Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał:

Nie będzie się zapychać ? Talerzówka nie lepsza by była ?

Pewnie że lepsza. Ale na mój areał szkoda mi wydawać 3 czy 4 tysiące na talerzówkę. Właśnie w przyszłym roku by wyszło tak tylko po mieszance robić bo po pszenicy pójdzie obornik pod ziemniaki. Może się nie zapcha, w poplonie z rzepaku takim fest gęstym i wysokim do połowy przedniego koła w C-330 nawet się specjalnie nie zapychał, a jak już to wystarczyło podnieść na podnośniku co jakiś czas. Wałek się tylko zalepiał jak były rośliny mokre bo jak suche to bezproblemowo szło.

-3 stopnie.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

U mnie ostatni raz piskorze widziałem z 15 lat temu...

A daj spokój, marne to jak nie wiem. Rowy pomulali to bociany miały taka wyżerkę ze szok 🤣znajomy 15kg ich nazbieral

Kurła jakby było bliżej to bym przyjechał wziął trochę i zarybił nim na nowo te stare kanały na łąkach 😎. W sumie do akwarium też ciekawa rybka , ładnie ubarwiona (jak ją się z błota oczyścić )😂

Opublikowano

Oooo no to żeś mie tera podbudował. głupio teraz będzie Ci dokuczać. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła jakby było bliżej to bym przyjechał wziął trochę i zarybił nim na nowo te stare kanały na łąkach 😎. W sumie do akwarium też ciekawa rybka , ładnie ubarwiona (jak ją się z błota oczyścić )😂

Teraz mają czyścić, to raczej dadzą radę uciec 😎

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Bananek napisał:

wścibskimi pytającymi 😉😀

potrzebujesz oleju? mogę zapytać mojego usługodawcy. tylko muszę być pewien, że zabierzesz, bo nie będę tego u siebie trzymał.

jakbyś mógł zapytać to byłbym wdzięczny , nie musisz zabierać tego oleju do siebie , tylko co najwyżej zapytaj ile tego ma i czy jeśli nie musi się z tego legalnie rozliczać oddając do utylizacji to czy oddałby bezpłatnie , jak będzie trzeba to osobiście się pofatyguję jeśli dałbyś na niego namiary

7 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Dla tego się nie ożenię 😅

no bo ja wolność sobie cenię 

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano (edytowane)

Teraz długie wieczory można by było w garażu posiedzieć i coś ulepić 

6 minut temu, kontenovy napisał:

no bo ja wolność sobie cenię 

Na siłę nie ma co szukać 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

dokładnie , póki jesteś młody to po co ci te schody

Opublikowano
9 minut temu, kontenovy napisał:

dokładnie , póki jesteś młody to po co ci te schody

A czemu schody? schody to są w pojedynke. Ani się do kogo odezwać, ani wsparcia ani nic.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

taaa, poddać się na starcie. 😏

Jeszcze nie zacząłem a już przegrałem 😛 

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

To jak i ja, ale to żadne wyzwanie

Wyzwanie to jest przejść po nich tak żeby nikt nie słyszał bo stare schody i skrzypią 😎

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Mam w przyszłym roku takiego pomysła- na ściernisko ze ściętą słomą posiać poplon i wjechać w to kultywatorem z wałkiem.

też chce to zrobić ale  bez siewu poplonu ,tylko usługodawcę musze zmienić bo obecny pomimo że ma kilka lat dominatora z sieczkarą to jeszcze nigdy słomy nim nie ciął i nie wie jak to włączyć 

tylko co jak co do sieczkarni i kultywatora musi być nisko skoszone , wysoka ściernia + reszta sieczki z kłosa to pewne zapychanie , mam 3 rzędy zębów co ok 45cm i sie zapycha często , jak nie uda się gnojowicy z dowozem kupić to sie pożyczy tależówkę może bo sąsiad usługodawcy fajną talerzówkę Agrona powerdisc2,5m  se sprawił 

2 godziny temu, pafnucy napisał:

oj coś tam się robi, ale jak patrzę na spore grono rolników tutaj i ich osiągnięcia...

no u mnie dużo mniej się robi ale za to patrzę tak samo jak i ty 

3 godziny temu, pafnucy napisał:

ale teraz możesz spróbować rzucić:D

przynajmniej będzie okazja przytyć 

3 godziny temu, sabuliga napisał:

Własnie sie dowiedziałem że wysokosć stypendium rektora 1100 zł. Cos czuje ze przytule 10 tys. Łacznie z dwóch lat z samego stypendium jestem do przodu 18tys

myślisz że koszty utrzymania w mieście w czasie studiów też nie zjedzą części tego ? ja w sumie do studiów dołożyłem bo na warunki poszło więcej niż ze stypendium socjalnego dostawałem a gdzie jeszcze dojazdy codzienne PKSem i MPK, w hvj to też kosztuje pomimo że dzienne daremne

3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Szczęśliwa każda, która mnie nie zna.

i mnie też , tzn znać może , ale związać się z kim takim raczej nie powinna

najgorsze że są takie które nie chcą nawet znać i nad tym ubolewam, chyba za wysoko mierzyłem a z wysoka upadki najbardziej bolą i zniechęcają do kobiet z którymi chciało się zawrzeć jakieśkolwiek znajomości

4 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Mnie takie rzeczy nie interesują a wręcz brzydzę się takimi filmami.

no i dobrze, wiesz jak to zmienia psychikę kiedy zaczyna się uzależnienie od tego i sięga się po coraz mocniejsze produkcje? na każda jedną ładną dziewczynę zauważoną gdziekolwiek patrzysz jak na te aktorki 

4 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

Ładne młode dziewczyny Cię brzydzą🤔

ładne dopóki nie zmyją makijażu

3 godziny temu, donweter1989 napisał:

@szymon09875 dałeś mi 1000 lajka

Screenshot_2020-11-24-22-45-38-1.png

pierwsze 5 liter nazwy tego trunku mówi kim stanie się człowiek po jego spożyciu 

3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Można tak powiedzieć. Liczy się wnętrze, wygląd to najmniej istotny, byle nie zbyt piękna bo im ładniejsza kobieta a brzydszy chłop tym więcej problemów.

się nie bój , na takie związki to godzą się tylko materialistki z milionerami, ciebie to nie będzie raczej nigdy dotyczyć

4 godziny temu, szczypka napisał:

co wyście oglądali?

film instruktażowy jak przejść noc poślubną 

4 godziny temu, sabuliga napisał:

A chciałbym się zapytać was chłopaki czy dziewczyny ze wsi to w łóżku szalone są np zrobią lodzika albo może z polykiem?

ty znowu tej swojej Romi Rain za dużo się naoglądałeś ? brzydka jak cholera ,nie wiem co ty w niej widzisz 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

...

Na siłę nie ma co szukać 

dokładnie , często na 230V wystarczy

20 minut temu, TheraRolnik napisał:

Na siłę ? 

perswazji, ale jak się i takiej siły nie ma to jedynie można próbować ze znieczuleniem jak ten typ w klubie w poznaniu co go ochroniarze w kiblu nakryli i filmik w sieci krąży

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v