Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego,nie należy złodzieja usprawiedliwiać tym że inni też kradną ,czy też kradli,widziałeś kiedyś w sądzie żeby się ktoś tłumaczył tym że tak zgwałciłem ale inni też gwałcą ,więc czemu się mnie czepiacie?

Nic nie usprawiedliwia tego ze inni robili to samo,bo to oznacza że jest się też jeszcze głupszym i bezczelniejszym od poprzedników,bo nie uczy się na ich błędach i daje się złapac jak poprzednicy

Opublikowano

3.8 masakra a będzie jeszcze gorzej do tego ceny pasz dobijają 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj sprzedane 4szt po 4zł netto,sąsiad 20szt 4,05 netto, jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba dopłacić aby w ogóle zabrali tuczniki , ubojnia to najlepiej wcale by nie brała[ powstrzymuje ja chyba tylko kara za zerwanie umowy], Niemcy kolejka oczekujacych tuczników ok 700 tyś,doszła jeszcze do tego Dania z 350 tyś, na przełomie roku możliwe że 3zł netto/kg to może być marzeniem hodowcy[jeżeli ktos  bedzie  chciał kupić], tak fatalnych perspektyw na przyszłość to nie było od 25 lat, czyli odkąd zajmuję się tym biznesem

Edytowane przez ws71
  • Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Wczoraj sprzedane 4szt po 4zł netto,sąsiad 20szt 4,05 netto, jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba dopłacić aby w ogóle zabrali tuczniki , ubojnia to najlepiej wcale by nie brała[ powstrzymuje ja chyba tylko kara za zerwanie umowy], Niemcy kolejka oczekujacych tuczników ok 700 tyś,doszła jeszcze do tego Dania z 350 tyś, na przełomie roku możliwe że 3zł netto/kg to może być marzeniem hodowcy[jeżeli ktos  bedzie  chciał kupić], tak fatalnych perspektyw na przyszłość to nie było od 25 lat, czyli odkąd zajmuję się tym biznesem

Kto tu kilka miesięcy temu pisał że świnie będą się opłacać i będą stawiać chlewnie bo się opłaci bo świnie złapali cenę po 7 zł jaki to był bum szał a tu proszę co się stało dalej będą budować chlewnie .

W Polsce nie zabraknie świń a ni wołowiny nic nam nie zabraknie zachód nam da w swych Marketach .

• Thanks 1
Opublikowano

Idol powiadasz nic nie mam do Staszka ani do innych ale że pszenica jest po 800 zł to w cale nie znaczy że tak będzie stale , a napalonych na chlewnie było wielu a czar prysł szybko . I pryśnie jeszcze nie raz w każdej dziedzinie rolnictwa w Polsce .

Opublikowano

Daruj sobie @pawel885. Męcz sobie staszka do woli  w prywatnych wiadomościach i nie dobijaj hodowców trzody. Upadek krajowej produkcji zwierzęcej to dramat dla całego kraju. Niedługo dobre mięso to będzie luksus dla wybranych, a Niemcy z Duńczykami sobie wszystko i tak w końcu odbiją z nawiązką.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Daruj sobie @pawel885. Męcz sobie staszka do woli  w prywatnych wiadomościach i nie dobijaj hodowców trzody. Upadek krajowej produkcji zwierzęcej to dramat dla całego kraju. Niedługo dobre mięso to będzie luksus dla wybranych, a Niemcy z Duńczykami sobie wszystko i tak w końcu odbiją z nawiązką.

Ja dobijam ? To pomyśl ile osób przez jego gadki o świniach po 10zł  zainwestowało w zwiększenie obsady czy nawet nakupowało Duńczyków po 300zł wydając nie małe pieniądze? A on zamilkł, przepadł 

20 minut temu, galan99 napisał:

Idol powiadasz nic nie mam do Staszka

Biłeś mu brawa pod każdym postem jak snuł swoje wizje o cenie zboża, nawet byłeś nie raz oskarżany o multikonto 

Opublikowano
mlodyrolnik23 napisał:

propozycja cenowa od pośrednika za 31 sztuk 3.5 zł plus VAT śmiać się czy płakać??

Raczej się śmiac że ktoś próbuje Cię wydymać, widocznie nie pierwszy raz i próbuje jeszcze Ci śrubę przykręcić i zobaczy czy to przejdzie u Ciebie, jak przejdzie to nie zarobi na twojej świni tak jak zawsze 50 zł, tylko tym razem 80 zł 😁

• Like 1
Opublikowano

To się nazywa zmowa cenowa. Jak jeszcze hodowałem świnie to przyjechał handlarz, który skupował w kilku powiatach. Załadował świnie i przy liczeniu zaczął liczyć skitę 2%. Jak mu się przypomniało, że u nas obowiązuje 3%, bo się złodzieje ugadali, to szybciutko zaczął od nowa liczyć. Lokalne ubojnie w naszych stronach rżną tak samo jak handlarzyki, nawet jak im się żywiec na miejsce zawiezie. Wolą dać zarobić pośrednikowi niż rolnikowi.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, turtojs napisał:

Raczej się śmiac że ktoś próbuje Cię wydymać, widocznie nie pierwszy raz i próbuje jeszcze Ci śrubę przykręcić i zobaczy czy to przejdzie u Ciebie, jak przejdzie to nie zarobi na twojej świni tak jak zawsze 50 zł, tylko tym razem 80 zł 😁

Wyglada na to że w najbliższym czasie niektóre ubojnie wstrzymają skup i to znacznie wcześniej niż 15 grudnia, u nas pośrednik  sugerował że do końca listopada wypychać wszystko co do świni podobne bo później nie gwarantuje odbioru  do ok 20 stycznia, jeszcze jedno pośrednik musi sprzedać a to w obecnym tygodniu już zaczyna być problemem, mówi się w korkach czekających na rozładunek o cenie 3,20 z transportem pod zakład od rolników zza Odry[oni mają cenę gdzieś byle się tylko pozbyć rząd i tak dopłaci różnicę do 1,27 €]

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, pawel885 napisał:

Jak to kto pisał? Twój idol staszek, świnie miały do 10zł dojść a pszenica spaść na 500 a stało się odwrotnie... 

Nie pisz głupot zacytuj gdzie pisałem że tucznik będzie po 10 zł bo nic takiego nie pisałem tucznik jest tani przez Covid bo niemcy sobie z nim nie radzą i mają małe uboje sami są sobie winni zeszły rok to była mega kasa ze świń przez 12 miesięcy więc kto cały czas trzymał to ma kasy dłożone najwięcej stracili skoczki co po 500 warchlaka wstawili ale tych nie ma co żałować bo on i tylko psują rynekk ostatno 4,40 netto wyszedłem trzeba przeczekać wiadomo nie każdy przetrzyma ale dziś są inne alternatywy można iść do pracy i niezłą kasę trzepać świat na świniach sie nie kończy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v