Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie zapotrzebowania są zazwyczaj chwilowe. 3 dni i po zapotrzebowaniu. Więc za długo bym nie czekała. Z tym, że sytuacja powtarza się dość często i cyklicznie. Także jak cena szybciej spadnie niż zdecydujesz się sprzedać, to trzeba spokojnie poczekać. Jak wiedzą, że towar masz dobry to 2-3 tygodnie i sami się do Ciebie odezwą.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Dzwonią za Bykiem jak szaleni dzis miałem propozycje 7,50 netto 5 %skity, przedpłata byk w większości Rklasowy cały samochód... Czekam na 8 😎😎😎 ponoć nie ma towaru 

Jest tylko przetrzy.....🐂🐂🐂🐂

Opublikowano

I takie przestoje będą normą . Rozwijali zakłady linie produkcyjne, floty aut. Tylko zapomnieli że bez surowca niema towaru. Brak jakiejkolwiek komunikacji, tylko duszenie chłopa i sprawdzanie czy jeszcze zipie. Wiecznie wymówki a to kursy walut to leżaki lub nadprodukcja teraz koronaswirus i granice zamknięte ale magazyny puste.na mojej małej wiosce solowka raz w miesiącu się zbierała ogółem. Teraz jedną w roku mogą zapełnić 

Opublikowano (edytowane)

Zaznaczam że to jest post nawiązujący do przyszłych cen bydła :)

Piszę tu uświadomić że ustawa o ochronie zwierząt która ma wejść, zawiera w projekcie zakaz utrzymywania zwierząt na uwięzi. Nie jest napisane nigdzie że tylko psy tylko że zwierzęta. Krzysztof Tołwiński i inni mówią że będzie to początek końca wielu gospodarstw które trzymają bydło mleczne jak i mięsne w systemie uwieziowym. Rzadz oczywiście wyniszczyl wieprzowine to teraz czas zrobić destrukcje z wołowiną i mlekiem. Pozdrawiam trzeźwo myślących. Im więcej świadomych tym większa siła. 

Czytajcie dopóki nie usunęli mego posta. Bo ktoś to robi ostatnio. Może to ktoś z PiS i PO oraz innego lewactwa które daje socjal i zabiera wolność i prawa i karze nam hodować za miskę ryżu. Czeka mnie pewnie ban, więc narazie 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
15 godzin temu, cieplym3 napisał:

3 byki, 2 hf jeden mueszaniec sr waga 766, sr cena 7,25 brutto. Kowalczyk EPD, waga ogolna.

Jakieś kamienie, pustaki, cegły z kabiny albo chociaż woda poleciała czy nic nie zauważyłeś?

• Haha 2
Opublikowano

Ok odwołuje co napisałem. Chyba się nie opamietaja... Oglądałem wiadomości na TVP, tragedia jadą ostro już ustawa w sejmie zaraz będą procedowac... Sorry ale cena jeb... Jestem w szoku ale indoktrynacja jak za gebelsa

Opublikowano (edytowane)

Prawdopodobnie nasz miłościwie panujący konus postanowił zlikwidować rolnictwo w dotychczasowej formie. Pewnie z jakiś tam tabelek wynika, że tak będzie lepiej. Zaczynają od futerek całkowicie, prężna branża ale stosunkowo niewielka, więc świetnie będzie widać efekty. Z bydłem i drobiem małe nadgryzienie póki co żeby powoli się skrwawili hodowcy jak te ich "biedne" zwierzaki z halal

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Ok odwołuje co napisałem. Chyba się nie opamietaja... Oglądałem wiadomości na TVP, tragedia jadą ostro już ustawa w sejmie zaraz będą procedowac... Sorry ale cena jeb... Jestem w szoku ale indoktrynacja jak za gebelsa

A z czego ma cena jebnac? Z 6-6.50 momentami z 7? Lipa drugi rok jest.

Opublikowano (edytowane)

No to na 5 jebnie i tyle. 

Cale rolnictwo teraz pierdolnie. 

Asf swinie, ustawa na kurczaki i byki. Zboze paszowe jebnie. 

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

No to na 5 jebnie i tyle. 

Cale rolnictwo teraz pierdolnie. 

Asf swinie, ustawa na kurczaki i byki. Zboze paszowe jebnie. 

Niech  pierdolnie   okaże  się  kto  jechał  na kredytach  a kto  nie.

Dziś  wywożę  żarłoki  po 1600zł/szt :)  

Opublikowano

Produkcja zwierzęca od jakiegoś czasu jechała na swoim rowerze pod górkę z nadzieją wjazdu na szczyt a tu jeb i kij w szprychy. Już widać popłoch. Ofert na olx mnóstwo nic nie schodzi .znowu nadzieją jest trybunał konstytucyjny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v