Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, redbull napisał:

wszystko zależy w którą stronę od Bielska? 

można wiedzieć skąd jesteś to ile Łapy płacą?

Łapy tak ja zawsze dużym dużo, a dla reszty co się zostanie 9tys l, białko 3,6 tłuszcz 4.0 1,16zł kolega przy takich samych parametrach 30tys 1,47zł najwięksi mają powyżej 1,6zł. jak Piątnica wejdzie to sporo takich 20-30 dojnych odejdzie bo już wielu by odeszło gdyby nie kary za brak wypowiedzenia. Prezes twierdzi że dużych trzeba wspierać i tyle w temacie.

Opublikowano
5 godzin temu, DanielFarmer napisał:

To patrzę nasz "Grzesiowy" potentat nie popisał się za listopad.... wyżej Sierpc,Spółek, Mońki,pewnie Ryki,o Piątnicy nie ma co wspominać... Łowicz prawie dogonił....

Jeśli cena bez zmian za listopad to w Mlekpolu 1.78 zł brutto. 

Podwyżki od września A inne mleczarnie dopiero za listopad premie. 

Aby po nowym roku za szybko nie spadało bo taka cena nigdy długo się nie utrzymywała. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kr9292 napisał:

W Piątnicy to dla samych premii warto być. 

@Rrolniik powiedz mi po co ludzie trzymają się tych Lap? Rozumiem że w niektórych regionach kraju nie ma gdzie przejść ale nie na Podlasiu.

Ci więksi gdzie będą mieć lepiej, cena dobra czego chcieć? Mniejszych trzymają kredyty z mleczarni, ja nie wiedziałem czy nie będzie likwidacji a teraz trzeba wiać jak najdalej tylko trzeba jeszcze rok się przemęczyć. Mniejszych ubywa to i cena dla mniejszych spada bo trzeba z czegoś nazbierać dużym.

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano (edytowane)

Mlekpol powyżej 30 tys. B 3,5 Tl 4,6 1,81 brutto . @alfa ile premi planujecie ? Będzie dołożona do aktualnej ceny czy obecna premia będzie zabrana jak w mlekowicie ? 

Edytowane przez ramzes10
Opublikowano
31 minut temu, greg1985 napisał:

Podwyżki od września A inne mleczarnie dopiero za listopad premie. 

Sierpc też chyba od września zaczął podnosić plus teraz 10 gr więcej niż w listopadzie, cena kolo 1.85 -1.9 się zakreci

Opublikowano
44 minuty temu, ramzes10 napisał:

Mlekpol powyżej 30 tys. B 3,5 Tl 4,6 1,81 brutto . @alfa ile premi planujecie ? Będzie dołożona do aktualnej ceny czy obecna premia będzie zabrana jak w mlekowicie ? 

Do cholery przecież pisałem już wcześniej że w mlekpolu nie ma żadnych premi tylko to jest cena cennikowa na tą chwilę i każda podwyżka i obniżka będzie do tej ceny. Nie będę zapeszal o premi zobaczymy jak policzą dobrze

Do cholery przecież pisałem już wcześniej że w mlekpolu nie ma żadnych premi tylko to jest cena cennikowa na tą chwilę i każda podwyżka i obniżka będzie do tej ceny. Nie będę zapeszal o premi zobaczymy jak policzą dobrze

Opublikowano

alfa napisał:

44 minuty temu, ramzes10 napisał: Mlekpol powyżej 30 tys. B 3,5 Tl 4,6 1,81 brutto . @alfa ile premi planujecie ? Będzie dołożona do aktualnej ceny czy obecna premia będzie zabrana jak w mlekowicie ?  Do cholery przecież pisałem już wcześniej że w mlekpolu nie ma żadnych premi tylko to jest cena cennikowa na tą chwilę i każda podwyżka i obniżka będzie do tej ceny. Nie będę zapeszal o premi zobaczymy jak policzą dobrze

to trzeba zacząć pisać smsy do członków spółdzielni jak należy, a nie premia za miesią wrzesień.... za miesiać premia za październik.... to jak mamy nie być skołowani?

Opublikowano
alfa napisał:

to niech pisza że cena od miesiąca listopada wzrasta o xx groszy a nie premia za miesiac listopad xx groszy

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

Nie można tego smsa napisać normalnie jak wyżej koledzy napisali? Tylko jakieś szyfry jak w mlekowicie? Jedne premię zabierają żeby dać inne. Smiech

Opublikowano
6 godzin temu, alfa napisał:

Piątnica przy tych parametrach i super extra 1.54 netto 1.647 brutto na rękę plus premia 40 gr za listopad 

Słabo w tej Piątnicy płacą. Na radzie wam tak mówią? 1.2 w premii w tym roku taka lipa szok. Ty to byś na pewno nie chciał oddawać mleka do Piątnicy.  Nie możesz przebolec tej ceny i taka jest prawda.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, realny napisał:

Słabo w tej Piątnicy płacą. Na radzie wam tak mówią? 1.2 w premii w tym roku taka lipa szok. Ty to byś na pewno nie chciał oddawać mleka do Piątnicy.  Nie możesz przebolec tej ceny i taka jest prawda.

Nikt nic nie mówi mam cennik 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v