Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Farmer6820 napisał:

Jakich ludzi wybieracie takich w tych radach macie. Ale nie wszyscy siedzą tam dla własnych korzyści. Wystarczy żeby wszystkim było dobrze wtedy nikt nie będzie myślał żeby kogoś ze stołka zwalać 

Jak to mówią "rodziny się nie wybiera" kolegów też 🤣 haha 

Wybory do rządu to ściema, a myślisz że tu jakieś procedury są co do wyborów? W dupe włażą to się bierze. Zaczyna w gniazdo sr**, to kogoś innego na te miejsce który bardziej się podporządkuje i zamknie mordę. Tak samo rady gmin itp. Myślisz że w tych czasach ktoś będzie się martwił o czyjaś dupe? Aby mi było dobrze, ale żebym ja miał więcej za mleko, to muszą komuś obciąć. I co oni będą walczyć o tych którym obcięli? No proszę Cie 

• Like 2
Opublikowano

Jak czytam te wypociny Alfy i Grzesia to znalazł bym takiego na wsi i nogi przetrącił przy samej głowie żeby się chuj jednej z drugim nauczył dla kogo pracuje, i przestał pierdolic głupoty ze mlekopl lepszy od Piątnicy, nigdy nie był i nie będzie lepszy wystarczy policzyć średnia cenne roczna. Jak można kłamać rolnika że zostawili kasę na przyszły rok jak nie zostawili tylko już gdzieś wcisnęli w jakiś fundusz, premie cokolwiek. Nie daj Bóg w lutym mleko spadnie to zaraz będą obniżki. "Zapas gotówki" kto go ma, gdzie, jak będzie wypłacany, "utrzymać długi czas" jaki czas, jak będzie kryzys czy jak będzie spadać cena to wy dzielenie będziecie ja trzymać, pierdolenie i mydlenie oczu, czy oni wszyscy w tych mleczarniach to myślą że na wsi to banda debili pracuje i nic nie rozumie. Dziękuję i nie pozdrawiam

• Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Dobra, teraz u pośrednika mam 1,5 brutto przy ilości 19tyś białka 3,3 i tłuszczu 4,2. Pytanie ile dostane w mlekpolu ktoś może wyliczyć. 

1.765

Opublikowano
4 minuty temu, Dominiik napisał:

Jak czytam te wypociny Alfy i Grzesia to znalazł bym takiego na wsi i nogi przetrącił przy samej głowie żeby się ch*j jednej z drugim nauczył dla kogo pracuje, i przestał pier**lic głupoty ze mlekopl lepszy od Piątnicy, nigdy nie był i nie będzie lepszy wystarczy policzyć średnia cenne roczna. Jak można kłamać rolnika że zostawili kasę na przyszły rok jak nie zostawili tylko już gdzieś wcisnęli w jakiś fundusz, premie cokolwiek. Nie daj Bóg w lutym mleko spadnie to zaraz będą obniżki. "Zapas gotówki" kto go ma, gdzie, jak będzie wypłacany, "utrzymać długi czas" jaki czas, jak będzie kryzys czy jak będzie spadać cena to wy dzielenie będziecie ja trzymać, pierdolenie i mydlenie oczu, czy oni wszyscy w tych mleczarniach to myślą że na wsi to banda debili pracuje i nic nie rozumie. Dziękuję i nie pozdrawiam

Piona gościu 😎

Opublikowano
alfa napisał:

3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Dobra, teraz u pośrednika mam 1,5 brutto przy ilości 19tyś białka 3,3 i tłuszczu 4,2. Pytanie ile dostane w mlekpolu ktoś może wyliczyć. 

1.765

cena rozumiem netto?

Opublikowano (edytowane)

Ja tu jestem cały czas. Mimo tego że nic mi do waszej spółdzielni zdania nie zmieniam I LOVE MLEKPOL. 

Zarząd, rada i cała kadra robią wszystko aby jak najlepiej spieniezac Wasz surowiec starają się utrzymać stabilnie cenę co naprawdę na tym rynku w tej dziedzinie gospodarki jest to mega wyczyn. Proponują Wam stabilizację na najwyższym poziomie w kraju a Wam i tak źle. 

Ps  wasze mleko jest nic nie warte bez pracowników i wiernych  konsumentów także czasami warto stonować swe wypowiedzi.  

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
3 minuty temu, grzesiu napisał:

Ja tu jestem cały czas. Mimo tego że nic mi do waszej spółdzielni zdania nie zmieniam I LOVE MLEKPOL. 

Zarząd, rada i cała kadra robią wszystko aby jak najlepiej spieniezac Wasz surowiec starają się utrzymać stabilnie cenę co naprawdę na tym rynku w tej dziedzinie gospodarki jest mega wyczynem. Proponują Wam stabilizację na najwyższym poziomie w kraju a Wam i tak źle. 

Ps  wasze mleko jest nic nie warte bez pracowników i wiernych  konsumentów także czasami warto stonować swe wypowiedzi.  

A wasze "mega wyczyny" są nic nie warte bez naszego mleka

• Like 3
Opublikowano
slawek74 napisał:

GrzesiekAgro napisał:

4.7 i 3.7 to na pewno mają radni . I nie tylko w mlekpolu

Nie jestem radnym i ngdy nie byłem ale miałem więcej tylko ilość dużi mniejsza 😁

w Rykach

Opublikowano

No chyba że je kupi Piątnica, wtedy wartości waszego mleka wzrośnie a litrów będzie tyle samo. 

Opublikowano
4 minuty temu, grzesiu napisał:

Zarząd, rada i cała kadra robią wszystko aby jak najlepiej spieniezac Wasz surowiec starają się utrzymać stabilnie cenę co naprawdę na tym rynku w tej dziedzinie gospodarki jest to mega wyczyn. Proponują Wam stabilizację na najwyższym poziomie w kraju a Wam i tak źle. 

Raczej żeby nie nasze mleko to nie było by tych wypłat i premi dla pracowników. Nie budowały by się nowe obiekty itd. a pokazuje to dobitnie możliwość odejścia z mleczarni. Bez szwanku praktycznie nie możliwe i z wielkim bólem. Rolnik przeniesie się do innej mleczarni i dalej będzie produkował a zakład z pracownikami co ma produkować jak dostawców nie będzie. To jak to jest? 

Opublikowano

Pewnie tak, dziwie się że tak w mlekpolu narzekają. 

Wszystkim nie dogodzisz. Ja jestem z obecnej ceny zadowolony nigdy 1,5zł nie mieliści. Wcześniej byłem w cuiavi a teraz pośrednik do koła wozi. 

Opublikowano

Mam kontakt z wieloma dostawcami mlekovity I mimo że zawsze mlekovita jest 5 - 10gr ponizej mlekpolu to nie słyszałem negatywnych opinii o prezesie czy mleczarni ludzie cieszą się jak parametry z mleczarni choć trochę zbliżą się do federacji już jest wielki sukces. W Mlekpolu co widać na forum macie i cenę i parametry i stabilizację. Czegoś jeszcze trzeba? 

Co do odejść ze spółdzielni to kolejny raz tłumaczę że jeśli spółkę w której ja jestem chciałby opuścić któryś z udziałowców to też bym go tak łatwo nie wypuścił z workiem pieniędzy.  To takie fair że ktoś odchodzi bo mu się udało dostać do Piątnicy pod bajką lepszego zarobku A tym którzy zostali mają jeszcze mu za to dopłacić? Chyba nie tędy droga. 

• Haha 1
Opublikowano

Grzesiu nie wiem i ty masz lat ale chyba zostałeś w dalekiej komunie, odchodzi 5 największych dostawców z mlekpolu i co wtedy, wyrzucasz dwóch, trzech pracowników bo nie ma co przerabiać i jednego radnego bo nie potrzebny i kto tu jest wazniejeszy pracownicy czy nasze mleko. Mam do ciebie prośbę pisz tu co chcesz bo to forum i każdemu wolno ale skończ pierdolic że to wszystko "dzięki wielkiemu trudowi, walce zarządu, rady i prezesa" bo wy kurwa jego mac macie za to płacone i to nie mało i nie robisz tego za darmo. Nadal nie pozdrawiam

• Thanks 1
Opublikowano

Ten @alfa @grzesiu i im podobni dalej nie rozumieją, wydawałob y sie prostej rzeczy - te ich jawne wciskanie kitu jakoby mlekpol więcej płacił od piątnicy i jedynym celem zarządu jest dobro rolnika - przynosi odwrotny skutek.

Teraz jeszcze ten bajer: brak premi spowodowany chęcią utrzymania wysokiej ceny w długiej perspektywnie. Tylko ci rolnicy nie mają tak szerokich horyzontów...

Opublikowano
grzesiu napisał:

Mam kontakt z wieloma dostawcami mlekovity I mimo że zawsze mlekovita jest 5 - 10gr ponizej mlekpolu to nie słyszałem negatywnych opinii o prezesie czy mleczarni ludzie cieszą się jak parametry z mleczarni choć trochę zbliżą się do federacji już jest wielki sukces. W Mlekpolu co widać na forum macie i cenę i parametry i stabilizację. Czegoś jeszcze trzeba? 

Co do odejść ze spółdzielni to kolejny raz tłumaczę że jeśli spółkę w której ja jestem chciałby opuścić któryś z udziałowców to też bym go tak łatwo nie wypuścił z workiem pieniędzy.  To takie fair że ktoś odchodzi bo mu się udało dostać do Piątnicy pod bajką lepszego zarobku A tym którzy zostali mają jeszcze mu za to dopłacić? Chyba nie tędy droga. 

Tak mają mi zapłacić moje nie twoje pieniądze które włożył w spółdzielnie jako swój udział i teraz go odbiera i to nie ważne czy to 100 zł czy milion zł trzeba było tak rządzić żeby nie chciał odejść a skoro odchodzić toś chujowy radny ze nie umiesz przekonać żeby został

Aż mnie zagotował

• Like 8
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v