Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bałtów, świętokrzyskie

6 minut temu, 6465 napisał:

Byłem w takim domu w szymbarku.  W głowie się kręci jak się wejdzie do środka. 

Bo podłoga krzywo jest, a przynajmniej w tym co byłem tak było, i blednik wariuje

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Co wam powiem to wam powiem, ładnie tu mają w tym świętokrzyskim, ale na budowlance to się nie znają

20200812_132425.jpg

Niezła impreza musiała być podczas budowy :D 

• Like 1
Opublikowano
Strongman napisał:

No ale jest kolejny problem,pogoda susza deszczu nie widać trawę skosiłem i bym ususzył po pogoda super a nie mam gdzie już trzymać tego siana,kiszonki narobione, wolałbym siano.

ja zrobiłem suchszą sianokiszonkę i owinałem folią

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

ja zrobiłem suchszą sianokiszonkę i owinałem folią

Mam już 300 belek a to na 2 lata mi starczy sianokiszonki, 100 siana i wszystkie stodoły pozajmowane i jeszcze jest, pogoda super na siano i jeszcze płacić za folie, chyba wynajmie jeszcze jedno stodole ale ciągnikiem tam się nie obróci, trzeba ręcznie będzie turlać i stawiać. I tak zrobię już ugadałem.

Opublikowano (edytowane)

Jak bela okrągła to się toczy lekko a potem trzeba postawić zeby było płasko i kolejna warstwa,toczysz po belach i fikasz i stoi,jak świeże to niema problemu gorzej jak się ulezą to tak jak by się skleili ale będę się martwił później,bele mam 130 więc nie duże a susza taka ze będą lekkie  i to bez przewracania.Bo ziemia popiół i gorąco i słonce pali tylko rosy ale to pikuś.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

Strongman po czym bele że ręcznie przetaczasz moich to i we dwóch tych suchych czasem nie ruszy lepiej w folie niż ma zgnić a jak masz gdzie nie drogo stodołę wynająć to ok

E tam,po takiej samej sztaplujemy po trzy do góry na strychu😁

• Like 1
Opublikowano

Normalny, krzywy domek, ale spacerowanie w nim sprawia problemy i kupę frajdy. Pewnie po pijaku było by łatwiej chodzić

Opublikowano
soltys48 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

Strongman po czym bele że ręcznie przetaczasz moich to i we dwóch tych suchych czasem nie ruszy lepiej w folie niż ma zgnić a jak masz gdzie nie drogo stodołę wynająć to ok

E tam,po takiej samej sztaplujemy po trzy do góry na strychu😁

to już wiadomo po czym cię boli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v