Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 18.08.2020 o 17:29, Zulugula13 napisał:

OSM Koło prezes Cieślak zakażony koronawirusem

W kole dużo się dzieje, od kilku tygodni krążą plotki o zmianie na stanowisku prezesa. Ktoś może wie coś więcej?

Nie siej plotek z tym wirusem

Opublikowano

Grzesiu zyskowski ja to juz wie dlaczego ty tak chcesz przeniesc ta biuro mlekpolu do warsawy, 2 corki w warsawie, zadna nie chce na gospodarce zostac, to bedzies mial kogo odwiedzac. takie w tej radzie wszystkie interesowne. niby dla wszystkich ale najbardziej pod siebie

Opublikowano
17 godzin temu, beekeper napisał:

Witam, wykrycie antybiotyku w mleku. Czy wszędzie mleczarnie potrącają z wypłaty  wartość brutto całego mleka które bylo cysternie? Jakie są procedury w takim przypadku u was? 

W sierpcu zależy ile komor w cysternie "zabrudzisz" i jest chyba zwykła cena jak w skupie plus koszty utylizacji. Odcinają z wypłaty, ale jak coś to chyba mogą rozłożyć na raty. Plus jeszcze to ze za litry z tego feralnego odbioru nie jest płacone

Opublikowano

Te podwyżki  za sierpień i pewnie wrzesień to taka jałmużna żeby się nie przenosić do innych mleczarni z lepszymi cenami. A w październiku znów ciach cena żeby w grudniu dowalic 10 gr premii !!!!!!

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.08.2020 o 22:04, grzegorz132 napisał:

plotka sie pojawiła ze prezes Borawski juz na emeryturze za 8mln odprawy wiecie cos?

O kurv*a ile?  Miętolcie czapkę dalej stojąc na korytarzu mleczarni ,zamiast się zorganizować i walczyć o swoje. Póki pokolenie 50+ nie powypada, to słabo to wszystko widzę.

Edytowane przez Unexpected
  • Like 1
Opublikowano

Ja to sie zastanawia czy wy chlopy naprawde postradaliscie te rozumy? ze mnie robia firme co pisze na zamowienia. czyli jak nie wyzywa, to nie rolnik. musi jadem saczyc bo inaczej to nie nasz. wam to sie naprawde w ,,,poprzewracalo. mi szczesliwie nie trza placic za to co mysle

Opublikowano
39 minut temu, stan62 napisał:

mi szczesliwie nie trza placic za to co mysle

Nawet gdyby przyszło płacić za to - wyszło by parę drobnych, albo i nie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, stan62 napisał:

Ja to sie zastanawia czy wy chlopy naprawde postradaliscie te rozumy? ze mnie robia firme co pisze na zamowienia. czyli jak nie wyzywa, to nie rolnik. musi jadem saczyc bo inaczej to nie nasz. wam to sie naprawde w ,,,poprzewracalo. mi szczesliwie nie trza placic za to co mysle

Stasiek a może jeszcze Jasiek, Franek bo możde was być więcej. Musisz (musicie) zdecydować, czy pisać po podlasko-góralsku czy normalnie. Raz piszesz gwarą, a raz normalnie, a to znaczy, że z tobą coś nie halo. Zauważ, że nikt tu jadu nie sączy, ludzie posługują się normalnym językiem i głównie skupiają się na swoich codziennych problemach (ceny mleka, problemy z krowami, paszą). A jak wyskakuje taki numer jak w Mlekpolu, to się oburzają i tyle. A ty na to łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszej spółdzielni.

Edytowane przez pawol1
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

Celebryci 😁 

IMG_20200826_140019.jpg

Świetnie autor rozłożył na czynniki pierwsze użytkownika stan62. Wpadł płatny troll góralsko-podlaski na forum, bo ktoś się dogrzebał, że tu rolników buntują. Jeszcze wezmą chłopy spółdzielnię we własne ręce i się skończy kręcenie lodów...

Opublikowano

Za wrześniowe. Cena 5gr w stosunku do mleka sierpniowego. Z tym że w sierpniu premia miała być jednorazowa wynika z tego, że cena 5gr w stosunku do mleka lipcowego czyli taka sama jak za sierpień🤔🤔🤔

Albo źle rozwiązałem rebus 🤷 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v