Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karollorak93 napisał:

6 minut temu, Dwaplusjeden napisał:

Świętokrzyskie 13-12/kg

Pokaż mi kolego sima 100 kg za 1300 albo małego za 750 zł w świętokrzyskim. Biorę każdą ilość.

No sprzedaje po tyle jak ładna sztuka

Opublikowano
14 godzin temu, Kentar napisał:

W Ecobeefie U klasa to najpredzej Utylizacja.

Trzymaj sie z dala. Nie wiem czy preferujesz ostry stosunek ale lubia ostro wy***ac. :)

Kolegi R kowa krowa +900 oddała 320kg mięsa i poszła w O-

13 godzin temu, sawyer23 napisał:

Chciałem sie załapać na restrukturyzacje małych gospodarstw i w tym celu musze zmniejszyć wartośc ekonomiczną gospodarstwa,mam 10 sztuk byczków hf,Jesienią skonczyły rok.nigdy nie sprzedawałem byków w tym wieku, ile można by teraz za takie dostać?

IMG_20200211_163828[1].jpg

Lokalizacja?

12 godzin temu, Cybulek17 napisał:

O kurła,  roczne i 250 kg 

Gorsze się brało 

Moje już pojechały 

Łączna waga 

9170kg

Opublikowano
58 minut temu, soltys48 napisał:

Kolegi R kowa krowa +900 oddała 320kg mięsa i poszła w O-

Lokalizacja?

Gorsze się brało 

Moje już pojechały 

Łączna waga 

9170kg

13 sztuk ? to jakby nie patrzeć te 5k za sztuke się wzięło 

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

kupiłem jeszcze wywar z ziemniaków ,moze do czerwca dotrwam :D 

To Dandys teraz policz sobie od 1 stycznia do 30 czerwca  ile kasy dziadostwo wjebało, nawet swoje sianko licz po rynkowej cenie 1 kw prądu które hydrofor wezmie do pompowania wody zobaczysz ile wyjdzie. 

potem koszty ponóż x4  a następnie policz ile przez 2 lata za bydło wziołeś

A 1 lipca napisz dlaczego likwidujesz stado, i dlaczego nie robisz inwestycji i się nie rozwijasz skoro opłacalność jest przy 3 zł

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

To Dandys teraz policz sobie od 1 stycznia do 30 czerwca  ile kasy dziadostwo wjebało, nawet swoje sianko licz po rynkowej cenie 1 kw prądu które hydrofor wezmie do pompowania wody zobaczysz ile wyjdzie. 

potem koszty ponóż x4  a następnie policz ile przez 2 lata za bydło wziołeś

A 1 lipca napisz dlaczego likwidujesz stado, i dlaczego nie robisz inwestycji i się nie rozwijasz skoro opłacalność jest przy 3 zł

Pewnie od pierwszego przejdzie na dietę woda i chleb ze smalcem bo na nic więcej nie będzie 👍 zaskoczę się że od kilku lat jest dokupowania qq z pnia i kilka tirów wysłodków i nikt z torbami nie poszedł 👍

I jeszcze zapomniałem o dokupywanej słomie 

Opublikowano
13 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ten chyba nie skończy nawracać. A miał tu niby już nie zaglądać....

Jareczku ja nie chce tu zagladać ale musze!!!! co 5 post na tym forum mnie przyzywa)))) No i oczywiście przyciągają mnie tu coraz wyższe ceny co tu podajecie , i coraz lepsza wypłacalność handlarzy i zakładów))))) 

Nie chce być upierdliwy ale...

A NIE MÓWIŁEM?

Opublikowano
30 minut temu, kanalia36 napisał:

Jareczku ja nie chce tu zagladać ale musze!!!! co 5 post na tym forum mnie przyzywa)))) No i oczywiście przyciągają mnie tu coraz wyższe ceny co tu podajecie , i coraz lepsza wypłacalność handlarzy i zakładów))))) 

Nie chce być upierdliwy ale...

A NIE MÓWIŁEM?

NIE MÓWIŁEŚ

Opublikowano (edytowane)

Oddawal ktos do Mckeen Beef ? 

Dzwonil przedstawiciel i proponowal mozliwosc podjechania na uboj i zobaczenie na zywo klasyfikacji.

Byk 12.10 za O, za O+ 12.30, za R chyba 12.50

Jalowka za O 12.20 za R 13

Nigdy nie oddawalem na WBC, ale juz 3 tygodnie sprzedaje, bo jak ktos slyszy waga ogolna i szybki przelew to jakos nie moze dojechac.

Edytowane przez asus921
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, asus921 napisał:

Dzwonil przedstawiciel i proponowal mozliwosc podjechania na uboj i zobaczenie na zywo klasyfikacji.

Nigdy nie oddawalem na WBC, ale juz 3 tygodnie sprzedaje, bo jak ktos slyszy waga ogolna i szybki przelew to jakos nie moze dojechac.

A dziwisz się  90% handlarzy to złodzieje wagowi a 99% nie ma swoich pieniedzy na skup  tylko płaci jak im zapłacą w ubojni a jak nie zapłacą to rolnik ma goła dupe nie kase a on skupuje dalej tylko pod nazwą innej firmy. 

Puki rolnicy masowo nie będą sprzedawali ze swoich wag i domagali się kasy natychmiast nic się nie zmieni.

Co do Mc keen  są w pełni wypłacalni i  kase dostaniesz w 7-14 dniach. Co do WBC większych wałków podobno nie robią ale jak Ci wyjdzie trudno powiedzieć WBC to czarna magia i jak wychodzi zależy od miejscowego szamana( klasyfikatora)

Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

kupiłem jeszcze wywar z ziemniaków

Chodzi Ci o wycierkę (pulpę ziemniaczaną) ?

31 minut temu, asus921 napisał:

Kasa pewna w 14 dni ale z wybiciami szału nie ma

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

sołtys to i tak dobrze że dała tyle mięsa a nie kontener:) Pewnie jego krowa dała więcej mięsa tylko jak zwykle kolczyki podmienili ich stara zagrywka

Co było to było wiem jedno

Skurwiele jakich mało 

A twoje nic tam nie jechało?  Coś jakiś mail pamiętam....

2 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

13 sztuk ? to jakby nie patrzeć te 5k za sztuke się wzięło 

Tak 13

8 byków 5 jałówek 

1 godzinę temu, asus921 napisał:

Z tego co mi wiadomo to kasa pewna

A czy oni już biją? 

Opublikowano

No tak. Sprawa była na policji i wyszło że kierowca przepiol kolczyki z innej sztuki która była jak dobrze pamietam od jego tescia czy cos takiego. A tamta nadawała sie właśnie w kontener. O zamianie kolczyków potem słyszałem jeszcze od innych osób. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v