Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pamietam czasy jak tu ludzie po 22 24 za sim kupywali po 100 kg.tak liczac to pewnie 2019 rok to trafily na  uboj po 12 wbc

Opublikowano
6 minut temu, mlodyhef napisał:

Ale to musi być przykre gdy za ladnego cielaka 100 kg placisz prawie 2000, a w takim lipcu 2019 dostajesz za niego 6,50 brutto...

A kto tak sprzedał?

Opublikowano

Prawda jest taka że straty nie do odrobienia bo przecież byk nie będzie po 18 na wbc

Opublikowano

W mojej okolicy simy 80-100 kg ludzie kupowali po 2000zl. Teraz właśnie jest okres sprzedaży tego bydła kupowanego za kosmiczne pieniądze a cena trochę spadła i wścieklizna bo się nie opłaca.

• Like 3
Opublikowano

To prawda bo liczyć do ceny 8netto co było normą to w 2019 straciłem ok.40 tys

8 minut temu, bobienko napisał:

Prawda jest taka że straty nie do odrobienia bo przecież byk nie będzie po 18 na wbc

Opublikowano

U mnie juz pierwsze -10gr na byku.

No ale kto sie nie spodziewal? Cos czuje, ze ubojnie zacznac tanczyc jak po aferze. Co ni ch*ja nie jest korzystne ani dla mnie ani dla nikogo.

Opublikowano
3 godziny temu, marijusz napisał:

Jarek sprzedaje przez Genka z Plutycz (niebieska krowa 6 tyś ,kaczka 100 zł)stąd ma takie dobre ceny A tak poważnie to ta cena ponad 8 zł jest realna za dobry towar

Tylko pytanie czy Jarek ma taki towar i to w takiej ilości o której pisał ?

A co u nich bo nie dawno dzwonili za bydłem do mnie 

pewne plajta!

Niebieska krowa z Litwy kolego 

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

To są takie odsadki jak ze mnie prezydent Rosji. Jak robiłem na zachodzie to bamber sprzedawał hf x bbb po 60-80 ojro. Potem ktoś to skupował, odpajal mlekopanem i wciskał ciemniakom jako odsadki mięsne prosto od mamki po 12zl.

lepsze te hfxbb niż kupowac jakies dziadostwo z litwy łotwy lub temu podobne simy z włoch :D zresztą kupno odsadków HH też jest srednim pomysłem 

Opublikowano
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Coś reklama zalatuje. 

sam przecież brałeś i co takie złe ? 

Przed chwilą, Yoda napisał:

odsadka warto ale sprzedawać 😀

zgadzam sie tylko trzeba miec minimum te 50 ha łak i wtedy to ma sens, tylko ilu rolników w PL dysponuje takimi areałami żeby sie w to bawic ? dlatego w naszych warunkach, poza nielicznymi, trzymanie mamek nie ma sensu 

Opublikowano

a nie boicie sie trzymac mamek na pastwiskach ? u nas w wlkp to nie ma bata prędzej czy pozniej nie byloby sladu po bydle... ktos by je ukradl i to raczej predzej niz pozniej

• Thanks 1
Opublikowano

Próbowałeś kiedyś złapać obcą krowę co od urodzenia nigdy nie była w budynku? Jak ktoś bardzo będzie chciał ukraść to ukradnie auto bez kluczyków z GPS ze strzeżonego parkingu więc na złodzieja nie ma rady.

Opublikowano

Kradziez bydla tez wydawala mi sie trudna, ale biorac pod uwage, ze wiem jak dziala na bydlo Sedazin i po chwili zastanowienia malym kosztem sadze, ze 50% bydla z laki bylbym w stanie zabrac.

Opublikowano

Tez jestem zwolennikiem ale LATWIEJSZEGO dostepu do broni. Zbyt wielu dziwnych ludzi poznalem w mlodosci i jakos nieswojo bym sie czul wiedzac, ze maja tak samo latwo dostac bron jak ja.

Opublikowano

JKM mawia że złego człowieka z bronią może zatrzymać tylko dobry człowiek z bronią. W Norwegii jeden strzelał do ludzi jak do kaczek i jakoś teoretycznie nie powinien jej mieć. Co do handlarzy. Nikt nie zmusza złodziejom sprzedawać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v