Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, grzesiu napisał:

Ważne że płacę dochodowy którego wy nie płacicie, płace VAT który wielu z Was odlicza, płacę ZUS a nie KRUS, i nikt mi nie dopłaca do Paliwa i Innych. 

Powiedz człowieku wprost że dostajemy za mleko i tak za dużo, bo nasza praca jest warta 10 gr/litr, nie to co wyprówanie żył przez zarząd czy prezesa 🤦‍♂️ Gdyby nie te powyższe podatki to cena mleka musiałaby wynosić min. 2,50-3 zł 🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Ważne że płacę dochodowy którego wy nie płacicie, płace VAT który wielu z Was odlicza, płacę ZUS a nie KRUS, i nikt mi nie dopłaca do Paliwa i Innych. 

Napisz  jeszcze że chlopki to nygusy unia im daje na polu samo rośnie i jeszcze jęczą 

Jle miałeś urlopu ile godzin dziennie pracujesz ile weekendów i zarwanych nocy spedziles w pracy w ciągu roku ile twoich pieniędzy trafia w formie różnych podatków  do budżetu  jak odpowiesz sobie na te pytania to możemy  się porównać 

Edytowane przez Łolek
  • Like 5
Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał:

No i widzisz nie oddajesz do mlekpolu A nie podoba ci się to że chwalę mlekpol.  Co najmniej dziwne. Czy ja gdzieś napisałem coś obrazliwego w Waszą stronę? Odp : nigdy nie padły z moich ust słowa za ciężka uczciwą pracę.  

to moze pochwalisz sie gdzie Ty pracujesz ze masz taka wiedze o rolnictwie a zwlaszcza co sie dzieje w Mlekpolu?

Opublikowano
tay29 napisał:

co wyscie się tak tego mlekpolu uczepili? przecież to uczciwa społdzielna która dla rolnika chce jak najlepiej ja tam chwale sobie... chcialem odejsc ale jednak zostaje bo mnie przekonali ze tu jest najlepiej

Może jakieś szczegóły? Bo nie pojmuję?

Opublikowano
2 godziny temu, grzesiu napisał:

Skoro jesteśmy przy zusie, poszukaj informacji ile osób jest w zusie, ile w krusie oraz ile państwo dopłaca do tych instytucji, podziel tą sumę przez liczbę osób i wtedy się odzywaj! do paliwa nikt rolnikom nie dopłaca!

• Like 1
Opublikowano
DanielFarmer napisał:

tay29 napisał:

co wyscie się tak tego mlekpolu uczepili? przecież to uczciwa społdzielna która dla rolnika chce jak najlepiej ja tam chwale sobie... chcialem odejsc ale jednak zostaje bo mnie przekonali ze tu jest najlepiej

jak dowiedzialem sie ile udziału musze wplacic zeby odejść to mi sie odechcialo w tym roku tego🤣

oczywiście wszystko dla mojego dobra tak jest zrobione

Opublikowano (edytowane)

Jemu chodzi chyba o akcyzę która ma być przeznaczona na budowę i utrzymanie dróg. Mamy wg awatara grzesia budować mu autostradę ryjąc  pole i karmiąc krowy. Awatar grzesia myśli że ON na gospodarstwie używa się tylko w passacie do jeżdżenia na zebrania rejonowe i do banku okradać spółdzielnie.

Teraz tym pierdoleniem o mannie z nieba dla bambrów to żeś mnie wkurwił

Edytowane przez komizmo
  • Haha 5
Opublikowano
tay29 napisał:

DanielFarmer napisał:

tay29 napisał:

jak dowiedzialem sie ile udziału musze wplacic zeby odejść to mi sie odechcialo w tym roku tego🤣

oczywiście wszystko dla mojego dobra tak jest zrobione

Już teraz będziesz mógł chyba odejść bez uzupełniania udziału tzn. Na wrześniowej fakturze nie ma już zapisu o zadeklarowanych udziałach, ale na nowym cenniku jest taki dziwny jak dla mnie zapis. Więc małe pytanie: W którym momencie członek mleczarni przestaje nim być? Oczywiście dalej do tej spółdzielni oddaje mleko

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

Nie denerwuj się powiem Ci w tajemnicy że  większość ludzi podziela poglądy Grzegorza 🤫

Nie podziela, nie podziela. Jak na rynkach światowych nie ma jakichś dużych zawirowań i w mlekpolu nie mają za bardzo problemów ze zbytem  to cena nie jest aż tak zła choć mogła by być lepsza. Takie jest moje zdanie na temat mleczarni.

Ale co chodzi o pracownikow i rade to kazdemu jednemu bym wjebal.

3 lata temu jak rodzice przepisywali na mnie gospodarstwo i w sprawie udziałów pracownik w biurze w Grajewie że po 5 latach wypłata A ja do niego że dadzą dobre oprocentowanie to mogą trzymać te kasę i skończyło się taką kłótnia że chłop wyszedł z biora i już nie wrócił A jego robotę dokonczyla jakaś babka.  Od tamtej pory wszyscy związani z sm mlekpol A nie dostarczający mleka są dla mnie zerami które wyżej stają jak d*py mają.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Łolkowi chodziło no to l, że większość ludzi myśli że rolnikom z nieba mamona leci...

Łolkowi chodziło no to l, że większość ludzi myśli że rolnikom z nieba mamona leci...

Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał:

Ale ty pojebany jesteś i gówno wiesz o rolnictwie i produkcji mleka , a jak ci się nie podoba to wypad z tąd szanowny dupowłazie .

Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Właśnie tak

A między nami przecież tak jest 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v