Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, taki kilkudniowy młodziak ma strategię bezruchu bo ucieczką jeszcze się nie uratuje. Dodatkowo według przyrodników nie wydziela zapachu co daje mu większe szanse w pierwszych dniach życia. 

Opublikowano

ja łąki nie dokosiłem latem bo mała sarenka weszła w srodek    , szukałem z pół godziny i dokosiłem nastepnego dnia ,   nie stety na innej łące nie mogłem tak zrobić i ......   były młode bazanty ale te uciekły a miały jeszcze kolejne utrudnienie w bocianach i jastrzebiu , i akurat jastrząb coś z łąki podniół bo bociany nieskorzysatły w tym przypadku , choć  wiele razy łykały młode bażanty  to odnosnie bezruchu młodej sarenki 

Opublikowano

Bocian wytłucze wszystkie młode bażanty i kuropatwy. Kombajnista opowiadał że raz spotkał taką sytuację. Najpierw zatłukł jak najwięcej, potem zjadał.

Opublikowano

Bocian to zabójca żre wszystko ca da rade przełknąć? Raz widziałem jak dorosłą chomę atakował a ta naokoło dzioba się owinęła i ją puścił ale to był chyba młody bociek i niedoświadczony?

Opublikowano (edytowane)

ten zielony to chyba brat mojego?.... no chyba że siostra?🤔

20200831_154313.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

b

Baranek?? 🤔 od kiedy?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Roman176 napisał:

jeden 2 góra na las ....śląsk

nie możliwe. przecież to Śląsk. to musi być lepiej niż u reszty Polski.

JarekBazydlo napisał:

Ja już kilka wiaderek zebrałem.

A grzybów ile?

Opublikowano
Bananek napisał:

Roman176 napisał:

jeden 2 góra na las ....śląsk

nie możliwe. przecież to Śląsk. to musi być lepiej niż u reszty Polski.

JarekBazydlo napisał:

Ja już kilka wiaderek zebrałem.

A grzybów ile?

No jest lepiej, bo grzybów nie ma. Gdzie indziej ".ujnia z grzybnią" 😁😁

Opublikowano

Byłem pojeździć rowerem i zdziwko lokalny bamer krętacz i podpieracz działek co to uprawia a dotacje właściciel bierze jeszcze żyta nie skosił na kilku działkach zapomniał?A może mu na ropę brakło?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v