Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

Trzeba grykę wreszcie przeczyścić i zworkować bo dwa miesiące gniecie przyczepę. Przy okazji zważę, ale już widzę że będzie mniej niż zakładałem.

20201112_090909.jpg

A tak jak teraz nie idzie sprzedać?  Z ilu ha na tej przyczepie 

Opublikowano
58 minut temu, Ursus932 napisał:

A tak jak teraz nie idzie sprzedać?  Z ilu ha na tej przyczepie 

Można, ale chcę wiedzieć ile mam.

Tu jest z 3,35ha

20201112_114311.jpg

Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Można, ale chcę wiedzieć ile mam.

Tu jest z 3,35ha

20201112_114311.jpg

I jak myślisz ile z ha będzie? Ile w tym bigu jest, bo szwagier z Litwy woził to gryka w wielkich bb aż się wysypało to była tona 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

On to wezwał egzorcyste do swojego germańskiego pługa i już nie straszny ursusowi 😁

Tfu znaczy Fergusonowi z naklejka "ursus"

Dobrze że chociaż ciężki ursus to ursus 👍

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, TheraRolnik napisał:

patrz germański pług do polskiego ursusa zahaczył

Kverneland to chyba Norwegia.

@Ursus932 - jaki ursus jak to fetor w przebraniu. Jedyny prawdziwy ursus to c330. Reszta to zwykłe parchy fetorowskie

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

@Partyzant85 odsyłam Cię do źródeł, zanim dostaniesz opierdol bo Polska się za takich jak Ty wstydzi 🤭 kto tak naprawdę kierował pracami w ośrodku w Brnie, nie wiem czy wiesz ale to Polscy inżynierowie wiedli tam prym , Czechosłowaccy nawet w swoim kraju a byli tylko zastępcami, więc takie pierdolenie chlopow jak Ty pod sklepem "przeca ursus to zetor" 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 6465 napisał:

Znajomy miał ataki gorączki od 3listipada jeden dzień 39 potem kilka dni bez i znowu koło 40. Zadzwonił do lekarza kazali jechać na wymaz  10 był wczoraj dzwonili wynik pozytywny.  Węch ma smak też kaszlu nie ma.  Tylko brak apetytu i ataki gorączki.  Do 20listopada ma siedzieć w domu.  Potem mają zadzwonić czy objawy ustąpiły. 

U mnie bardzo bliska Osoba, która zmarła, też ataki gorączki miała sięgające 40*C, do tego też biegunkę, straszny jadłowstręt taki, że nawet pić nie mogła... doszedł później kaszel i duszności.

Edytowane przez pop129
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

I jak myślisz ile z ha będzie? Ile w tym bigu jest, bo szwagier z Litwy woził to gryka w wielkich bb aż się wysypało to była tona 

Wyszło 1330kg/ha. Na polu liczyłem 1500. Trudno, pocieszające że się nie pomyliłem bo śmieci odeszło około 450kg. Ma się wagę w oku😀

1/4 areału została stłuczona przez grad w momencie najintensywniejszego wzrostu i początku kwitnienia.

Teraz czekam na 3500 za tonę😁

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ciemno cały dzień, mżawka, nic się nie chce ale już można uznać ze dzień zakończony. Teraz poczekać aż stara krowy wydoi i zrobi coś jeść 🤣

Byś pomógł kobiecie 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v