Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W dalekie trasy nie jeżdżę, a dpf ostatni raz zapalił się we wrześniu, jak moja pani auto oswajala i jeździła jak emeryt. Dostał w kite na 10km i od razu zgasło, raz na zawsze 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Od ponad 3 lat użytkuję auto z dpfem to średnio co 2500 km się wypala.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

4tys.km zrobione i się nie zaswiecilo jeszcze

Znaczy się że ty też jak emeryt jezdzisz😄

Ja ostatnio to głównie auta używam w koło komina. Od czasu do czasu trasa 150-200 km.

W zabudowanym tak, na torze możemy się poganiać :)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, danielursus3p napisał:

zabudowanym tak

W zabudowanym to i ja się pilnuje

Wprowadzili w końcu to Ze poza zabudowanym też lejce za prędkość zabierają???

Pod wieczór się słoneczko pokazało

7 minut temu, Pafnucy napisał:

Oj wyciąć i po problemie . :ph34r:

Po co skoro nie przeszkadza

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano (edytowane)

Nawet nie wiem, nie zapierniczam ostatnio, tak to się nie interesowałem, 16 pkt do końca marca 😬

@bratrolnika

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja przeważnie jeżdżę wokół komina. Nigdy kontrolka się nie zapaliła. A na wypalanie nie mam wpływu bo to komputer decyduje kiedy wypalić. A jak widzę to dzieje się to często na małych obrotach i w postoju bo wówczas np jednostkowe spalanie z 0,7l/h rośnie do 2,5.

Opublikowano
3 minuty temu, Bartek933 napisał:

Dwa mandaty powinny być, dla opla i vw.

Ani nie napadało ani w polu nie pozwoliło zrobić

Uważasz że przyśpieszył , czy za co ?

Opublikowano

Mandat jak mandat. Dziadkowi powinni lejce dożywotnio buchnąć za to. Tym sposobem mógł doprowadzić do katastrofy w ruchu lądowym.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Bartek933 napisał:

Dwa mandaty powinny być, dla opla i vw.

A co jest jakiś zakaz przyśpieszania po opuszczeniu terenu zabudowanego... jak koleś w oplu widzi że jadą z przeciwka i nie da rady go wziąść to po co dalej się pcha na czołówke powinien odpuścić przyhamować i schować się za pojazd poprzedzający, a jak już nie widzi co się w okół dzieje pora odpuścić dalszą jazdę pojazdami bo właśnie zrobi sobie krzywdę lub komus 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Wiater który wcześniej się rozwiał , ustał , ale mżawka lekka obecnie .

@Rolnik1973 sprawa jest . Ty tam kotów sporo miałeś . Piątą dobę nie wraca . Już po nim, czy jest nadzieja ?

A może kto widział . Cały czarny i mruczy jak go głaskać . A no i gruby jak ja . Dla znalazcy nagroda . Mój autograf.

Wróci, mój pasożyt nie przyłaził do domu ponad tydzień , przyjeżdżam dziś a on juz śpi pod stołem

8+ za dzień 2mm

Opublikowano

A już miałem pytać gdzie żeś ze Sławkiem zaginął . Ty wrócił już ?

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie można przyspieszać będąc wyprzedzanym

No zgadza się, ale co jechać w trasie ze stała prędkością i widzę że ktoś mnie wyprzedza a ja zaczynam przyśpieszać aby mu to uniemożliwić. A tu koleś sam nie wie co robi widzi że kończy się teren i tamten zwiększa a może i nie zwiększa prędkości tylko opelek nie może się rozbujać aby go wziąść. Ten z przodu musiał by się chyba zatrzymać aby on zdążył wykonać manewr i tamtym nie zajechaać drogi :) 

Opublikowano

czasami slonce,czasami deszcz a nawet drobny grad, na gorach snieg lezy a w dolinach wiosna, choc jeszcze nikt w pole nie wyjezdza.

jakis pafnucy od niedzieli natrzaskal ponad 100 postow-  dla jasnosci powinien dodac sobie 12🤣

Opublikowano

No co Ty ? I tak wiadomo kto . :D

Jak zdrówko ? Sanatorium miłości pomogło ??

Opublikowano

Wróćmy lepiej do tematu dyskusji bo zaraz posypią sie mandaty i ktoś jeszcze nie wytrzyma presji i zechce konto swoje usunąc xD

Co do pogody dziś raz deszcz raz słonko, aby nie ten wiatr to było by ciepło 

• Like 1
Opublikowano

To luźny temat . Tu raczej za byle co mandatu nie będzie .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v