Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

w mojej wsi większość ziemi to z działkami siedliskowymi przez co ceny wysokie do tego mocne rozdrobnienie i mało kto sprzedaje wszyscy na dzierżawach jadą taki region a raczej gmina prawdopodobnie najbardziej mleczna w lubelskim do miasta powiatowego blisko to i obcy na siedliska się kuszą sprzedała sąsiadka 75ar przy bocznej drodze za 120tys rok temu do obróbki nijak to się nie kalkuluje jak ktoś gdzieś kupuje zazwyczaj po rodzinie lub dzierżawca podobnie z dzierżawami tylko po znajomościach jeden ma budować oborę ale musi od sąsiada wykupić bo babka kopnęła w kalendarz i czeka aż ten mu sprzeda swojego ma 20m szerkości a trafiło mu się dwie gospodarki w dzierzawę po rodzinie to może się rozwijać

To takie gadanie takich co przez 15 lat nic nie kupili bo albo nie było alb za drogo... Gadka wiecznego dzierżawcy co nie kupi bo woli mieć w dzierżawie i narzekać ze drogo i że nima... 😋.... Ziemia jest była i będzie to tylko kwestia ceny i świadomości że żeby mieć trza płacić i tyle... Widać masz za małe stopy żeby to przeskoczyć.. Pouczaj jak się rozwijać innych a sam jesteś zacofany i tyle 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Za mało Sławek informatorów ma i jak przychodzi do gościa z torba pieniędzy widzi jak sąsiad wychodzi już z pusta i uśmiechnięta miną 😁

A swoją drogą jak się Krzysztof to kupi to będzie miał ładnie i z jednej strony drogi i z drugiej. A z tymi znajomościami to bez przesady jeszcze pieniądz rządzi światem 

Opublikowano

Dokładnie nie ten kupcem co chce a ten co płaci kasę.. 👍

Opublikowano

Chłopie komu te glupkowate gatki ze nima ziemi... Plac i będzie... 😋

Opublikowano

U nas nie ma żadnej strefy przemysłowej ani autostrady, a od sąsiada teraz kupuje gość ok 11ha za milion góry i piachudry. Więc slawciu nigdy nie mów nigdy tylko łap tak jak chłop radzi... U mnie 7ha obok, ale droga dzieli i lipa trochę bo mu do interesu będzie przeszkadzać. Ale poczekamy, przyjdzie z milionem to sprzedam pod samą stodołę 🤣

Opublikowano (edytowane)

Ja pierdziu.. Rekin rozwoju... W wieku 25 lat kupiłem 25 ha na raz w 95 roku.. 😜

Nikt z wioski nie dokupił nawet ha do tej pory 🤕

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

To jak wy tam żyjecie że tylko we wsi ziemię kupujecie? Nie ma obok innych wsi? U nas ziemia w 5 wsiach i teraz powoli te najdalsze kawałki się sprzedaje że cenę 3 razy większa niż ojciec płacił i kupuje się koło domu. Kolejny przykład jak nieoczekiwanie ziemia może podrożeć podał pedro. 

Opublikowano

dodaj że za swoje.

1 minutę temu, ogarek napisał:

Ja pierdziu.. Rekin rozwoju... W wieku 25 lat kupiłem 25 ha na raz w 95 roku.. 😜

Opublikowano

Toć nie za Twoje... Wiesz czemu NIK w wiosce nie kupił ani jednego ha? 

2 minuty temu, pafnucy napisał:

dodaj że za swoje.

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

szkoda atramentu....

po co próbujesz z nim gadać . olej trola.

Opublikowano (edytowane)

No niech wytłumaczy czemu nie kupił.. Brakło rozumu i tyle.. 😋 Co tu tłumaczyć.. Całe wioski takich mądrych.. 😋 Tylko że u mnie najmniejsi to mają te 20 ha przynajmniej.. 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

U nas w tamtym roku podbił sąsiadce cenę o 10000 choć wiedział że nie kupi, kobita też się oszukała bo miało być 4 ha a wyszło 2 i jeszcze piachy. 

We wsi jedyne pole co jest do sprzedania to 5 ha z budynkami za 500000, ziemia dobra tylko mokra, jeden kawałek ale różne figury i posesja na środku, budynki tyle że są. 

Żeby się rozwinąć trzeba czekać jak się komuś noga powinie. 

Rwali bagna ale już zmądrzeli, teraz zbierają te łąki ci co byki mają. 

Opublikowano
7 minut temu, DanielFarmer napisał:

Ta górę kupili pod żwir za Czeresniakiem? 🙂

Jo 🙂 jeszcze kilka lat temu chciał sprzedać po 18tys za hektar nie było komu dać 

6 minut temu, slawek74 napisał:

to przez te 15lat kupiłem we wsi 3ha nie wiem czy przez ten czas drugie tyle zmienilo właściciela poprzez zakup ....

Ja przez 5 lat 7,4ha i 1,8 ha jeszcze by było, ale przed notariuszem się wycofał. Każdy ma swój sposób, ale tak jak ktoś tu pisał zamiast klamoty kupować mógłbyś się gdzieś dalej zakręcić za ziemią. 

Opublikowano
4 godziny temu, Farmer6820 napisał:

Miejscowość gminna tu się Ceni😁my w tym tygodniu po 35 kupiliśmy notariusz klepnięty. Facet przyszedł mówi że po 50 chce kazaliśmy mu zrobić rundę po wsi i przyjść bo kupimy tylko nie za tyle. Za tydzień wrócił i się pytał ile dacie i kiedy kasa bo trochę na musie był bo syn mieszkanie kupuje 

2 godziny temu, Bugii napisał:

No to u mnie teraz umowa przedwstepna spisana na 22ha w 3 kawalkach po 42tys. 3-4 klasa. Na gwalt w styczniu notarjusz bo trzeba dolozyc do 4tys swin na  rzut. A na wiosne jeszcze mnie z jedna dzialka podkupil.

Tak to można kupować i się rozwijać...

U nas w sąsiedniej wiosce ostatnio za 8 ha dał 800 tyś . Ziemia chyba od 4-6 w jednej działce. I tym samym został rozwalony  rynek ziemi.. szybko to się rozeszło po wioskach i teraz się dokup w normalnych pieniądzach... U mnie na wiosce na 17 posiadaczy ziemi 11 ma krowy i każdy się rozwijać, nikt nawet nie myśli o rezygnacji.  A na dodatek  przez moją i sąsiednie wioski będzie szła droga, tym samym będą brać ziemię pod nią. Automatycznie cena ziemi jeszcze pójdzie w górę.. 

Opublikowano

U nas wszystko krowami stoi także nie tak łatwo kupić. 

Sławek jakoś bardzo nie szalał ze sprzętem, widać że wszystko z umiarem i na miarę możliwości,i tak sporo osiągnął w krotkim czasie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v