Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 14.12.2020 o 20:10, Berthold napisał:

Miałeś z Osi jakąś przygodę? Mnie ostatnio korcilo, ale łeb pod zimną wodę i bydło poszło na żywą po przedpłacie... 

Kiedyś sprzedaliśmy 4 ładne mieszańce i krowę i z tego nawet 20 k brutto nie było. O*ebali z 5k.

• Like 1
Opublikowano

sprzedane 8dni temu,  przyszło rozliczenie, mieszańce sm i angus poszły w R cena 14,30netto, w przeliczeniu na żywą wagę sm 7,97netto, angus 8,54netto

• Like 1
Opublikowano

Witam. Przepraszam za zaśmiecanie tematu, ale chciałbym się dowiedzieć czegoś o szczepiąc biobos respit 4. Otóż planuje zakup cielaków od okolicznych rolników. I po rozmowie z wet kazał mi szczepić zaraz po przybyciu cieląt. Zastanawiam się czy nie lepiej będzie poczekać 2-3dni żeby zobaczyć czy żaden nie choruje i dopiero je zaszczepić. Oczywiście nowo przybytek zwierzaki są w oddzielnym budynku

jaka jest Państwa opinia i doświadczenie z tą szczepionka. 

Opublikowano
3 godziny temu, michalmat napisał:

Witam. Przepraszam za zaśmiecanie tematu, ale chciałbym się dowiedzieć czegoś o szczepiąc biobos respit 4. Otóż planuje zakup cielaków od okolicznych rolników. I po rozmowie z wet kazał mi szczepić zaraz po przybyciu cieląt. Zastanawiam się czy nie lepiej będzie poczekać 2-3dni żeby zobaczyć czy żaden nie choruje i dopiero je zaszczepić. Oczywiście nowo przybytek zwierzaki są w oddzielnym budynku

jaka jest Państwa opinia i doświadczenie z tą szczepionka. 

Złota recepta na wszystkie dolegliwości, oczywiście taka sama jak wszystkie inne... 

Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Sprzedane dwa byki 941kg i 789 po 8,025 brutto do Kowalczyka i wreszcie moja waga,6procent gnoj.lodzkie

Pierwszy raz ważone na twojej wadze ?

Opublikowano

Pany mam pytanie:

Sasiad pisal covidowe na byki i krowy.

Dzisiaj byl w banku i dostal z agencji przelew 3400.nic wiecej nie bylo napisane

I teraz zastanawia sie jak to wyplacili bo za krowy niby za duzo a za byki za malo.Ktos cos podpowie.???jedyne co w banku powiedziala ze jest przelew bez decyzji tytule

Opublikowano (edytowane)

No coś więcej dają mi przyszło do krów 1120zl a miało być 1000 a do byków brakło 5 dni do jednego i szlak trafiło 5700 no ale cóż trudno... 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

czy opłaca się sprzedać byka simental 680kg na żywo wagę po 8zł wyjdzie 5440zł czy lepiej na sokołów poubojowo ciekawy ile by mi wyszło na czysto ile mogło być mięsa z takiej sztuki  i w jakiej klasie i czy bioro oni nie kontraktowane

Opublikowano

A ten sim to tylko biały łeb i kaldun czy takie coś jak tu kolega ab23 parę stron wcześniej zaprezentował i ile sokołów oferuje za o i rke. Ostatnio szału z ceną nie robił. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v