Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, arku3060 napisał:

MSM mońki 5gr podwyżki na stałe do extra i 25 gr premier za listopadowe mleko 

A jaką cenę mieliście w październiku że wasz zakład tak szaleje z ceną  za listopad ?

Dziś przywieźli mi srute rzepakową i sojową.  Cena powala 1415  zł brutto rzepakowa i 2540 zł brutto sojowa . 

Mam nadzieję że jak mleko będzie taniało to i dodatki do produkcji też 😋

Piątnica narazie siedzi cicho nikt się z ceną nie udziela chyba nie chcą zapeszyc 😂 

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Dziś przywieźli mi srute rzepakową i sojową.  Cena powala 1415  zł brutto rzepakowa i 2540 zł brutto sojowa . 

Mi też dziś przywieźli, soja ta sama cena, rzepak 1370, kuku sucha mielona 950. NON GMO oczywiście

Opublikowano

Cena mleka w górę to środków do produkcji również, szkoda że jak cena spada to produkty zostają na tym samym poziomie :)

Opublikowano

Powiem wam Że Mlekovita nie przestanie mnie zadzwiac... od października idzie u mnie tak wyslodki, kiszonka  z kukurydzy, sianokiszonka z lucerny, pasza 18 energetyczna, śruta zbożowa, śruta rzepakowa, sojowa, młóto, kukurydza ccm, tłuszcz chroniony bo wpadliśmy na taki pomysł żeby zobaczyć czy da się w mleczarni podnieść parametry i powiem wam tak ...NIE DA SIE.... tłuszcz w mleku mam gorszy niż w tamtym roku w lato i na wiele słabszych kiszonkach...

49 minut temu, Bugii napisał:

Niech jeszcze teoche to potrwa kurczaki i swinie wykoncza to ciekawe kto im to kupi.....

To będą brać się za nas...

Opublikowano
12 minut temu, Adamqq3 napisał:

Powiem wam Że Mlekovita nie przestanie mnie zadzwiac... od października idzie u mnie tak wyslodki, kiszonka  z kukurydzy, sianokiszonka z lucerny, pasza 18 energetyczna, śruta zbożowa, śruta rzepakowa, sojowa, młóto, kukurydza ccm, tłuszcz chroniony bo wpadliśmy na taki pomysł żeby zobaczyć czy da się w mleczarni podnieść parametry i powiem wam tak ...NIE DA SIE.... tłuszcz w mleku mam gorszy niż w tamtym roku w lato i na wiele słabszych kiszonkach...

Zastanawiałem się na tym, kilka miesięcy miałem słabe parametry, zmieniłem żywienie i uwierz że się da, wcześniej bi 3,15 tl 3,8 teraz bi 3,55 tl 4,15. 

A co tam słychać w spomleku? Jak tam teraz bajko płaci 

Opublikowano
6 godzin temu, niesamowity90 napisał:

Mi też dziś przywieźli, soja ta sama cena, rzepak 1370, kuku sucha mielona 950. NON GMO oczywiście

A jak jest z ta kukurydza mielona nie jest tak że jest gorszej jakości? Właśnie zastanawiam się czy nie kupić mielone bo jak nie mielona to jak miole to sita dostają ostro po d*pie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Adamqq3 napisał:

Czyli ile masz? 

U mnie się pokrywa z oceną, cóż taka genetyka 

Opublikowano

W niektórych oddziałach mają taką przypadłośc żę parametry nie chcą podskoczyć

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie przejmuj się u mnie padła kumulacja -12gr 👍 👍   

A jeszcze jedno czy słyszał ktoś ze lojalnościowa chcą dobić do 10 gr?

Edytowane przez kr9292
Opublikowano

Adam to jaką  masz średnią dzienną wydajność od sztuki ze im tak dogadzasz ?

Koszty mega to musisz mieć wydajność.

Jak bym tyle dawał swoim krowom to by mnie starzy z domu pogonili i powiedzieli że z torbami pójdę 😂.

Taka mentalność ale pomagają w gospodarstwie więc muszę tam się z nimi trochę pouzerac 😁

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

A jak jest z ta kukurydza mielona nie jest tak że jest gorszej jakości? Właśnie zastanawiam się czy nie kupić mielone bo jak nie mielona to jak miole to sita dostają ostro po d*pie. 

Z tą jakością nie mam pojęcia. Jak się uda, za rok zrezygnowałbym w ogóle z suchej kukurydzy, gniecone kiszone ziarno z własnej kukurydzy w big bagi chyba będzie lepszym pomysłem...

Opublikowano
8 godzin temu, greg1985 napisał:

A jaką cenę mieliście w październiku że wasz zakład tak szaleje z ceną  za listopad ?

Mam nadzieję że jak mleko będzie taniało to i dodatki do produkcji też 😋

Piątnica narazie siedzi cicho nikt się z ceną nie udziela chyba nie chcą zapeszyc 😂 

Za październik było 1,53 netto przy 25tys 4,5tluszcz 3,6bialko

Opublikowano
niesamowity90 napisał:

1 godzinę temu, artek27 napisał:

Z tą jakością nie mam pojęcia. Jak się uda, za rok zrezygnowałbym w ogóle z suchej kukurydzy, gniecone kiszone ziarno z własnej kukurydzy w big bagi chyba będzie lepszym pomysłem...

gnieciona się nie nadaje dla krow

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v