Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no bo według wagi za niski. :D   kiedyś jak był w dowodzie wpis, to miałem wysoki i tego się trzymam.

Opublikowano

Ale długi dzień. dzieci z żoną u dziadków. dom prawie pusty, z nudów borata oglądam. co za głupie poczucie humoru. jeszcze głupsze niż moje. 😀 nie wiedziałem, że się da.

Opublikowano

Ty to masz jakieś zboczenie! Masz jeszcze jakieś życie oprócz pierdzielenia o pisie? Większość ich wybrała i zmienisz to dopiero w przyszłych wyborach ( A może i nie) to po co ciągle tym zamiecasz?

Opublikowano

Oj ciężko Ci będzie już się z tymi trawami zabrać. Chwyciłem kawałek łąki na ostatni pokos od znajomego to tydzień usiłowałem to podsuszyć z lekka co by w balota było dobre. Jak było zielone to było. W końcu dałem to zwinąć. Baloty waga extra ciężka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zapracowany napisał:

Ty to masz jakieś zboczenie! Masz jeszcze jakieś życie oprócz pierdzielenia o pisie? Większość ich wybrała i zmienisz to dopiero w przyszłych wyborach ( A może i nie) to po co ciągle tym zamiecasz?

On nie zmieni. To najgorszy sort człowieka bo nie chodzi na wybory a narzeka.

Opublikowano
20 minut temu, donweter1989 napisał:

Oj ciężko Ci będzie już się z tymi trawami zabrać. Chwyciłem kawałek łąki na ostatni pokos od znajomego to tydzień usiłowałem to podsuszyć z lekka co by w balota było dobre. Jak było zielone to było. W końcu dałem to zwinąć. Baloty waga extra ciężka.

Wczoraj byłem na torfach zobaczyć  i co ciekawe przy samej rzece najsuchsza łąka, z 5 ha może 2-2,5 uda się skosić bo na reszcie woda stoi a że mokre to tam szczegół 👍 zbierało się już takie że woda leciała z balotów i było dobre

Opublikowano

Nigdy we workach nie było i nie będzie ;) ludzie w okolicy próbowali i po pierwszym roku rezygnowali bo psuło się 😉 jeszcze mam 10ha 3 pokosu do zebrania ale za dużej trawy nie ma i tylko lepsze kawałki pokosze jak będzie możliwość 👍 a na torfach drugi pokos czeka 

Opublikowano

Worki trudny temat. Najlepiej dobrze podsuszyć i skarmić najszybciej jak się da. Jakość worków też pozostawia wiele do życzenia. Co partia to inna jakość. Zazwyczaj gorsza.  Dlatego z lekka opóźniam 2 pierwsze pokosy które idą na siano a 3 jest tym takim symboliczbym bardziej co by za dużo bel we worki nie trafiło. Ewentalnie dokupie zawsze trochę owinietych balotów.

@Bananek ile płacisz za zbiór traw w pryzmę przyczepą?

Opublikowano

znajomi w piatek lucerne zwijali-akurat byla fajn apogoda,do poludnia potem padalo, 

udalo sie zasiewy skonczyc w przyszlym tygodniu kolega bedzie sial-jeszcze orac nie skonczyl, odradzilem mu siew pszenzyta 😛.

w polach naprawde mokro, tam gdzie lata temu stala woda ,tam stoi i dzis.. sa pola gdzie 1\3 do przesiana ,na wiosne chyba uda sie wjechac.

Opublikowano

Ja czwarty pokos lucernie konczyny zebrałem w czwartek w piątek wapno radkowit posiałem i wieczorem znowu dolało 10mm i odnowa woda w polu stoi .W październiku ponad 130mm.Dużo zboża zgniło i niema szans aby nadziać 

Opublikowano
5 minut temu, donweter1989 napisał:

Worki trudny temat. Najlepiej dobrze podsuszyć i skarmić najszybciej jak się da. Jakość worków też pozostawia wiele do życzenia. Co partia to inna jakość. Zazwyczaj gorsza.  Dlatego z lekka opóźniam 2 pierwsze pokosy które idą na siano a 3 jest tym takim symboliczbym bardziej co by za dużo bel we worki nie trafiło. Ewentalnie dokupie zawsze trochę owinietych balotów.

Ja od razu na łące owijam i spokój a później zwozi się jak jest czas 

5 minut temu, jacus napisał:

znajomi w piatek lucerne zwijali-akurat byla fajn apogoda,do poludnia potem padalo, 

udalo sie zasiewy skonczyc w przyszlym tygodniu kolega bedzie sial-jeszcze orac nie skonczyl, odradzilem mu siew pszenzyta 😛.

w polach naprawde mokro, tam gdzie lata temu stala woda ,tam stoi i dzis.. sa pola gdzie 1\3 do przesiana ,na wiosne chyba uda sie wjechac.

Też po niedzieli pszenżyto sieje niecałe 5ha 

Opublikowano
donweter1989 napisał:

130 zł za przyczepę 40m³. Ale to rodzina. więc stara się brać mniej. co do worków to jest to bardzo dobra sprawa. Ale jako wkład bigbaga. I tyle. raz zrobiłem siano w worki, a na drugi rok kupiłem już owijarkę.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, donweter1989 napisał:

Mi woził takim samym zestawem jak u Bananka to 180 za przyczepę, trzeci pokos woził mi dużo większą krone 4xxl to 200 za przyczepę

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v