Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest powód do obniżenia ceny, magazyn pełen więc towaru nie trzeba, zatrzymując skup cena leci nadal w dół, opróżniają magazyn z zapasu a cena nadal niska. Czyli bardzo dobra sytuacja do kosmicznych zarobków . Wolny rynek 😫😩😣😖🙊 kur#a

Opublikowano

No właśnie - nie mają gdzie upychać w związku z czym obniżają cenę na żywiec bo jak wiadomo wtedy znajdą miejsce. A może by tak obniżyć ceny na mięso i kiełbasy? Albo przestać ściągać z zachodu?

Opublikowano (edytowane)

Też z tego się uśmiałem , że obniżka zwiększa pojemność magazynów, Niemcy będą pchać żywe tuczniki za każdą cenę bo utylizacja kosztuje a i tak swoim rolnikom wyrównają straty [ ponoć ma być nowa pomoc covidowa dla rolnictwa 8mld€ na całą Unię lata 20-21] , straszą że Polska może zostać wyłączona za brak poszanowania demokracji

Edytowane przez ws71
  • Like 1
Opublikowano

Niestety miejsce się nie znajdzie, pośrednik już 2 poniedziałek odwołał skup ponieważ nie ma gdzie sprzedać.. a ja właśnie zapisałem pierwszą partię macior na sprzedaż, koniec utrzymywania pośredników paszowcow i weterynarza..

Opublikowano (edytowane)

Weterynarz to też lekarz tylko leczy rzeczy samej zwierzęta równie dobrze może leczyć ludzi bo zwierze nie mówi co dolega a leczy .

Lekarzy brak wiec robota będzie dla nich nawet lepiej płatna .

Rolnik to ostatnie ogniwo Darwina pierw wszyscy zarobią to co zostanie to dla  rolnika wiec wiele nie trzeba mówić .

Kiedyś lekarz musiał znać leki na pamięć by na pisać  receptę a dziś ma wszystko w komputerze napisane nazwy .

Cena świń jest jak była 30 lat temu czyli rolnik jest końcowym ogniwem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Do połowy stycznia to sami z głodu zdechną 🤷‍♂️

Nie zdechna tak szybko. Mój odbiorca swinek kończy stawiać druga chlewnie każda na 2,5 tys.sztuk...wiec  tak szybko nie padną z głodu.... 

Opublikowano
17 minut temu, damianos95 napisał:

Lodzkie cana na jutro 3.2 + vat znajomy sprzedaje 7szt 

Jak myslicie co dalej z cena ? Dzwonilem do goscia mowi ze ma nadzieje na lekkie odbicie

Co nam daje lekkie odbicie? Pływamy w gównie po uszy, z taką ceną nie mamy szans nie tylko na rozwój ale nawet na godne życie 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Co nam daje lekkie odbicie? Pływamy w gównie po uszy, z taką ceną nie mamy szans nie tylko na rozwój ale nawet na godne życie 

No wiesz przy ilosci 15szt to dobre i 20gr tym bardziej ze u nas w 1 klasie biora do 145kg

Opublikowano
10 godzin temu, tomekZ058 napisał:

gdzie dokładnie po tyle płacą i przy jakiej ilości ?

22 minuty temu, DRIPOL napisał:

Chyba za 1,50 kg lub 1 SZT na prywate .

Ta cena to na WBC na żywo wyjdzie z 3.90.

A jak wrzucą kilka sztuk w R.  To będzie średnia 3.60.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v