Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Berthold napisał:

Dostaniesz dyziu dostaniesz, porostu się drocze. 

Widzisz Ursus mnie też się to nie podoba... Ale zawsze coś, dobre i to... 

54 minuty temu, ubogiwladek napisał:

Ja mam ponad 30 sztuk. Na mleku jestem stratny co miesiac 4 tys a oni chca dać 2200 tej pomocy całej ;d jak dla mnie to lepiej jakby wgl nic nie dawali. Wiec bedzie gadania ile to rolnicy pomocy dostalu

Panowie pomysł może i dobry, bo niby dlaczego przedsiębiorcy mieli dostać a my nie. Tylko że to polska i jak zwykle sprawiedliwy sposób podzielenia tych pieniędzy o kant ch*ja

No bo ten co ma 3 krowy na wyrównanie dostanie tego 1000 i k**wa ten co ma 19 też tyle i tak dalej, to wychodzi że ponieśli jednakowe straty 🤔 geniusz to wymyślił

Opublikowano (edytowane)

No Pis to same geniusze.. 🤣🤣🤣A mi tam pasi bo widzę że 20 tysi co najmniej przytulę... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Mój kolega z tarczy dostał 100tysiecy za to ze nie zdążył z robota na czas i przesunął mu sie odbiór. Branża budowlana.

100tys ile to byków trzeba uhodowa żeby tyle na czysto zostało i ile lat. Nie było podane ile dostali ale  było napisane że najwięcej dostał Miespol Stare Kobiałki

Edytowane przez karolr2
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, DANDYS napisał:

a licza sie sprzedane czy tylko na stanie ? i dlaczego tylko powyzej 12 msc jak mam samą młodzież 🙄

Według stanu na 1 marca

Opublikowano (edytowane)

a skad bierzecie te informacje ja  nigdzie nie moge znaleść , a jak sprzedałem w maju 13 -14 msc dalej do opasu bedzie sie liczyć  ? całe 5 sztuk 

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano (edytowane)

Będą się liczyć te sztuki , które 1 marca miały co najmniej rok. Nawet sprzedane

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak niektórzy nie potrafią przeliczyć ile dostaną jak jest napisane za co ile i stan na kiedy to naprawdę nie dziwie sie ze wielu z byka zostaje ,, ze dwa tysi bydzie”. k**wa ludzie rolnictwo to kiedyś zostawał najgłupszy z domu dzisiaj to biznes.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Bugii napisał:

U mnie wychodzi 21 tys. Ale tylko dlatego ze mam rozpisane bydlo na 3 siedziby stada. 

A co to ma za znaczenie ile masz siedzib stada jak pomoc jest do gospodarstwa? Ja mam na 002 jałówki na opasu i do nich nic nie dostanę, a straty jestem tak samo na nich jak na bykach na 001.

Opublikowano (edytowane)

A to ze mam wtedy 3 gospodarstwa.

Jedno jest na mnie, drugie na ojca a 3 na zone. Czyli dla agencji to sa 3 oddzielne gospodarstwa.

Na mleko normalnie dostalbym 3 tys a przy podziale 6 tys.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

I znowu podział. Ciężko ustalić litrów mleka i kg opasa  zdane w koronaswirusie?Agencja ma wszystkie dane do wagi niby żywca i wbc .bez papierów wniosków i całej biurokracji z ganianiem rolników. Ale podział temu damy miseczkę a temu troszeczkę musi trwać żeby się ludzie dalej gryzli miedzy sobą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v