Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ursus932 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

2 zł jest ok to 1.2 jest złodziejstwo może ursus zaczniesz myśleć

po nowym roku utworzą dwa tematy ceny mleka i sprawiwdliwość według ''grzesia'' 😁

Sławciu dobrze mówisz 😎, no ale co zrobisz  🙆‍♂️, wam nie ujmna a mi nie dołożą 

Widzisz dlatego np mając bydło mięsne nie ma takiego strasznego podziału w cenach 

Marcinie a czemu mieli by ''mi'' ujmować w opasach też różnie bywa jak nie będziesz się upominał to 50gr może być mniej

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Sławciu dobrze mówisz 😎, no ale co zrobisz  🙆‍♂️, wam nie ujmna a mi nie dołożą 

Widzisz dlatego np mając bydło mięsne nie ma takiego strasznego podziału w cenach 

Mając mięsne każdy ma po równo 😂zwrot kosztów produkcji😁

Opublikowano

@slawek74 No zgoda że wszędzie trzeba się upominać ale nie że 80 gr różnicy  na litrze mleka, zobacz ile  będzie  procentowo 🙆‍♂️to  nawet 50 gr na byku jest pikuś 

@michalcium  nie zapominaj o kupię gnoju 

😁

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, slawek74 napisał:

cennik ten sam pewnie tylko parametry ruchome 🤭😁

Pierdolenie. Cennikowo może iść nawet 50 groszy w górę, a na fakturze będzie jak trzeba. Tzn tak jak Darek uważa, że trzeba

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, strong44 napisał:

Niewiem jak wy te 2 zł brutto liczycie na max parametrach... mi wychodzi ilość pow 70 tyś białko 3,4 tłuszcz 4,10 ---- 1,78 brutto Ktos poprawi? źle liczę?

Przy max parametrach wychodzi 1,97 brutto na VAT a RR 2,02

1,2+(0,9x,13+0,5x,28)+0,14+0,24 = 1,89 netto

Edytowane przez pawel2408
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, niesamowity90 napisał:

19 minut temu, niesamowity90 napisał:

0,3 jednostki białka powyżej 3,2 czyli 3,5%

a 1 x 0,13?

Edytowane przez strong44
Opublikowano
6 minut temu, DanielFarmer napisał:

źle.... liczyć trzeba tylko powyżej 3,2 b i 3,8 tl czyli cena podstawowa 1,2+(0,2*0,28)+(0,3*0,13) + 0,17+0,24

Fakt dobrze mówisz. Czyli cena zostaje po staremu . To pozostaje tylko czekać kiedy obnizki. Pojeba.li ten cennik gorzej jak w mlekowicie smsy 😄

Opublikowano
DanielFarmer napisał:

źle.... liczyć trzeba tylko powyżej 3,2 b i 3,8 tl czyli cena podstawowa 1,2+(0,2*0,28)+(0,3*0,13) + 0,17+0,24

dobrze policzyłem 3.5 % białko i 4.6 tluszcz u mnie. A nawet 3.6 bi czasem. .

tylko tl źle było u mnie widać i 3.6 zamiast 3.8 wziętym

Opublikowano
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

to ja miałem przy tych parametrach za listopad 1,78 brutto czyli teraz tyle nie wyjdzie....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v