Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Pafnucy kiedy truskawki? żona kilka kupiła maja być pierogi

Sławek dużo  chcesz? Mam młoda plantacje ale już  wczesnych trochę  mam na pierogi będzie 😉

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Dopiero gdzie nie gdzie czerwona . Jak byś był w pobliżu to polecił bym Ci truskawki znajomego . Po 15za kg obecnie sprzedaje . Słodkie i pyszne .

w sklepie po 14.90zł 😁 możez Ryśkim kiedyś podjedziemy 😉

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w sklepie po 14.90zł 😁 możez Ryśkim kiedyś podjedziemy 😉

Jak najbardziej . Namów Go i uderzaj . 👍

Opublikowano
Bananek napisał:

uuu, pieróg od żony... chyba już rzadką okazja, skoro się tak cieszysz, Sławek? 😉

slawek74 napisał:

Pafnucy kiedy truskawki? żona kilka kupiła maja być pierogi

pierogi parowane z truskawkami to takie codziennie bez jakichś niepotrzebnych sugesti idź sobie lepiej pomierz foch

Rolnik1973 napisał:

Kurła suszę odwołali

😡😡😡😡😡😡😡😡😡

Screenshot_20200605-121117.jpg

Jedziemy do zetorka na truskawki🤔

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Strongman napisał:

U ciebie cieplej i na wschodzie zawsze wszystko pużniej,umnie pojedyncze na razie sztuki,a mam hanoye,marmoladę  roxanę.

Na wschodzie też można mieć wczesne popatrz z wlasnej uprawy dopiero ci rwane do kawki u ciastka🙂 Tylko z wroblami noe radzę i szpakami dużo  dziobią czerwonych.

20200605_130503.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 3
Opublikowano

Wczoraj udany dzień, siano zebrane, wóz przeserwisowany gotowy do wyjazdu po drewno i na żniwa, opryskane buraki pastewne na mszyce, przeglądnięte ule. Wczoraj +24, słoneczny dzień i lekki wiatr z zachodu.

Dzisiaj zachmurzone, +20, co chwilę kropi ale tak, że w deszczomierzu nie przybywa.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Jedziemy do zetorka na truskawki🤔

O widzisz @Rolnik1973, wreszcie się odczepią i teraz ty będziesz zetorka napastował. 

Podaj tylko adres Sławkowi to Cię podwiezie do Pafnucego😁 

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

O widzisz @Rolnik1973, wreszcie się odczepią i teraz ty będziesz zetorka napastował. 

Podaj tylko adres Sławkowi to Cię podwiezie do Pafnucego😁 

Jawą podjedzie @Pafnucy się ucieszy :). W sumie dzisiaj mógł jechać, powoził by się zetorem w sianie.

@jacus padało u Ciebie dzisiaj ? Od południa kraju coś mi chmury nadchodzą, na razie na szczęście bez deszczu.

Opublikowano
karban napisał:

Patrzę na długoterminowe i naprawdę może być problem nawet z pojedynczymi 30 stopniami do końca lipca😮 A jak gorąca nie będzie, to na porządne burze też nie ma co liczyć, nawet na południu. 

Z drugiej strony widzę może jeden całkiem bezdeszczowy tydzień. 

Lato odwołane, przynajmniej do żniw. 

A na wuj Tobie 30 stopni potrzebne ???? Od rana ciapie, a raptem 3 l. naciapało.

Opublikowano
24 minuty temu, dsbh napisał:

@jacus padało u Ciebie dzisiaj ? Od południa kraju coś mi chmury nadchodzą, na razie na szczęście bez deszczu.

Ja jeszcze bardziej na południe i nie padało. W tej chwili trochę zaczęło...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mraukot napisał:

A na wuj Tobie 30 stopni potrzebne ???? Od rana ciapie, a raptem 3 l. naciapało.

Trochę ręce opadają. Sam sobie odpowiedziałeś. Nie będzie gorąca, nie ma energii w powietrzu, słabsza konwekcja, opad 3 litry. 👏 Tak jakbyś nie dał azotu pod zboże, to też nie urośnie. A pod chmurą też trzeba 'palić', bo inaczej to będzie ciapać jak w listopadzie. Kapujesz?

Edytowane przez karban
Opublikowano

No jednorazową ulewą burzową to Ty wody w glebie nie uzupełnisz 😋 Dodatkowo, upały w czerwcu i lipcu przyspieszają dojrzewanie, co zawsze jest równoznaczne ze spadkiem plonu i pogorszeniem jakości, szczególnie zbóż..

Opublikowano (edytowane)

Nazbierało się po tych silnikach troche czesci, rama od d47 i drobnicy czworka przyczepa w burtach, po 50 gr wyszlo, jeszcze alusy musze wywiezc bo 3.5zl/kg :)

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v