Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

I tu wszystko zależy od profilu. Bo mozna uprawiać 0,5ha truskawki, 0,5 malin, 0,5 czosnku i stara c330 z opryskiwacze 400l, ug2, kultywarorem , bronami wystarczy

Ufny jest względem Ciebie po tym jebitnie bolesnym zastrzyku? Mój po roku dopiero dał mi się pogłaskać i złapać za szyję. Teraz chyba już nie zapomni że to przeze mnie ten ból

A to na czosnku taki biznes 🤔

Dobra to wchodzę w to 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał:

Nic nie mam. Muszę to opryskać bo rośnie szybko i składniki z gleby pobiera

Jak przorzesz to odda je spowrotem, jak każdy poplon. Byle nasion nie wydała.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A to na czosnku taki biznes 🤔

Dobra to wchodzę w to 😁

Swego czasu była to najbardziej dochodowa uprawa. Ale sam nie urośnie. Na byle czym też nie.

I jak w całej branży - nie sztuka wyprodukować, sztuka dobrze sprzedać.

Opublikowano

No to czym opryskasz żeby warzyw nie zniszczyć?

9 minut temu, Ursus932 napisał:

@Agrest  sam to znaczy? To trzeba mu coś do towarzystwa zasiać 

Bez większej pracy.

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

I tu wszystko zależy od profilu. Bo mozna uprawiać 0,5ha truskawki, 0,5 malin, 0,5 czosnku i stara c330 z opryskiwacze 400l, ug2, kultywarorem , bronami wystarczy

Takie coś to musiałby mieć koło domu, a nie gdzieś we świecie. Żona mówi że jak kupimy działkę koło domu to tunel sobie na niej postawi i będzie ogrodniczka🤣

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

52 minuty temu, Andpol napisał:

Kiedy pierwsze przymrozki bo mi na warzywniaku żółtlica wyrosła i nie chce ją chemią pryskać i warzywa jeszcze rosną? Słonecznie i ciepło tylko wiatr trochę silniejszy.

Jak masz czas i jakiś drób czy króliki to im to wyrywaj i dawaj, chętnie zjedzą.

A potem wysrają i zasieją gdzie popadnie. tłumić w zarodku dziadostwo.

Opublikowano
3 minuty temu, Andpol napisał:

W warzywach to nie chodzi mi o puste place po ogórkach,cebuli itp.

Kosa, kosiarka, talerzówka, a nie tylko chemia😉

Opublikowano (edytowane)

wieje coraz bardziej. trzeba się wybrać zobaczyć wojsko. w Kocku uroczystości upamiętniające ostatnią bitwę kampanii wrześniowej.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

O jak wojsko idzie to kury trzeba naganiać  :D  a na kogóż oni idą?   :P

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

No to czym opryskasz żeby warzyw nie zniszczyć?

Bez większej pracy.

To to wiem, ja szukam alternatywy dla bydła a przy tym roboty do uja, bo podobno takim jak ja za chwilę będzie grozić 3 lata odsiadki i konfiskata mienia 😕 no tak mnie  kolega @HF86 w cenach bydła pocieszył 🙄

Opublikowano
pafnucy napisał:

wieje coraz bardziej. trzeba się wybrać zobaczyć wojsko. w Kocku uroczystości upamiętniające ostatnią bitwę kampanii wrześniowej.

daleko masz do "kocyka"? kilka lat temu 3.10 miałem wesele w okolicy Lublina. młoda z Dys-a to jak wracaliśmy przez Kock akurat była defilada.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Machniom??? Wszystko twoje za wszystko moje?? Będziesz prawie miastowy😋

22st.C z rana, ale jak na razy zawieje to drzewami buja

Panie jak by nie moja druga połowa to ja bym już był emerytem w Mieście. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v