Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, kanalia36 napisał:

Piegus ja się wylogowuje ze strony  bo nieraz jak widze wpisy jarka czy rolnika to poziom głupoty mnie porażą i mnie ręka świerzbi aby im odpisać. a jak się wyloguje to mam problemy z zalogowaniem   nieraz cały dzień już wbić na konto nie mogę. 

A co do wagi proste jak drut wchodzisz na wage masz 100 kg  handlarz przy pomocy pilota, aplikacji w komórce zapisuje twoją wagę jako tare. Potem wchodzi byk którego waga odchudza o 70-150 kg , następnie wchodzisz Ty i klik w pilocik lub telefon i dodane Twoje 100 kg do żaniżonej wagi byka i rolnik radosny jak dziecko z lizaka ze wszystko jest ok a tym czasem wyjebany po całości został. Waga eletroniczna to przekręt murowany

przeczutaj to co napisales wez kalkulator i policz ile bedzie jak wejdzie rolnik plus skasuje z pilota wcześniejsza tare....

Opublikowano
21 minut temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

a co z sexem oddasz sąsiadowi

Akurat z tym to jak u Renaty Beger

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

nie każdy, tym bardziej jak jest "regularnie" uczony wagi

Dokładnie sołtys masz racje. Jak do rolnika przyjeżdza tan sam handlarzyna od lat to co odbiór to tej samej wielkości tucznik 1 kg lżejszy, potem własciciel trzyma o 1 tydzień dłużej a tucznik znowu 1 kg lżejszy , orientuje się po paru latach jak zmienia odbiorcę i nagle tej samej wielkości świnie z 95kg mają prawie 120 kg

ps, tresowanie wagi u bydła wygląda tak samo

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

nie każdy, tym bardziej jak jest "regularnie" uczony wagi

Prędzej uwierzyłbym w aplikację na smartfona, która wysyła dane do wagi typu ustaw  tarę na -25 kg. Przy różnicach rzędu 5-7 kg  na świni żaden hodowca, który nie zważy wcześniej zwierząt, nie zorientuje się w szwindlu, a handlarz pławi się w luksusie.

Edytowane przez Piegus
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Karmił karmił ;) i mówił że to styl amerykański 👍

ale z czym masz problem bo sie zastanawiam :D

Opublikowano

Piegus możesz nie wierzyć  ale jest stosowane i jedno i drugie

Opublikowano

morał z tego taki że lepiej być chudym niż grubym na wadze u handlarza, także dbajcie hodowcy o diete, lepiej bykom wsypac a samemu nie zjeść :D

Opublikowano

Ja sam kiedyś  zostałem wyjebany na tuczniku  20 kg przez handlarza. Zawsze sprzedawałem prosiaki na targu w Jarocinie  a potem przeszłem na tuczniki  i pierwsza odstawa miałem 11 tuczników  i jeden tucznik dla rodziny na zabicie wszystkie równej wielkości. Przyjechał handlarz z mojej własnej wsi widział młodego szczawika który się zapewne nie zna i zważył wszystkie tuczniki i średnio po 105 kg za dwa dni rodzina wzieła tucznika na zabicie i pojachała zwarzyć i zabić w lokalnej ubojni i tucznik..... 126 kg!!! Facet znajomy od lat wy***ał mnie po całości 20 kg na tuczniku , powiedziałem to miejscowym rolniką od których kupował tuczniki zaczeli go sprawdzać. Teraz od lat kupuje w innych powiatach bo w Jarocińskim jest spalony.

Opublikowano
11 minut temu, rejvas napisał:

morał z tego taki że lepiej być chudym niż grubym na wadze u handlarza, także dbajcie hodowcy o diete, lepiej bykom wsypac a samemu nie zjeść :D

+ taki że na mnie to by za wiele nie zarobił B|

Opublikowano (edytowane)

dlatego tobie sie opłaca :D ale jak kto ma 100 kg i 100 byków to ma przexxxxane

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
rejvas napisał:

ok 1 kg w przypadku mm i kiszonki z qq plus dobra sianokiszonka, sprawdzone

także sypanie po 5 kg zboża po to by uzyskać dodatkowe 500 gram chyba sie nie opłaca ? :D

Ozzborniku a nie pisałeś że dajesz sama qq i soję? Nawet twoje byki słomy nie ruszały. A sianokiszonki nie dawałeś bo za droga podobniesz. Gdzie twój Amerykański styl opasu?? Nawet nam filmiki wstawiales. Hahaha 😂

Opublikowano

sołtys ja nie rozumiem takich ludzi od lat Biernacki ma opinie jaką ma ale cały czas są barany i cymbały które z nim handlują na przelew i zawierają kontrakty. Z nim to tylko kasa z rączki do rączki i swoja waga inaczej widły w dupe i kręcenie ogona kierowcąP))))

Opublikowano
5 minut temu, kanalia36 napisał:

sołtys ja nie rozumiem takich ludzi od lat Biernacki ma opinie jaką ma ale cały czas są barany i cymbały które z nim handlują na przelew i zawierają kontrakty. Z nim to tylko kasa z rączki do rączki i swoja waga inaczej widły w dupe i kręcenie ogona kierowcąP))))

Słyszałeś że jest ryzyko jest zabawa?

Opublikowano
27 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ozzborniku a nie pisałeś że dajesz sama qq i soję? Nawet twoje byki słomy nie ruszały. A sianokiszonki nie dawałeś bo za droga podobniesz. Gdzie twój Amerykański styl opasu?? Nawet nam filmiki wstawiales. Hahaha 😂

no i co ? gdzie widzisz sensacje ? 

Opublikowano

Tam pod artykułem jest druga podobna sprawa.normalnie kuwa raj w pl dla cingciazy i naciągaczy.gratulowac prawa i sprawiedliwości i poprzedniej obywatelskiej.nic się nie zmieniło dalej układy dla złodziei.doswiadczylem na własnej skórze jak grunt pod nogami się zapada w takiej sytuacji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v