Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Rolnik7343 napisał:

rysiek od piątku ma być znowu 10-12 stopni na plusie wtedy bedzie się lepiej łupać :P

Starczy i na piątek i na kilka dni po piątku

Przerwa na browara bo plecy mokre, kurła kłody po 50 kg i wtargiwać na łuparkę.

Nie będę robił hydraulicznej też, bo tu na płasko wrzucił na blat i poszło, a tam jeszcze ja sprowadzaj. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

śnieg zaczął padać u mnie, ciekawe jak długo poleży....

Ty gdzieś chyba z Mazowsza, tak? Z której strony? Bo i u mnie wicher od zachodu się zrywa, zachmurza, może coś przyjdzie.

WG.

EDIT:

Śnieg zaczyna sypać. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, wiesiek63zmc napisał:

To może tzw stowarzyszenie u mnie w ten sposób szkoły pozostały Słonko sie przebija

A jak jest z finansowaniem takich szkół lub kto je finansuje ?

Wiatr mocno wieje i pada  śnieg. Dziwne zjawisko w zimę :).

Opublikowano

Inspekcja ochrony środowiska właśnie była, baby nie mają co robić i gitarę zawracają... Donieść faktury ze zwrotem opakowań i planowana obsada ziemniaka na ten rok. Ale przejebali mi papierów gromadę. Co za los 😴 

Pochmurno i 4 na plusie

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, pedro2 napisał:

Inspekcja ochrony środowiska właśnie była, baby nie mają co robić i gitarę zawracają... Donieść faktury ze zwrotem opakowań i planowana obsada ziemniaka na ten rok. Ale przejebali mi papierów gromadę. Co za los 😴 

Pochmurno i 4 na plusie

To PIORIN do mnie tez dzwonili żeby zgłosić ziemniaki.Zachmurzyło się a świeciło słonce.Może będzie pierwszy śnieg tej zimy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
22 minuty temu, pedro2 napisał:

Pochmurno i 4 na plusie

A te faktury to za śor? Na vacie jesteś?

Ja np w ogóle dla spokoju nie biorę faktur.

Opublikowano
38 minut temu, dsbh napisał:

Wiatr mocno wieje i pada  śnieg. Dziwne zjawisko w zimę :).

wszystko znajdziesz w necie  ja mam za małą wiedze żeby ten temat właśćiwie objaśnić

Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

A te faktury to za śor? Na vacie jesteś?

Ja np w ogóle dla spokoju nie biorę faktur.

Tak za śor, tak jestem na vacie i zawsze na odwrocie faktury piszą mi potwierdzenie odbioru opakowań, faktury u księgowej dlatego muszę donieść. 

@Strongman

Do mnie też zawsze gość zajeżdżał na wiosnę spisać tylko sprzedaż z zeszłego roku i odmiany i działki z umowy na ten rok. A jeszcze umowy nie mam i nie rozliczyłem co gdzie i ile.

Opublikowano

I u mnie zaczęło padać z silnym wiatrem. Wszystko topnieje.

Opublikowano

u mnie jeszcze lepiej bo do końca maja😏a miało być do końca stycznia; ledwie wypłacą jedne suszowe to już będziemy składać wniosek o kolejne😄 LRA 0 stopni, wieje i pada śnieg z deszczem- jak to zamarznie to będzie szkło na drodze😏 no ale dobrze byle co aby padało

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał:

trzeba powolac stowarzyszenie ,zrobic walne zgromadzenie, wybrac zarzad, uchwalic statut, zarejestrowac, postarac sie w gminie o bezplatne uzyczenie budynku, zatrudnic nauczycieli.

finansuje gmina-daje tyle ile na kazdego innego ucznia z budzetu- przekret polega na tym ze oszczedza sie na nauczycielach i zeruje na wsi

nauczyciele nie maja karty nauczyciela-czyli etat 40 godz, ferie i wakacje bez wyplaty i to pozwala zaoszczedzic sporo.

wies daje pieniadze z wlasnego budzetu na remonty,wyposarzenie wiec gmina znowu zaoszczedza.

tak to u nas wyglada- czy warto ??, na takie warunki pracy godza sie tylko mlodzi bez doswiadczenia lub tacy co gdzie indziej nie maja zatrudnienia-choc,nie zawsze oznacza to niski poziom nauczania, wielu rodzicow bedzie wozic swoje dzieci do wiekszych szkol,jak u nas.

do tego-tak oglednie-wszystkie grabie grabia do siebie,takich co grabia od siebie jeszcze nie wynalezli.

ja zawsze ,od wielu lat glosowalem przeciwko dawaniu pieniedzy na taka szkole-mimo ze sam mialem tam dzieci. 

co roku ok 10 tys idzie na szkole mimo ze wiekszosc dzieci jest z innych wiosek....mamy przedszkole i oddzialy 1-3 wiec i tak dzieci ida potem do innych szkol

jaka pogoda -wiatr i pada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v