Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Piteriiv napisał:

mam pytanko - czy krowę do 30 miesięcy można zakwalifikować jako jałówka czy zależy to od pośrednika.

jałówka

2 minuty temu, sumek666 napisał:

czy ten post jest na temat???🤣

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, przemek28_28 napisał:

To twoja wina i bartka. Zabiliście temat groźbami.

Ja tam się tylko przyglądam co kilka dni.. Strach coś napisać.. Ale nie żałuję bo czasu więcej :) Dla mnie to forum stało się zbyt komunistyczne :)

Opublikowano

Mazowieckie ubijnia zareba skorznice mnial przyjechac w poprzednim tygodniu po byki cena 6.5 brutto za czarno biale. Nie przyjechali a dzis rano dzwonia ze cena w dol moga dac 6 i zaraz ptzyjechac. h*j z taka firma. Tyle lat brali i takie numery, dziady.

Z kolei getmor na portalu ceny rolnicze za o 11,20 a jak zadzwonilem do 10.60 maks o. Masakra jakas. I kilka miesiecy  temu wzieli jalowkie po ocieleniu wiek 26 miesiecy to jako krowe licza

Opublikowano
35 minut temu, Pitraszek napisał:

Mazowieckie ubijnia zareba skorznice mnial przyjechac w poprzednim tygodniu po byki cena 6.5 brutto za czarno biale. Nie przyjechali a dzis rano dzwonia ze cena w dol moga dac 6 i zaraz ptzyjechac. h*j z taka firma. Tyle lat brali i takie numery, dziady.

Z kolei getmor na portalu ceny rolnicze za o 11,20 a jak zadzwonilem do 10.60 maks o. Masakra jakas. I kilka miesiecy  temu wzieli jalowkie po ocieleniu wiek 26 miesiecy to jako krowe licza

Jak brali to pytałeś jak pójdzie czy krowa czy jałówka?

Opublikowano (edytowane)

tak 

8 minut temu, romanekdeutz napisał:

A ktoś inny weźmie jałówkę po ocieleniu jako jałówkę?

.w łukowie mój odbiorca nie miał  problemów , a drugi handlarz co odstawiał też do łukowa w tym samym czasie to ,, panie nigdy w zyciu to już krowa '' wiek  do 30 mie. jałowica ,ale wiekszosc handlarzy ma z tym problem , ale i nie które ubojnie z tego korzystają też

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Pitraszek napisał:

Jak jalowka się ocieli to zawsze jako krowę policzą Ci, getmor odemnie znajduje się z 5km i z nimi handluje to na kg mięsa nie oszukują a cena szału nie robi i to tylko kwestia koronawirusa ze maja okazję opuścić cenę bo mięso idzie, wkoncu i włosi muszą coś jeść.

Opublikowano
57 minut temu, pit17 napisał:

Jak brali to pytałeś jak pójdzie czy krowa czy jałówka?

Tak. Przyjechal chlopaczek pokazal cennik mowi ze tydzien pracuje i nie wie o co chodzi

Marek 5300. Te ceny teraz to jakas porazka robota za darmo i jeszcze dolozyc trzeba. Sprzedawales cos ostatnio, mozesz kogos polecic co troche lepsze ceny?

Opublikowano

Tam tylko jeden koleś jest co ogarnia te ceny i znim najlepiej uzgadniać. W getmorze to jałowka musi mieć 250 kilo mięsa inaczej każda pójdzie jako krowa

Opublikowano (edytowane)

Znajomy sprzedawał dwa tygodnie temu byki na żywą. Dwie sztuki mm po około 760 kg to dostał 7,5 brutto minus skitka.. Odbierał Beef Marek 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
leszek1000 napisał:

Dobra zadzwoniłem do Agencji i mi podali numer. 

Kierowca zapomniał podać. Bo zawsze dawali kartki a teraz nic. Znowu inna ubojnia sama zawodzi te kartki . 

po co zglaszasz sprzedaż jak ubojnia to robi? ABP zawsze samo u mnie wyrejestrowuje. nigdy nie miałem z nimi problemów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v