Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień bez wiatru wreszcie.Nawet lekko się biało zrobiło.

19 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Po co to się tak spieszyć ...

Jak co roku dla sportu. Kto pierwszy zacznie, kto pierwszy skończy. Taki wyścig :).

Coś się forum zawiesza.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Do kwietnia jeszcze jest sporo czasu to się zdąży wysiać 

3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Nie do końca masz rację.. Porównujesz lata ubiegłe do obecnych, a niestety aura nie ta.. Sama. 

Zapotrzebowanie rośliny na azot zależy od pogody, nie terminu w kalendarzu.... 

• Like 1
Opublikowano

I w  końcu   nie ma  codziennych  pytań   ,,bramę  otworzyłeś''  ,,siku  już  zrobiłeś''   może  będzie   trochę   normalności......     Mrozów  raczej  już  nie  będzie   ale   opadów  bym   jeszcze  dużo przygarnął-    w  tym roku  60 mm.   stawy  w połowie   puste.    

Opublikowano (edytowane)

Pada śnieg, zetorki to raczej dobry człowiek,a sołtys trochę wulgarny bo zamiast nie masz racji to pi......lisz ale nic do niego nie mam.a rolnik  jak rolnik te forum to całe jego życie anie praca no i te całe jego ku...na

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Na Podlasiu to przekleństwo,ale dobrze wiedzieć bo ludzie nie tak to odbierają jak powinni, sam nie wiedziałem

A tez od jakiegoś czasu nie widać takiego użytkownika co miał blondi podczas żniw w avatarze.

Pada śnieg już 2 godziny i wszystko się topi.

Opublikowano
29 minut temu, Strongman napisał:

Pada śnieg, zetorki to raczej dobry człowiek,a sołtys trochę wulgarny bo zamiast nie masz racji to pi......lisz ale nic do niego nie mam.a rolnik  jak rolnik te forum to całe jego życie anie praca no i te całe jego ku...na

Przecież ja nie odszedł z forum.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Strongmen, a co ty możesz mieć do sołtysa? Tak Cię boli że podkreśla twój królewski rodowód?

I sołtys chamski? Znajdż mi drugiego bardziej konkretnego i rzeczowego.

Kurczę to moje drugie forum które zdechło.  .

Ciapa i błoto na zewnątrz.

Opublikowano
49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Przecież ja nie odszedł z forum.

I nie odchodź, lepiej przeczekać. Forum to jest taka odskocznia od codzienności.

I po zimie. Wiatr sobie o sobie przypomniał :).

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Strongmen, a co ty możesz mieć do sołtysa? Tak Cię boli że podkreśla twój królewski rodowód?

I sołtys chamski? Znajdż mi drugiego bardziej konkretnego i rzeczowego.

Kurczę to moje drugie forum które zdechło.  .

Ciapa i błoto na zewnątrz.

Jeszcze nie zdechło  😀

Opublikowano (edytowane)

Napisałem ze źle odebrałem słowo pier**lić tylko oto mi chodziło a sumek wyjaśnił o co chodzi,

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Znajdż mi drugiego bardziej konkretnego i rzeczowego

Jahooo czy bratrolnika to mądry człowiek i nie tylko on jak chcesz przykładu.

Śnieg coraz słabiej pada.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Jutro to już można na pole rozwozić 

Jak dasz radę wjechać to można, u mnie nie ma co próbować. Chciałem wapno rozsiać wczoraj to ledwo z pola wyjechałem na pusto.

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Kurczę to moje drugie forum które zdechło.

Stary, umierający Żyd leży na łożu śmierci, a przy nim czuwa żona. Słabnącym głosem mówi do niej:
- Kiedy wiele lat temu płynęliśmy w podróż poślubną i leżałem w kajucie złożony chorobą morską - ty byłaś przy mnie. Kiedy parę lat później złamałem nogę i leżałem w szpitalu też byłaś przy mnie. Gdy zbankrutowała moja firma, byłaś przy mnie. A teraz, kiedy umieram, znowu jesteś przy mnie. I ja się tak zastanawiam: czy ty mi, do cholery, nie przynosisz pecha?! 

:D :D:D 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v