razem robisz.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To się go na złom sprzeda

jak sprzedasz na złom to zapłacisz niewielką część kary a resztę z czego dołożysz? masz coś odłożone na ten cel?

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

Ty byłeś kiedy na przeglądzie ? znaczy jakimś pojazdem

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A co ma przyczepa do tego ? Trochę instalacji jest a trochę wywalone i się dowalą że nie ma pneumatyki do przyczep 

wiesz że niektóre traktory wcale pneumatyki nie mają?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A co ma przyczepa do tego ? Trochę instalacji jest a trochę wywalone i się dowalą że nie ma pneumatyki do przyczep 

Sprawdzają hamulce ciągnika atu są hydrauliczne.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

W ciapku nie mam w ogóle pneumatyki i przechodzi bez problemów. Nigdy jej nie było i pewnie nigdy nie będzie.

Życie jest za krótkie żeby używać hamulców 😅 ja od początku roku zetorem ciągam przyczepy bez hamulców bo w ciągniku zawór się rozwalił i nie daje powietrza na przyczepy

Jedyny minus że jak się ciągnie te 20-25t to trzeba bardziej uważać bo hamuje tylko ciągnik 

2 minuty temu, pafnucy napisał:

Ty byłeś kiedy na przeglądzie ? znaczy jakimś pojazdem

Nie nie byłem i nie będę bo nie mam czym być 👍 

Opublikowano

Ja przyczep z prawdziwego zdarzenia nie ciągam to mi to nie potrzebne, przegląd zawsze przechodzi bezproblemowo, światła najważniejsze i czy w ogóle traktor hamuje...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nie nie byłem i nie będę bo nie mam czym być

to po co bzdury opowiadasz?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Ja przyczep z prawdziwego zdarzenia nie ciągam to mi to nie potrzebne, przegląd zawsze przechodzi bezproblemowo, światła najważniejsze i czy w ogóle traktor hamuje...

Aż miło z Tobą  się rozmawia. 🤔🤔

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Życie jest za krótkie żeby używać hamulców 😅 ja od początku roku zetorem ciągam przyczepy bez hamulców bo w ciągniku zawór się rozwalił i nie daje powietrza na przyczepy

Jedyny minus że jak się ciągnie te 20-25t to trzeba bardziej uważać bo hamuje tylko ciągnik 

Ty żeś głupszy niż myślałem. 😉 w starym tel. miałem zdjęcie jak gość zetora proxime  na bok wywalił,  powodem były dwie przyczepy żwiru bez hamulcy. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v