Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

sexworkierki

no wiem. kiedyś były takie    pedały, murzyny... teraz nie ma tego. :D

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Znaczy żeś hipohondryk.

Trza Ci na tyle dużo roboty dopier**lić żebyś czasu na wymyślanie chorób nie  miał.

No zobaczymy jak byś tak 3 miesiące żył z bólem gardla i lekarz rodzinny przepisywal przez telefon antybiotyki jak cukierki 

1 minutę temu, Dariowola napisał:

Daj mu  jeszcze 200 zł celowe  na doszkoleńe a jak nie pomoże zmieniaj lekarza. 😃

Na szczęście musze przyznać ze lekarz ten zna się na robocie

7 minut temu, pafnucy napisał:

-

i tak opowiada o tym? 🤔

phiii. na okrągło tak mam. tyle że specjalność inna. sama wizyta 200.

Teraz to raczej powód do dumy tzw zasadność zyciowa

Opublikowano
Dnia 8.11.2020 o 23:12, Uziu92 napisał:

niedługo ludzie sami będą sobie życie odbierać z powodu braku perspektyw i... jedzenia w garnku.

No i dobrze i tak każdy umrze w tym życiu to tylko od choroby do choroby. Szkoda ze nie wprowadza eutanazji

Opublikowano (edytowane)

O kurcze już jesteście przy eutanazji  :P  jutro jak nic do samobójstw dojdziecie.   xD  Porady z cyklu jak najskuteczniej się zabić tak żeby nie zginąć.   xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano
Agrest napisał:

Ta nutka z filmu jest za***ista. 

zmienisz zdanie jak usłyszysz oryginał. 😉 dałby radę na trabce, czemu nie. tylko trza by poćwiczyć.

daron64 napisał:

Małymi kombajnami to ludzie kosza u siebie i niektórzy ewentualnie potem na zarobek. Dużymi kombajnami to kto Ci na parę hektarów przyjedzie, jak sam ma albo w ch*j swojego, albo do kogoś dużego na setki hektarów jedzie na zarobek. Jaki by nie był usługodawca, jeśli ma swoje pole, to zawsze najpierw będzie kosił u siebie, a Ty będziesz ostatni. Parę lat temu objechałem 13znajomych i nikt nie chciał przyjechac. Rok później kupiłem swojego zloma. Ile by nie trzeba było przy nim grzebać i pod nim lezec- jest swój i kosze kiedy chce. A tak to zawsze - aaaa najpierw muszę sobie skosić, aaaa mam słaba jedna oponę, asfaltem nie pojadę, aaaa nie mam kombajnisty, aaaa akurat się zepsuł. A jak już ktoś przyjechał, to albo było się tym ostatnim, albo się akurat k**wa u mnie zepsuł i czekaj aż właściciel się zbierze żeby go naprawiać(a że u siebie skosił, to mu się nie chce), a to na odpier**l koszenie - ściernisko w kolana, albo zielono za kombajnem, no bo przecież u siebie tak kosił, to i mnie też nie trzeba nic ustawiać itd itd. Raz mi się tylko udało że akurat znajomy co ma więcej pola miał wynajęte parę kombajnow i akurat u niego kończyli to mi jeden podesłał i jeszcze przyczepę duża pożyczył, bo sam bym nie nadążył odbierac.  Sto razy wolę leżeć pod tym gównem, klnąc na niego, narzekać itd niż łazić po ludziach i za własne pieniądze prosić się, żeby ktoś przyjechał mi skosił.

mój usługodawca z tego chleb je więc im więcej obskoczy cudzych hektarów tym więcej kasy wpada do kieszeni. A swoje ha obskakuje na koniec albo drugim kombajnem. Tak samo z qq. kosi najpierw ludziom, w międzyczasie sobie.

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

zmienisz zdanie jak usłyszysz oryginał. 😉 dałby radę na trabce, czemu nie. tylko trza by poćwiczyć.

mój usługodawca z tego chleb je więc im więcej obskoczy cudzych hektarów tym więcej kasy wpada do kieszeni. A swoje ha obskakuje na koniec albo drugim kombajnem. Tak samo z qq. kosi najpierw ludziom, w międzyczasie sobie.

U nas albo mali rolnicy, ktorzy kosza sobą e i ewentualnie jakiś mały zarobek, albo obszarnicy. Mamy też kilku parotysiecznych i kto ma nowy duży komabajn, to u takich sobie dorabia. A skr jest jeden koło 30km odemnie.oni też nie bedamna parę hektarów jechać.

Opublikowano

każdy region inaczej. ja napisałem jak to wygląda U nas. z usługodawca problemów nie ma więc każdy chrzani mieć swój kombajn. choć nie powiem, że nie mają. jest kilka i we wiosce. Ale są też tacy co bo żona mają, ale nie wyciągają nawet bo nie chcą się brudzić. woli nająć i mieć żniwa z rękoma w kieszeniach. zapłacił i cześć.

bizona, nie bo żona

Agrest napisał:

https://youtu.be/1ygdAiDxKfI masz tu oryginał. niech Ci obrzydzi.

Opublikowano

Jak szukałem to najpierw ten film włączyłem. 

Wykonanie super, mistrzostwo świata. Nie wiem co ma mi zbrzydnąć. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

@TheraRolnik patrz jak dziewczyny wywijają. Nie chciałbyś tak z którą?

A co tam miało być ?

Rozjaśnione ekran w telefonie, ustawiłem dobrą jakość na YT i nic ciekawego nie zobaczyłem 

Zmarnowałem tylko 5 minut swojego bezsensownego życia i tyle 

Edytowane przez TheraRolnik
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

przy takich cierpiał bym na notoryczny pytostój 

prawie udany dzień marchewka wykopana było by fajnie gdyby mi świnia telefonu nie pogryzła  ciekawe czy ubezpieczenie telefonu w orange obejmuje pogryzienie przez swinie🤔

Opublikowano

No i mamy dwie skrajne reakcje. Wybieram tą drugą - pytostój. Dobre!!!👍😁

1 minutę temu, Bananek napisał:

to zaśpiewaj.

I tak nie usłyszysz😁

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co tam miało być ?

Rozjaśnione ekran w telefonie, ustawiłem dobrą jakość na YT i nic ciekawego nie zobaczyłem 

Marnowałem tylko 5 minut swojego bezsensownego życia i tyle 

Dokładnie. Nic ciekawego.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szczypka napisał:

przy takich cierpiał bym na notoryczny pytostój 

prawie udany dzień marchewka wykopana było by fajnie gdyby mi świnia telefonu nie pogryzła  ciekawe czy ubezpieczenie telefonu w orange obejmuje pogryzienie przez swinie🤔

Pytam po jakie licho to wrzuciłeś przez ciebie oberwałem ręcznikiem po głowie od ślubnej bo chciałem spróbować czy dorównam kroku . To do @TheRolnik .

Edytowane przez galan99
  • Haha 4
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No i mamy dwie skrajne reakcje. Wybieram tą drugą - pytostój. Dobre!!!👍😁

nie słyszałeś tego określenia? u nas dość popularne tak jak srajtaśma

Opublikowano

To drugie to standard. Pierwszego nie znałem ale wyjątkowo pasuje do tak skocznej muzyki połączonej z tak skocznymi dzierlatkami😆

Opublikowano

I przy teledyskach z tymi panienkami disco polo  też nic nie drygnie?

Opublikowano
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Wolę disco polo ... W ciągniku musi disco lecieć 

https://youtu.be/hsWU93ZXmQU

Ja tam wolę tradycyjnie... Kunicka, Santor, Czerwone Gitary, Zykina, Chór Piatnickogo albo Aleksandrowa... 

+2 i bez mgły.

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

😋 kuwa jakbym miał tak tańcować tak jak one to by mi nie nadazyli gipsu zakładać 😂 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v