Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał:

To tak jak stobą nauczyłeś się jęczyć i wszędzie jęczysz😄 i nic Ci się nie podoba 😉😀

1.5 mln nie sprzedaje się po 1.3zł

nie mów że młodzi nie chcą pieniędzy 😀..... jak młody idzie na rozmowę o pracę to narpierw pyta ile będzie zarabiał zanim powiedzą mu o obowiązkach

tu się kartek nie wypełnia ino komuptrem internety 😉😀

Choćby i po 2 zł, to do d*py takie życie 

Opublikowano

Bo Ty zakładasz, że jak przy 12 krowach wywalisz 12 taczek gnoju to przy 150 ktoś wywali ręcznie 150. To tak nie działa. Dobry z Ciebie człowiek, że żałujesz losu większych od siebie, ale oni mają inne zmartwienia niż Ty. 

• Like 2
Opublikowano

No jest faktura z osm radomsko, 1,09 👍, nic tylko k**wa się rozwijać 👍

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Ryki 1.8zl

No ale ilość,, Panie,, ilość robi robotę. Ty pewnie z 30 40 tys msc a Ursus932 z 10 razy mniej

45 minut temu, Ursus932 napisał:

Osm Końskie za Październik przy niedużej ilości tł 3.8 białko 3 1,13 - 2gr udzial

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś chce dobry biznes za lepiej niż 5 patyków z hektara dużo więcej niż 5 to  na priw pisać zdradzę tajemnice komuś. Roboty nie dużo więcej niż przy innych uprawach no może troszkę więcej ale da się ogarnąć albo jednego gościa na parę dni do pracy 

Edytowane przez alfa
Opublikowano
47 minut temu, grzesiu napisał:

Jaka.ilosc I parametry? Podobno premia była? 

Było z hakiem 4,5 tys , na szybo patrzyłem ale białko ponad 3 i tlusz chyba 4,3

21 minut temu, slawek74 napisał:

Ryki 1.8zl

I co chcesz mnie dobić 🙆‍♂️ ale pocieszające jest że Ryki i tak do mnie nie jeżdżą 😊

Ale i tak Ci nie zazdroszczę roboty 

12 minut temu, MariuszDe napisał:

No ale ilość,, Panie,, ilość robi robotę. Ty pewnie z 30 40 tys msc a Ursus932 z 10 razy mniej

Osm Końskie za Październik przy niedużej ilości tł 3.8 białko 3 1,13 - 2gr udzial

Mam mało, ale w naszej mleczarni różnica między małym a dużym jest nie tak olbrzymia 

@alfa Ty pewnie maryche siejesz w kuku i stąd tak wysoko głowę nosisz na forum 😁

Opublikowano
19 minut temu, Ursus932 napisał:

I co chcesz mnie dobić 🙆‍♂️ ale pocieszające jest że Ryki i tak do mnie nie jeżdżą 😊

Mam mało, ale w naszej mleczarni różnica między małym a dużym jest nie tak olbrzymia 

@alfa Ty pewnie maryche siejesz w kuku i stąd tak wysoko głowę nosisz na forum 😁

Nie nie maryche 😁 poprostu jest taka złota uprawa która by Ci się przydała i dała dobrze zarobić 

Opublikowano
MariuszDe napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

Ryki 1.8zl

45 minut temu, Ursus932 napisał:

najmniejsza ilość od kilku lat poniżej 10tys😒

Ursus932 napisał:

47 minut temu, grzesiu napisał:

Jaka.ilosc I parametry? Podobno premia była? 

21 minut temu, slawek74 napisał:

Ryki 1.8zl

12 minut temu, MariuszDe napisał:

Jakiej roboty 🤔 jak ja ciągle na af siedzę 😀 w polu też zrobione tyle co krowy do końca miesiąca krowy obornika narobią wywieść i zaorać dzień albo półtora roboty

Opublikowano
19 minut temu, alfa napisał:

Nie nie maryche 😁 poprostu jest taka złota uprawa która by Ci się przydała i dała dobrze zarobić 

Jak legalna to dawaj 😊

Opublikowano (edytowane)

Ursus będziesz kisiel sadzil i panikę siał albo gwoździe flancował i mówię Ci  kasy w uj

😉

A potem giełda i będziesz Kulczyk polski wsi☺😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

najmniejsza ilość od kilku lat poniżej 10tys😒

Jakiej roboty 🤔 jak ja ciągle na af siedzę 😀 w polu też zrobione tyle co krowy do końca miesiąca krowy obornika narobią wywieść i zaorać dzień albo półtora roboty

Żeby nie deszcz to też bym był już po robotach polowych, ale przy obsłudze stada, no ile godzin siedzisz w oborze dziennie? 

Ale Ci powiem że 1,8 to za dużo wam płacą 🤔

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja przy podobnej ilości wiosną miałem ponad 1.5 zł :) , ale dołek był niesamowity... Jak Ci tyle płacą to sprzedaj teraz i tyle, akurat popyt na krowy rośnie i nie będziesz siebie i ludzi wkur**** takim pisaniem, każdy robi sobie jak uważa ...  Co np do obrządku u mnie jest 1,5 h rano i wieczorem i w dzień z 20 min dać kukurydzę ... więc przy np takiej organizacji można sobie śmiało iść dorobić.

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano
17 minut temu, ThePerkins napisał:

Ja przy podobnej ilości wiosną miałem ponad 1.5 zł :) , ale dołek był niesamowity... Jak Ci tyle płacą to sprzedaj teraz i tyle, akurat popyt na krowy rośnie i nie będziesz siebie i ludzi wkur**** takim pisaniem, każdy robi sobie jak uważa ...  Co np do obrządku u mnie jest 1,5 h rano i wieczorem i w dzień z 20 min dać kukurydzę ... więc przy np takiej organizacji można sobie śmiało iść dorobić.

Z dnia na dzień się nie zmienię branży, do tego mam swoj zdrowy materiał do opasu, i z mleka też coś zostanie bo ja żadnych cudów nie kupuje tylko sianokiszonka i śrut a zimą kuku 

U mnie podobnie po 1,5 rano i wieczorem razem z opasami trwa karmienie i  dojenie krów, latem parę minut w ciągu dnia na śrut a zimą kuku to też jakieś pół godziny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v