Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

Agrest napisał:

A ja w tym czasie obiadek smaczny jadł, naleśniki z serem, truskawkami i jagodami👍  

Ale zapas papieru toaletowego masz?! 😉

pewnie sie okupił na aledrogo😁😜

GRZES1545 napisał:

Pewnie wspólną kwarantanne mają;)

Jak się jego ,,stara'' o tej kwarantannie dowie 🤔😁

• Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, krilan06 napisał:

A od kiedy sąsiadki robią obiady? 🤣

Najpierw była pomoc sąsiedzka, 🤗sprawdzenie podwozia sąsiadki😚 czy wszystko działa jak należy.🤔 To za taką pomoc się odwdzięczyła obiadkiem😋

Opublikowano
Agrest napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ale zapas papieru toaletowego masz?! 😉

Póki sucho i ciepło to sucha trawa z miedzy wystarcza😁

https://www.olx.pl/oferta/papier-toaletowy-celuloza-15rolek-CID628-IDCvPpi.html 😁😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, galan99 napisał:

@Agrest kiedy zaczynasz podlewać plantacje bo sucho się robi i chłodne noce jak na pustyni w dzień ma być 20 a w nocy + 3 .

Nie mam nawadniania, a działki tak rozproszone że nawet nie myślę o nim.  Choć dwie działki po 4 ha dało by radę ogarnąć. Ale zbyt mało intensywna produkcja.

Dobrze że czereśnia ją zatrzymała, jakby poszła w górę to tyle by ją widzieli.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

A od kiedy sąsiadki robią obiady? 🤣

Jak jesteś dobry sąsiad to dostajesz obiad od sąsiadki.

Akurat teraz przyniosła mi talerz ciasteczek własnej produkcji. I piwo. Żyć nie umierać

Opublikowano

Przypomniał mi się kawał o pomocy sąsiedzkiej.

Ding-dong!
- Dzień dobry pani.
- A to ty Jasiu. Co się stało?
- Tata mnie przysłał, bo dłubie przy motorku i nie może sobie poradzić.
- Stary, rusz d*pę i idź pomóc sąsiadowi.
- Tata jeszcze mówił, żeby pan sąsiad wziął jakiś specjalny klucz, bo tata nie ma.
- A jaki?
- Szklana pięćdziesiątka

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, soltys48 napisał:

A co Masz do sprzedania?

Temu to tylko interesy w głowie . Flaszeczki nie mam z kim wypić . Też dobry powód odwiedzin . B|

Zapytam . Czego potrzebujesz ? Poszukam .\

Po za tym , cieszę się że wracasz na AF . 👍

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Wiesz . Zależy od punktu widzenia . U nas ludzie bogaci , to jak mają coś kupić to nie patrzą na cenę .

No i jak tam prace przy komarynce ?

Co do pogody , to dziś ni to wiosna ni to zima . :ph34r:

Opublikowano

Silnik osadzony, tłumik zrobiony (choć trochę na odpier..l), gaz działa, nie mam zębatki na silnik, a specjalnie po to do miasta nie będę jechał, w poniedziałek wracam do pracy to moze wolna chwilą skocze i kupie (jak bedzie gdzie)

Opublikowano

też mi na Prima aprilis padła zębatki napędu w quadzie i pękła linka sprzęgła. taki żart z jego strony. tylko, że zębatki nie mam gdzie kupić i muszę taczkować kukurydzę bykom.

Opublikowano

odpuściłem budowę na następny sezon. W tym roku zbyt dużo kasy wydałem na remont c328.

do tego ciągle pompuję kasę na materiały do poddasza. teraz będę już stawiał ścianki działowe więc kasa ciągle idzie.

• Like 1
Opublikowano

Kurna , Albo remont drogi , albo coś niedużego miałeś budować . 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v