Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Grzebienie.

I pewnie łysym sprzedają

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

@kentar to jeszcze powiedz że dokladasz do tego że kupujesz bydło. Wiem że trzeba się naszarpac i jest spore ryzyko ale zarobek jest bardzo duży jak już się jest kilka lat na rynku. Srednio na byku masz 300-500zl zarobku.

Jasne, zarobki sa w tej branzy duzej, nigdy nie zaprzeczalem i nie zaprzecze.

Ale akurat z byka zarobek jest NAJMNIEJSZY.

Nie kupisz tak dobrze byka jak krowy.

Czemu?

Bo krowa swoje zarobila i ktos jest sklonny ja oddac po nizszej cenie, krowa moze zaskoczyc wybiciem bardzo, a byk juz nie, na krowie do dzis sie myle z wybiciem a z bykiem bardzo rzadko. Byka kalkuluje gospodarz przed sprzedaza i MUSI tyle wziac za niego jak jest aktualna cena bo inaczej mu sie to nie kalkuluje.

Opublikowano

ile razy się żaliłeś że po dupci dostajesz na krowach,nawet rozliczenia wrzucałeś'. Skąd ta zmiana ,może nauczyłeś się obsługi wagi :ph34r:

Opublikowano

I dalej taki będzie.skoro państwowy wet stoi na ubojni to czemu nie potrafią wpisać wagi prawdziwej zywca.idziesz sobie do agencji po kwit a tam bydle 80 kg przytylo podczas transportu.waga legalizowana więc pewna to z fakturą na której bydle ma wpisane700 a na ubojni 780 zglaszasz oszustwo wyrównanie strat i mandat dla handlarzy.w pół roku by się wszyscy nauczyli że cena jest umowna a waga ma być nie kombinowana 

Opublikowano

z racji z tego że w gospodarstwie był prowadzony ubój trzody amatorsko to od nie których rolników żołądek - sam żołądek - potrafił ważyć do 15 kg jak był umówiony odbiór na godzine , pompowanie bydlaków wodą  nie jest niczym nadzwyczajnym a mówienie że to skitka wymusza pojenie to według mie mało racjonalne , nie wiem jak teraz ale było głośno o targowisku w radzyminie gdy skupnik nie chciał wziąć bydła od handlarza bo napompował je wodą a miał z 10 sztuk handlarzyk akurat wtedy byłem na targowisku ze 4 lata temu 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

I dalej taki będzie.skoro państwowy wet stoi na ubojni to czemu nie potrafią wpisać wagi prawdziwej zywca.idziesz sobie do agencji po kwit a tam bydle 80 kg przytylo podczas transportu.waga legalizowana więc pewna to z fakturą na której bydle ma wpisane700 a na ubojni 780 zglaszasz oszustwo wyrównanie strat i mandat dla handlarzy.w pół roku by się wszyscy nauczyli że cena jest umowna a waga ma być nie kombinowana 

👍popieram czemu w panstwie prawa zlodzieje są bezkarni daje im sie takie przyzwolenie nawet jak zlapiesz zlodzieja za ręke to h*j sie bedzie zapierał ze to nie jego ręka

Opublikowano

Gringo. Kto daje przyzwolenie ? Ten kto oszustowi sprzedaje, proste. Najlepsze to jest to ,że oszust jest najbardziej wychwalanym kupcem na danym terenie, no bo przecie płaci najlepij

• Like 2
Opublikowano

No i wtedy kradną na potęgę. Zamiast dać 7zl za hf'a to dają 7,6zl. Ile razy sąsiad się że mnie śmiał że dostał za byka hf 7,6zl a ja 7,3zl, na to ja w myśli ze śmiechu nie mogłem wytrzymać bo mial lepsze byki niż moje a mniej ważyły no ale cena lepsza. Różnimy się tym że ja mam wagę i sprzedaje że swojej wagi i wiem co ile waży mniej więcej z oka a on miał na serio ładne te bydlaki a średnio ważyły 70-100kg mniej niż moje. No ale co ja tam wiem przecież on lepszą cenę dostał niż ja bo się lepiej targuje. Od niego odbiera dąb pol a o nich opinie już znam i chyba większość z nas. Ale chwali ich że ceny takie wysokie maja i praktycznie każdy na wsi do nich oddaje tylko ja jestem ten głupi i oddaje taniej do swojego handlarza który bez problemu bierze bydło z mojej wagi.. i tak te kółko się zamyka że ten kto najwięcej kradnie daje najlepsze ceny i ma duży rozgłos. A że ludzie napaleni na cenę a nie wagę no to tak to wygląda...

Opublikowano
Dnia 22.02.2020 o 04:26, JarekBazydlo napisał:

Ale niech nie piszą że za poltusze dostają mniej jak na WBC lub 12.80netto to nie realna cena za O klasę bo ja też jestem troszkę w temacie cen i wiem jak ubojnie płaca. Wiem że oni też chca zarobić na sztuce z 300-500zl ale niech piszą prawdę jak wygląda sytuacja na rynku i ceny dla nich na ubojniach.

Jarku na ilu ubojniach w PL ROLNIK dostanie 12,8 za O??

Dnia 22.02.2020 o 10:25, AdamRo napisał:

a jakie macie ceny za byki O- , P ? Przecież takie też są

P w cenie P krowy czyli poniżej 9

7 godzin temu, karolr2 napisał:

Zapraszam do mnie ile kg opoisz za każde 1kg płacę ci 5 zł będzie 36 nie długo do sprzedaży więc się wykazesz i zarobisz 

luzaka nie opoisz

Opublikowano
6 godzin temu, Marcinnnnn napisał:

No i wtedy kradną na potęgę. Zamiast dać 7zl za hf'a to dają 7,6zl. Ile razy sąsiad się że mnie śmiał że dostał za byka hf 7,6zl a ja 7,3zl, na to ja w myśli ze śmiechu nie mogłem wytrzymać bo mial lepsze byki niż moje a mniej ważyły no ale cena lepsza. Różnimy się tym że ja mam wagę i sprzedaje że swojej wagi i wiem co ile waży mniej więcej z oka a on miał na serio ładne te bydlaki a średnio ważyły 70-100kg mniej niż moje. No ale co ja tam wiem przecież on lepszą cenę dostał niż ja bo się lepiej targuje. Od niego odbiera dąb pol a o nich opinie już znam i chyba większość z nas. Ale chwali ich że ceny takie wysokie maja i praktycznie każdy na wsi do nich oddaje tylko ja jestem ten głupi i oddaje taniej do swojego handlarza który bez problemu bierze bydło z mojej wagi.. i tak te kółko się zamyka że ten kto najwięcej kradnie daje najlepsze ceny i ma duży rozgłos. A że ludzie napaleni na cenę a nie wagę no to tak to wygląda...

Gorzej jak ten co daje mniejszą cene tez tyle samo urywa na wadze wtedy strata podwójna

Opublikowano

Naj gorzej jak cie wy***ie na wadze potem chce wy***ac swojego szefa i niby robi ci lux robotę pisze 20 kg wiecej i 10 dla niego 10 dla ciebie na fakturze ty mu płacisz jeszcze za te 10 kg razy ilość sztuk to dopiero jest wyjebanie bez mydła okradł cię na 70 kg i na dodatek jeszcze za twoim przyzwoleniem płacisz mu za dodatkowe 10 kg i myślisz że jaki dobry handlarz  dał ci zarobić . A znam taki przypadek  jak kolega soe cieszył a potem jak był już swiadomy jak go dymneli . Skumajcie jak oni sie musieli z niego śmiać że go wydymali conajmniej 70 kg i jeszcze im potem zapłacił za dodatkowe 10 kg 

Opublikowano

Kto zacznie byk w dół.dawno tego nie było a ja nie handlarz to posłuchał bym o nowej wizji na ten tydzień 

Opublikowano

Czyli można to nazwać kolejnym sukcesem polskiego rządu i polityki zagranicznej i rolnej .ceny mocno stabilne i opłacalne toć to dalej dużo więcej jak 3zl za zywiec

Opublikowano
7 godzin temu, Marcinnnnn napisał:

Skończ z tym oklepanym tekstem # A bo sąsiad# wcale bym się nie zdziwił jak żadnego sąsiada nie ma A tym wyjebanym jesteś ty😉

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, zkordalski napisał:

Naj gorzej jak cie wy***ie na wadze potem chce wy***ac swojego szefa i niby robi ci lux robotę pisze 20 kg wiecej i 10 dla niego 10 dla ciebie na fakturze ty mu płacisz jeszcze za te 10 kg razy ilość sztuk to dopiero jest wyjebanie bez mydła okradł cię na 70 kg i na dodatek jeszcze za twoim przyzwoleniem płacisz mu za dodatkowe 10 kg i myślisz że jaki dobry handlarz  dał ci zarobić . A znam taki przypadek  jak kolega soe cieszył a potem jak był już swiadomy jak go dymneli . Skumajcie jak oni sie musieli z niego śmiać że go wydymali conajmniej 70 kg i jeszcze im potem zapłacił za dodatkowe 10 kg 

A jeżeli w tym przypadku idzie to przez twoją wagę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v