Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Bercik92 napisał:

Podobno kupował mleko z litwy po 40gr i póżniej sprzedawał po 1.6zł....🤔

Uuu!! To jeszcze gorzej niż w Garwolin tam rodzinnie i to się liczy

Opublikowano
14 minut temu, pawel111000 napisał:

Jeśli z tym mlekiem Litewskim to prawda, to pewnie w mlekpolu nikt o tym nie wiedział a szczególnie prezes 

Nie on jeden ,był czas że jedne auto rozlewalo mleko u odpowiednich ludzi a zaraz nadtepne odbieralo i w ten sposób w spoldzielni przerabiano mleko tylko od swoich członkow.

Opublikowano

No ale po co bić pianę? Czemu to służy? Bo raczej nie rozwojowi Waszego biznesu. Jeśli ktoś ma pytania wątpliwości to myślę że może umówić się na rozmowę z prezesem a On jako Wasz pracownik chętnie odpowie na każde pytanie.  

Opublikowano
6 godzin temu, Bercik92 napisał:

Podobno kupował mleko z litwy po 40gr i póżniej sprzedawał po 1.6zł....🤔

Przecież chyba każdy o tym wiedział od kilku lat - ciekawe czemu dopiero teraz zaczęło to przeszkadzać

Opublikowano

Nie wiem co się tam dzieje ale trochę to dziwne. Co to za mleko było? Tam charytatywnie pracują i jeszcze dopłacają do tego żeby sprzedać po 40 gr? W różnicę +/- 20 groszy jestem w stanie uwierzyć ale nie w 1,2 zł. Przecież jak tyle lat się niby tym zajmował i na taką skalę to teraz powinien siedzieć na Hawajach bo byłby milionerem a nie krowy doił. Chyba że zarabiał po 10-20 groszy na litrze  

Opublikowano

Nie tylko na Litwie likwidują. W Polsce też ogromna ilość likwiduje np. u mnie we wiosce 3 duże gospodarstwa w ciągu roku. 

Opublikowano
2 minuty temu, rolas360 napisał:

Nie tylko na Litwie likwidują. W Polsce też ogromna ilość likwiduje np. u mnie we wiosce 3 duże gospodarstwa w ciągu roku. 

A to jedź na Podlasie.  Tam się każdy rozwija. Ostatnio bum na silosy do kiszonek.  Firmy drą ile wlezie. PROW, NATURA, OSN kazdy sie rozwoja kazdy zarobi nawet rolnik zarobi wiecej roboty i wiekszy garb 😄

• Like 2
Opublikowano

Jestem z Podlasia właśnie i wiem że likwidują sporo Ale jeszcze więcej budują nowych. W 2021 roku w sąsiedniej wsi ma powstać obiekt na 280 sztuk. Ale czy to jest do normalne? Bo według mnie niezbyt.

Opublikowano
13 minut temu, rolas360 napisał:

Jestem z Podlasia właśnie i wiem że likwidują sporo Ale jeszcze więcej budują nowych. W 2021 roku w sąsiedniej wsi ma powstać obiekt na 280 sztuk. Ale czy to jest do normalne? Bo według mnie niezbyt.

Nikt Ci nie żałuje, też się buduj i komuś też nie żałuj... 

Co do Pana Zet to bardzo prawdopodobne jest to, że pchał się silnie na najwyższy stołek. A z tym mlekiem z Litwy to była mała afera kilka lat temu, pewien dziennikarz z Grajewa opisał sytuację o monopolu mlekpolu jak ciągnie mleko z Litwy. Sprawa poszła do prokuratury...  Po jednym artykule zapadła cisza albo dostał posadkę albo dolkę... Jakby poszperać to jeszcze pewnie by odkopał ten artykuł. Więc albo mlekpol faktycznie ciągnął mleko, albo miał nie pełne informacje i mleko szło już wtedy przez pana Zet. Tak czy inaczej pan Be na pewno wiedział o tym procederze i pewnie rączka też była posmarowana. 

Opublikowano

Ciągłe zwiększanie nie jest normalne, tym bardziej, że nie przynosi większego dochodu. Jedynie roboty coraz więcej...

Opublikowano

Jak ma w tej chwili około 100 krów  i paszy starcza na styk to chyba niezbyt normalne jest powiększenie stada prawie 3 krotnie i dokupowanie paszy w ogromnych ilościach.

Opublikowano

Jego życie, jego sprawa. Jest ryzyko, jest zabawa 😜

rolas360 napisał:

Jak ma w tej chwili około 100 krów  i paszy starcza na styk to chyba niezbyt normalne jest powiększenie stada prawie 3 krotnie i dokupowanie paszy w ogromnych ilościach.

Jego życie jego sprawa. Jest ryzyko, jest zabawa 😜

Opublikowano
19 minut temu, Mateusz1q napisał:

kr9292

Przywozisz mleko z Litwy i sprzedajesz jako wyprodukowane w polskim gospodarstwie. Uważasz to za normalne?

Nie o to mi chodziło tylko o zwiększanie produkcji. Tak jest i to sie nie zatrzyma. Albo Die dostosujesz albo odpadniesz. Albo będziesz zatrudniał ludzi albo zatrudnisz sie u kogoś.  Nie mówię że to dobre ale tak już jest 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v