Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehe nie wiem czy to w moim kierunku czy nie, ja ci tylko opowiedziałem historie z kilku lat do tyłu, możliwe że ten ktoś już tam nie pracuje nie wiem. I nie unosiłbym się tak zaraz i ich w jakiś sposób chciał "bronić ", nie wiem po ile zgodziłeś jak po 6 zł ok i życze Ci żeby jutro przyjechali i taka cene Ci dali, Animex maksymalnie od dziś do 7.2 za E i podobno tendencja spadkowa, Gobarto 7 podstawa za E, powyżej 50 sztuk też 7.2...

P.S.
Dla pocieszenia, nie tylko Ciebie przełożyli niestety, priorytetem teraz są rolnicy/hodowcy/fermy, a skąd to wiem, ano stąd że ciotka do nich odstawia i ją przełożyli np z piątku na środę, miesięcznie oddaje 200szt duna 

Opublikowano (edytowane)

Kiedys zwazylem u siebie na wsi na wadze ogolnej i później u nich i wyszlo mi 50 kg na plus w moja stronę na 8 szt, do tego czasu nie wiem ktora waga byla ciapata🤦‍♂️😂

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano

Piotrols 5 zł żywa a wbc 7 to czemu na wbc nie sprzedajesz jak wyjdzie po 5,50 przecież Z moich znajomych każdy się wstrzymuje z kupnem warchlaka i oby tak cała Polska zrobiła conajmniej na 3 tygodnie, cena nieadekwatna do ceny tucznika kompletnie

• Thanks 1
Opublikowano
damianos95 napisał:

I pojechaly po 5 + vat 8szt łódzkie

Komu sprzedawałeś? Myślicie że ile to potrwa? W agrobiznesie mówią że mają do innych krajów wysyłać, ale co z tego to prawda to kto wie a ile teraz do Polski przychodziło to sam bym chciał wiedzieć.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, turtojs napisał:

Piotrols 5 zł żywa a wbc 7 to czemu na wbc nie sprzedajesz jak wyjdzie po 5,50 przecież Z moich znajomych każdy się wstrzymuje z kupnem warchlaka i oby tak cała Polska zrobiła conajmniej na 3 tygodnie, cena nieadekwatna do ceny tucznika kompletnie

A skąd wiesz ze nie sprzedaje na wbc?

Napisałem ile oferują lokalnie za żywa  i poubojowo. Najdziwniejsze że w zeszłym tygodniu już polecieli w dół a giełda była przecież bez zmian. Czuli pismo nosem już. Szwagier w środę jeszcze dostał 7.40

Edytowane przez piotrols
Opublikowano

Ministerstwo rolnictwa Holandii informuje, że dwie fermy norek zostały poddane kwarantannie, ponieważ zwierzęta zostały zainfekowane koronawirusem i wezwało do zgłaszania innych prawdopodobnych przypadków zakażenia u zwierząt. Norki, które zostały poddane testom po tym, gdy zaczęły wykazywać problemy z oddychaniem, zostały najprawdopodobniej zainfekowane przez zakażonych pracowników.

jak to przejdzie na świnie to będzie koniec hodowli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v