Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak będzie opad po rozsianiu, a do żniw jeszcze z dwa miesiące to czemu nie. No i ziemia musi być ciepła, to szybciej będzie dostępny. Sam chyba rzuce po 150 kg mocznika na pszenicę, jakiś potencjał jeszcze w niej widzę. Zamojskie

• Like 1
Opublikowano
Dnia 6.05.2020 o 06:51, tmk1974 napisał:

Zaczęły się przechowania (czytaj: weź na magazyn i czekaj na cenę - rzekomo najniższą, he,he), Pierwsza ogłoszona cena - koniec maja, Po ostatnich doświadczeniach można to streścić krótko -  szukanie jeleni.

czemu szukanie jeleni? kupiłeś drożej czy w tej samej cenie?

Opublikowano
Dnia 6.05.2020 o 20:14, ansu napisał:

Coś ze wschodu, kilka lat kupuję i jestem zadowolony. Świerzy, N ie zbrylony, nie kurzy, się składniki kiedyś znajomy sprawdzał i niby jest.

W tym roku Bielchem

Opublikowano
14 godzin temu, ansu napisał:

@casefarmer z dostawą do za ile t??

Cały samochód, z dostawą. Myślicie że dobra cena na ten rok? Czy ze względu na niską cenę ropy naftowej może będzie jeszcze tańszy nawóz.

Opublikowano

Mam takie pytania: jak ktoś wie proszę o odpowiedzi.

- Grypa Azoty wprowadziła przechowanie na Police i Fosfory-czy za takie przechowanie dostaję się jako rolnik jakieś pieniądze i ile?

- Czy Grupa Azoty wprowadziła przechowanie na AZOT czy nie. Czy dealerzy mają teraz kłopot ze sprzedażą i będą później uśredniać cenę.

- czy ktoś miał w przechowaniu azot węgierski i jak się przechowuje i czy węgier coś płaci za przechowanie czy nie? Kiedyś kupiłem saletrzak gruby i zrobił się momentalnie kamień.

- czy ktoś stosował taki nawóz z Łotwy LVAGR 7-20-30+3S 500kg  jak się przechowuje mam ofertę za 1320 zł netto z transportem

- czy macie jakąś wiedze o nowych cenach: ja słyszałem że saletrzak będzie po okolo 600 netto saletra 700 netto a mocznik po 900 zł netto oczywiscie +_

Opublikowano

Jestem bardzo ciekawy cen na ten sezon. Jakby nawozy były tanie + paliwo, to już mocno obniży koszty produkcji, który w ostatnich latach był bardzo wysoki

Opublikowano

Po kilku latach obserwacji rynku można dojść do wniosku, że największy wpływ na ogólne ceny nawozów ma cena pszenicy i rzepaku. Jeżeli pszenica jest tańsza to nawozy mają niższą cenę i na odwrót. Oczywiście są inne przyczyny zmian cen.

Opublikowano
8 godzin temu, Uszek1988 napisał:

Jeszcze nie ma nowego cennika na rsm więc cenna na "stary" towar

Choćby cena na stary towar to i tak drogo . Nowy cennik powinien być minus 300 zł

Opublikowano

W tamtym roku Yara wyszła z wysokimi cenami na Azot, GA się szybciutko dostosowała do tych cen i zrobiła wykup z przechowania po wysokich cenach. A że każdy był zawalony po sufit nawozem, bo liczył na duży zarobek, to Yara ceny szybko obniżyła, wszedł tańszy import i klienci GA zostali ręką w nocniku.

Tak samo Siarkopol się 2 lata temu stawiał, bo z Ukrainą ostro handlowali, a nas mieli w D... Teraz się proszą, żeby brać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v