Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z jakimś przedstawicielem,W Łomży z 130km od emnie nie wiem jak jest ale trzeba mieć min 3ha i są jakieś kontrakty ze za mało to źle i za dużo to źle i za 130km transportu od emnie biorą 1100zł a z tonażem rożnie, zależy kiedy bo wiecie jakie kary.

Opublikowano (edytowane)

To Z tymi ziemniakami też nie za ciekawie.  Kiedyś przejeżdżałem przez miejscowość Łobez,  tam coś z pyrów robią,  a jaki tam smród jak z kur..... Syn. Sołtys a u ciebie za stodołom jaki silos po cemencie nie leży? 

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)

oni nie wciskają wam później wyciery z tych ziemniaków?

6465 znajomy coś takiego sprzedaje:

Sprzedam silos do zboża paszy cementu
Czysty w środku służył do paszy od nowości nie używany do cementu.
18-20 ton zboża
25 ton cementu
Zbiornik zdemontowany
cena 4500
Edytowane przez gregor1284
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak teraz ale kiedyś za obierki i gotowaną pulpe ładnie sobie liczyli. Dla opasów to brali. Ale łopata jak została na miesiąc wbita to tylko drewniany trzonek zostawał😄 Działają i to prężnie odkąd amerykance to wzięli z kasą nie zalegają. Sporo ciągników i ciężarówek z WGS jeździ. 

Edytowane przez lukasz20
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukasz20 napisał:

Nie wiem jak teraz ale kiedyś za obierki i gotowaną pulpe ładnie sobie liczyli. Dla opasów to brali. Ale łopata jak została na miesiąc wbita to tylko drewniany trzonek zostawał😄

u nas typ to woził po 800 za skład, do czasu jak się ludzie nie dowiedzieli że brał to za free

Opublikowano

Dużo tego ludzie wywieźli. Na początku za 20 zł przyczepa. Jak się wycwanili to i po 200 się zrobiło. Ci co odstawiali ziemniaki mieli za free, później tylko oni mieli dostęp. Teraz nie wiem jak jest. W Głownie robią puree to można było to kupić w workach co np z taśm się osypało i był to odpad. Generalnie zamiast płacić za utylizacje tego mieli biznes. 

Opublikowano

Mój znajomy z Warki wozi może też zamówię. W listopadzie przywoziłem rogatym wytłok z buraczków czerwonych,  tanio i blisko.  Ale wartości to to za bardzo nie ma. 

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

młóto po 3tys z groszem 24 tony, na zimę to może mućkom wezmę. teraz za dużo odpadu by było. zależy jeszcze jakie przywiozą, jak rzadkie to po całym polu się rozleje :D

Tyle to teraz kosztuje??? 125zl za t?? Przecież to odpad do utyluzacji za którą muszą płacić... kiedyś to były groszowe sprawy

Opublikowano
5 minut temu, artek27 napisał:

Wczoraj kuzyn żony pożyczył dla sąsiada 3letnia lawete i poszła z dymem. Jechał i nawet się nie oglądał dopiero jak zajechał na podwórko to zobaczył że się pali. 

mememe_0854b3c1ca6872910cff8244e7b958a8-1.jpg

• Haha 2
Opublikowano

U nas młuto bardzo chwalą że mleko pędne.  Ale ja doświadczenia z tym nie mam. 

Ale chyba bym wolał dać 3000zl za łódkę młuta  niż 2700 za wytłok z buraka. 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

U nas młuto bardzo chwalą że mleko pędne.  Ale ja doświadczenia z tym nie mam. 

Ale chyba bym wolał dać 3000zl za łódkę młuta  niż 2700 za wytłok z buraka. 

Jak z nim przesadzisz to było czuć w maśle(swojskim), a czy w mleku też to nie pamiętam. Ostatnia krowa to chyba 2008r pojechała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v