Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przyszła dziś decyzja odnośnie covid19 nabór wrzesień, łapałem się do drugiej grupy czyli  51-200szt jeżeli dobrze pamiętam, kwota przyznanej pomocy 16825zł z groszami a myślałem że wszyscy z tej grupy dostaną po 14900zł, czy może było więcej pieniędzy jak chętnych?

Opublikowano
1 godzinę temu, gomez181 napisał:

Tylko się cieszyć że dostaniesz więcej :) a decycji miało nie być albo?

Na wniosku zaznaczało sie czy chcesz dostac decyzję o przyznaniu też. 

Opublikowano
matus2609 napisał:

przyszła dziś decyzja odnośnie covid19 nabór wrzesień, łapałem się do drugiej grupy czyli  51-200szt jeżeli dobrze pamiętam, kwota przyznanej pomocy 16825zł z groszami a myślałem że wszyscy z tej grupy dostaną po 14900zł, czy może było więcej pieniędzy jak chętnych?

zaznaczałeś że chcesz otrzymać odpowiedź??

Opublikowano

lokalna ubojnia 3.5+vat i chyba ludzie biją ile się da bo podniósł cene uboju i rozbioru na 150 zł 

Opublikowano
matus2609 napisał:

Tak, tylko nie pamiętam już czy było to coś do zaznaczania czy osobny wniosek o chęci otrzymania decyzji.

Przynajmniej wiemy że coś działają z tym convidowym :)

Opublikowano
6 godzin temu, matus2609 napisał:

A ile sztuk dokładnie miałes ?

• Like 1
Opublikowano

Podejrzewam że urodziło się więcej prosiąt jak 200 bo z tego by co pamiętam to wniosków było więcej jak zakładano a stawki były maksymalne podane i istniała tylko możliwość obniżenia jeśli kwota wnioskowana była by zbyt wysoka

Opublikowano

Z tego co pamiętam coś ponad 60szt (musiałbym sprawdzić w irz) czyli ledwo się łapałem na tą drugą grupę a kasy przyznano więcej, wychodzi że wniosków było mniej niż środków, ciekawe czy stawki w pozostałych grupach też się zmienią?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, matus2609 napisał:

Z tego co pamiętam coś ponad 60szt (musiałbym sprawdzić w irz) czyli ledwo się łapałem na tą drugą grupę a kasy przyznano więcej, wychodzi że wniosków było mniej niż środków, ciekawe czy stawki w pozostałych grupach też się zmienią?

,

Edytowane przez henio2
Opublikowano
29 minut temu, henio2 napisał:

No jeszcze tu na PiS narzekajcie wiem wiem chłopu zawsze mało 

Należy się jak psu miska, choć w niektórych przypadkach to nawet i zysku poprawnego nie wygeneruje... 

Jak słyszę jak ktoś PiS chwali, to tylko w ten głupi łeb przyjebać. Na szczęście ostatnia kadencja, tylko kto ten kraj z ruin odbuduje... 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Należy się jak psu miska, choć w niektórych przypadkach to nawet i zysku poprawnego nie wygeneruje... 

Jak słyszę jak ktoś PiS chwali, to tylko w ten głupi łeb przyjebać. Na szczęście ostatnia kadencja, tylko kto ten kraj z ruin odbuduje... 

PO.odbuduje, nastepni zlodzieje. zrujnują do konca... 

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

To se jebnij jak PiS odejdzie od władzy niejednemu się oczy otworzą  za co niby się należało? Po gówno rolnikom dało Rozkradli Polskę i tyle

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v