Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takiego samego wyścigowego ale waży teraz już 750ostatnio proponowali mi 6.8brutto

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Pisałem już o tym wczesniej ale tu nie ma co pisać takich wiadomości :)

Wczesniej juz pare zakladow puscilo po 20 gr ale nie wszystkie, ale jak juz wszystkie zrobily po -60gr to napisalem.

Ale wiadomo, ja handlarz, u mnie zawsze tanieje.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ktoś tu pisał że Brazylia i Argentyna ma tańsze bydło od nas,  to się jeszcze da taniej wyprodukować przy obecnych cenach? U nas w budynku produkujemy taniej niż oni na pastwisku, nie wiadomo ile to wytrzymamy ale to inna sprawa. Znając życie jest lobby i dotują to odgórnie żeby wybić konkurencję. Nie mają jednak pojęcia o diecie cud składającej się z pokrzyw, gałęzi i wody  z kałuży i dlatego stoją na przegranej pozycji...

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Wczesniej juz pare zakladow puscilo po 20 gr ale nie wszystkie, ale jak juz wszystkie zrobily po -60gr to napisalem.

Tu czy napiszesz że podrożały czy potaniały to i tak będzie źle :)

Opublikowano

5 godzin temu, Kentar napisał:

jeszcze ze dwie obnizki to bedzie poniżej 10 netto na wbc, a kiedyś pod 10 netto na żywa Lux towar podchodzil😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, przemek28_28 napisał:

jeszcze ze dwie obnizki to bedzie poniżej 10 netto na wbc, a kiedyś pod 10 netto na żywa Lux towar podchodzil😂😂😂

10.60 brutto na żywą  dziś usłyszałem za Lux towar

Opublikowano
38 minut temu, Bananek napisał:

wczoraj przeglądałem faktury z zeszłego roku z ABP. O tej porze dostałem za haefy po 13.60 netto. W tym roku 11.60 😠

2 lata temu;) w zeszłym roku ceny podobne do dzisiejszych...

• Like 2
Opublikowano
maciej123 napisał:

38 minut temu, Bananek napisał:

wczoraj przeglądałem faktury z zeszłego roku z ABP. O tej porze dostałem za haefy po 13.60 netto. W tym roku 11.60 😠

jeśli 2019 był dwa lata temu to masz rację. 👍

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Cybulek17 napisał:

Francuzy topowej genetyki zakupione u odbiorcy.  W skrócie sprzedaje super odsada i go odbiera w ojro. 

Ciekawe czy to będzie super genetyka 🤔, taki prawie jak tucz kontraktowy 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
27 minut temu, Cybulek17 napisał:

Francuzy topowej genetyki zakupione u odbiorcy.  W skrócie sprzedaje super odsada i go odbiera w ojro. 

Dużo do 14 za odsada brakuje?

Dziś BM koledze za 100% CH proponował po 7.7 netto

Opublikowano
58 minut temu, maciej123 napisał:

Dokładnie ......Początek  roku  2019 zapowiadał  się obiecujaco(Sam mieszankę  MMXBBB wypchalem jak dobrze  pamietam po 9.10 na żywo )No ale potem afera ,,lezakowa ''......Ale widać  że  nie którzy potem  uzyskiwali  jeszcze  lepsze  ceny......

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Dużo do 14 za odsada brakuje?

... netto.  Ale widziałem to towar typowo na rozpłodniki i to  jeden w jeden . Do odsada receptura specjalnego systemu żywienia i w 6msc od 300kg ma zrobić 650kg  . Dostałem nawet zaproszenie  na gospo.

Opublikowano
56 minut temu, Cybulek17 napisał:

Dobrze zrozumiałem.

Kupuje od nich odsada, a oni obiecują, że za półtora roku odbiorą go w euro?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v