Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak dyskusja z idiota nie ma sensu.

Swoja drogą niektórzy dziwią sie dlaczego dostawcy mlekpolu maja największe pretensje na forum - przecież mają dobrą cenę. Bo jedynie mlekpol wysłał takiego trolla, którego zadaniem miało być udowodnienie, że prezes jest genialnym zarządcą.

Ciekawe co pisaliby dostawcy mlekovity gdyby jakiś troll wciskał im na każdym kroku kit, że parametry ich mleka są badane najrzetelniej w kraju, a nawet na świecie, a problem leży po ich stronie.

1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

jak złoży we wrześniu wypowiedzenie...to za 4 MSC wypłata poniżej 1zl bo już nie jest członkiem

Pamiętacie jak alfa pisał, że na wcześniejszej radzie prezes napąknął o tym , że od nowego roku rolnicy nie będą już odchodzić z mlekpolu? Sam nie rozumiał co ma prezes na myśli - czyżby teraz się wyjaśniło i powoli jest odkrywany plan zapewnienia sobie surowca? 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, grzesiu napisał:

Ps  wasze mleko jest nic nie warte bez pracowników i wiernych  konsumentów także czasami warto stonować swe wypowiedzi.  

Wg mnie jest tak że jak rolnik nie wyprodukuje to mleczarnia nie będzie miała czego przerabiać. Jak rolnik wyprodukuje a nie będzie miał kto tego przerobić to konsument nie będzie miał co kupić i jak rolnik wyprodukuje mleczarnia przerobi a konsument nie kupi to też nic z tego nie będzie. KAŻDE ogniwo w tej trójce jest ważne i nie ma że moje jest bardziej mojsze jak twoje. Piszę to jako dostawca Lydera 'wierzący' w uczciwość badania parametrów szczególnie tłuszczu   ( z każdą fakturą myślę że mamy 1 kwietnia)

Opublikowano

Jakie zapewnienie sobie surowca widzą co się dzieje w koło odziały mlekovity kupują przerzut od prywaciarzy nawet sama Piątnica skupuje 100 tys litrów dziennie z przerzutu który jest wątpliwej jakości i wszyscy zaczynają widzieć że lepiej mieć mleko od swoich dostawców od których mogą egzekwować jakość niż kupować byle co 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, grzesiu napisał:

Ważne że płacę dochodowy którego wy nie płacicie, płace VAT który wielu z Was odlicza, płacę ZUS a nie KRUS, i nikt mi nie dopłaca do Paliwa i Innych. 

Kolego obsrancu w tym roku samego vatu do urzedu skarbowego odprowadziłem ponad 50000 więc jak nic nie wiesz o rolnictwie to się nie wypowisdaj.

Nikt do paliwa nie dopłaca tylko zwraca niesłusznie pobraną część podatku.

Gdyby nie my sie załatwiona oosada w naszej mleczarni siedział byś na kuroniówce.

A jak sie ujawnisz z imienia i nazwiska wp***dol zapewnie od kolegów dostawców cie nie ominie.

Edytowane przez Kacik
Opublikowano (edytowane)

Ojoj jaki groźny na forum.  Od straszenia to są duchy. Przypominam że w sieci nie jest się anonimowym więc uważaj na to co piszesz!!!! Na szczęście nie jestem pracownikiem waszego biznesu i nikt mnie tu nie wysłał pisze tylko to co uważam za słuszne co nie każdemu musi się podobać. Jak widać jednym te treści odpowiadają innym nie to jest demokracja. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
58 minut temu, grzesiu napisał:

Ojoj jaki groźny na forum.  Od straszenia to są duchy. Przypominam że w sieci nie jest się anonimowym więc uważaj na to co piszesz!!!! Na szczęście nie jestem pracownikiem waszego biznesu i nikt mnie tu nie wysłał pisze tylko to co uważam za słuszne co nie każdemu musi się podobać. Jak widać jednym te treści odpowiadają innym nie to jest demokracja. 

da sie zrobic zbiorowy wniosek o bana dla tego Pana? :D "nie jestem pracownikiem waszego biznesu" wiec sie nie wypowidaj. I masz racje nie jestes anonimowy w sieci :)

• Like 1
Opublikowano

Mi to bardziej chodzi o tych, co chcą bić i wyzywają innych. Mamy wolność słowa i każdy ma prawo się wypowiedzieć, ale siłą nikt nie ma prawa narzucić swojego zdania. Tak samo jak z weganami, do momentu kiedy nikt nie zagląda do mojego talerza to niech jedzą co chcą i niech nie narzucają mi swojego zdania tym bardziej groźbą

• Like 1
Opublikowano

Dlaczego chcecie go banować. Każdy ma prawo do swojej opinii. Nawet takiej niesprawiedliwej, że rolnikom z nieba leci. Ja myślę grzesiu, że albo zgłupiałeś, albo poszedłeś na emeryturę, a za klawiaturą twojego komputera posadzili jakiegoś chyba idiotę

Opublikowano
grzesiu napisał:

chyba tylko Tobie odpowiadają ......

Opublikowano
12 godzin temu, kat napisał:

Ma ktoś już nowy cennik mlekpolu? Niech wstawi.

na FB jest....🤯

Pozwolę sobie wstawić...autor (Dawid Paszkowski) 

FB_IMG_1608709544327.jpg

Opublikowano (edytowane)

@alfa polowicznie zwracam honor. Według nowego cennika wychodzi niecale 2 zł brutto . Więc podwyżka prawie 20 groszy dla mnje. Nie można było od razu wstawić tego cennika ? 

Zobaczymy jak się sprawdzi reszta twoich obietnic dotyczących jak długo utrzyma się ta cena. 

Grzesiu to jest oderwany od rzeczywistości. Po 8 godzinach pracy nie ma co robić wiec wypisuje te bzdury . 

Ciekawe czy z dniem wypowiedzenia się jest nie członkiem? 

Edytowane przez ramzes10
Opublikowano
1 minutę temu, tay29 napisał:

cena mleka dla nieczłonka spółdzielni wynosi 30% ceny? 🤣 to po 50gr wychodzi wtedy mleko..

Dokładnie. Jeżeli chcesz odejść odstawiając 50tys litrów miesięcznie i składając wypowiedzenie we wrześniu przy cenie co najmniej 1,5brutto to w ciągu 4 miesięcy jesteś w plecy jakieś 200tys złotych 

Opublikowano
7 minut temu, ramzes10 napisał:

@alfa polowicznie zwracam honor. Według nowego cennika wychodzi niecale 2 zł brutto . Więc podwyżka prawie 20 groszy dla mnje. Nie można było od razu wstawić tego cennika ? 

Zobaczymy jak się sprawdzi reszta twoich obietnic dotyczących jak długo utrzyma się ta cena. 

Grzesiu to jest oderwany od rzeczywistości. Po 8 godzinach pracy nie ma co robić wiec wypisuje te bzdury . 

Ciekawe czy z dniem wypowiedzenia się jest nie członkiem? 

Kuźwa 2 zł za mleko 🙆‍♂️ trochę mniej by mogli bo to strasznie nie sprawiedliwe 🤦‍♂️ 

Opublikowano

To jest cena grudniowa. Zobaczymy jak długi się utrzyma według zapewnień alfy, który twierdzi  że bardzo długo. Mam nadzieję że nie zaczną jeb,ac na parametrach jak mlekowita 

Opublikowano

2 zł jest ok to 1.2 jest złodziejstwo może ursus zaczniesz myśleć

Marcin133 napisał:

W 2021nazwijcie temat : Ceny mleka i pierdo... Grzecha

po nowym roku utworzą dwa tematy ceny mleka i sprawiwdliwość według ''grzesia'' 😁

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

2 zł jest ok to 1.2 jest złodziejstwo może ursus zaczniesz myśleć

po nowym roku utworzą dwa tematy ceny mleka i sprawiwdliwość według ''grzesia'' 😁

Sławciu dobrze mówisz 😎, no ale co zrobisz  🙆‍♂️, wam nie ujmna a mi nie dołożą 

Widzisz dlatego np mając bydło mięsne nie ma takiego strasznego podziału w cenach 

Opublikowano
10 godzin temu, Farmer6820 napisał:

wszyscy zaczynają widzieć że lepiej mieć mleko od swoich dostawców od których mogą egzekwować jakość niż kupować byle co 

ale nie powiino sie to odbywać kosztem rolnika np. zmuszając go do oddawania mleka poniżej kosztów produkcji w okresie wypowiedzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v