Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wiem jak ta wirówka wygląda i nie słyszałem by ktoś miał w okolicy ale znajomy serwisant od dojarek kiedyś mówił że mu schodzą niestety ja badam krowy i szczepię jak jest potrzeba bordzo ważna jest sucha i nie zagrzybiona słoma

Opublikowano
komizmo napisał:

No ja znam takich hrabiów co 200 krów a jak w goście idą to zaschły gnój w uszach. Iście królewskie zycie slawek

brudas to nie ważne czy przy krowach czy przy czym innym robi .....

Opublikowano
slawek74 napisał:

FarmerDyzio napisał:

jakbyś był zaradny to byś 7 dni w tygodniu nie wstawał codziennie rano doić krowy.

ale ja lubię to co robię jak równierz i zwierzęta a zwłaszcza krowy to co mam w duzej mierze sam osiągnąłem i cały czas to udoskonalam nie znasz mnie człowieku by mnie oceniać a największą mam satysfakcjię jak osoby na których się wzorowałem i od nich uczyłem pytają jak coś zrobić lub co poprawić by było lepiej a są taki i mimo większego doświadczenia co za tym idzie wieku

Xabarx napisał:

Primula94 napisał:

To lepiej niż w Piątnicy😦😦

A jak Hochland i President płacą?

Hochaland 1.37 przy 12tys tł. 4.4 bi 3.2 za listopad ma być 5 gr podwyżki według GUSu i 5 gr premii

jakie tam są progi kwoty dopłaty do nich?

Sam to byś gówno co zrobił. Przy krowach pracuje cała rodzina a kto twierdzi inaczej jest po prostu klamca. A mówienie że ktoś jest dziadem bo wozi taczkami świadczy tylko o Tobie. Pewnie w głębi serca jesteś rozżalony że wpakowałes w to kupę kasy a i tak codziennie musisz chodzić do obory i tyrać. Do tego jeszcze całe życie na kredycie. . Kiedy ostatnio zabrałeś rodzine na wakacje ? Nie tak dawno było widać Twoja zazdrość w stosunku do agresta.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Ja nie wiem jak ta wirówka wygląda i nie słyszałem by ktoś miał w okolicy ale znajomy serwisant od dojarek kiedyś mówił że mu schodzą niestety ja badam krowy i szczepię jak jest potrzeba bordzo ważna jest sucha i nie zagrzybiona słoma

Czym szczepisz?

Opublikowano

FarmerDyzio czyż byś taczkował ? Pomaga mi jak najbardziej żona i syn nie kryje się z tym z tym że i tak najwięcej jest na mojej głowie i kręgosłupie a dzieci to musiały narpierw urosnąć a i jeszcze muszę pomagać starszym i chorym rodzicom mam też siostrę niepelnosprawną której też trzeba pomóc

Łolek jak najbardziej trzeba rozmawiać i wymieniać się doświadczeniem każdy ma inne warunki i inny start jak mogę w czymś komuś pomuc czy doradzić to staram się to zrobić choć nie wszyscy chcą by im pomagać i nie ważne w jaki sposób czasem robią na złośc nie wiadomo czy sobie czy innym

Opublikowano
53 minuty temu, slawek74 napisał:

Ja raz przejeżdżam bo 1.5 tony taczką przewalać.....

raczej zaradny 😀😉

To z gnój z rana i wieczora w oborze 🙆‍♂️ flejtuch 

Opublikowano
greg1985 napisał:

Coś czuję że chęci na ten zakład miał Mlekpol jak i Mlekowita. Ale to Piątnica  była lepsza i pierwsza . Kto nie ryzykuje nie pije szampana - opowiadał jeden z dużych producentów mleka z gminy Śniadowo  😂

a po co mlekovicie czy mlekpolowi taki bankru żeby to przejęcie nie pociąglo Piatnicy w dol

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, realny napisał:

Alfa i grzesiu jeszcze nie dawno po dwóch stronach A teraz razem martwią się o Piątnice. Alfa martw się o surowiec w Mlekpolu bo nawet stan pisał że nawet radni wirują i to od was odchodzą A nie z Piątnicy. A grzesiu tylko czekasz żeby coś się źle w tej Piątnicy zadzialo. Piszesz o jakosci sorowca bierzesz ja w Mlekpolu  z tabulogramow czy z badań mleczarni? Piątnica 4.6 tłuszcz i 3.5 białko Premium 1,88 brutto minus udział 10 gr 24 tyś litrów

Na obecną chwilę Piątnica się nie wyróżnia, tyle że cały rok taką cenę pewnie macie. 

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

Niestety tak. zachciało się zwiększać i ponastawialem ogonów po garażach. I dlatego jestem dziadem ?

A są takie urzadzenia jak ładowacze na ciągnikach lub ładowarki ja jak gdzieś miał bym zwierzęta postawić to narpierw myślę jak gnój bedę wybierał i paszę zadawał potem woda by nie nosić

Opublikowano
Ursus932 napisał:

53 minuty temu, slawek74 napisał:

Ja raz przejeżdżam bo 1.5 tony taczką przewalać.....

raczej zaradny 😀😉

To z gnój z rana i wieczora w oborze 🙆‍♂️ flejtuch 

kanały na tyle głebokie że raz starczy patrz jak jadę 😉 https://youtu.be/hj2xPI5Luu4

Opublikowano
slawek74 napisał:

FarmerDyzio napisał:

Niestety tak. zachciało się zwiększać i ponastawialem ogonów po garażach. I dlatego jestem dziadem ?

A są takie urzadzenia jak ładowacze na ciągnikach lub ładowarki ja jak gdzieś miał bym zwierzęta postawić to narpierw myślę jak gnój bedę wybierał i paszę zadawał potem woda by nie nosić

no garaż 2.5m a ciągnik 2.9. a pracować po to żeby kupić ładowarkę to mija się z celem. Później będą kolejne maszyny do obsługi i tak całe życie będę pracować tylko po to żeby mieć kolekcje gratów na podwórku.

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

dziadostwo to taczką gnój wozi 🤪😜

Panie Sławek  nie zgadzam się, dziadostwo nie wozi taczka gnoju czy paszy nie nosi w koszach/kipach, dziadostwo NIE ROBI NIC, opierdala się cały czas innymi slowy

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

Przeczytaj sobie co kolega @vodz napisał wyżej 👍

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

a Ty jakie masz zdanie ?😀

Ja szanuje ludzi którzy ciężko i uczciwie pracują  nie ważne czy taczką czy ładowarka  bo sam zaczynałem od starej 30 i gnoj na taczki i ręką na rozrzutnik teraz może lżej ale sztuk i lat więcej .Nie  lubię leni i kombinatorów czytaj wirówki itp.bo to rzutuje na całą branże i stawia nas w zlym świetle  ..uf ale wyklad jebnalem

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v