Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postojowe covidowe wypłacali w 2-3 dni po złożeniu wniosku. Jest 2 fala i znów jest pomocowe. Dla nas na covidowe z 1 fali niema. Wypłacają teraz dla artystów po 1-2 mln złotych. Nic tylko zakładać zespół. Myślę nad nazwą: "popażeni kaczką 5"?😁

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jeszcze jednego dnia mówi że to są przemyślane wypłaty i one się należą, a za dwa dni mówi że w reakcji na głosy ludzi zawiesza wypłaty i będą się im przyglądać..paranoja

Opublikowano

Czy można dowiedzieć się jakoś na jakim etapie są moje dopłaty bezposrednie i czy wogóle do konca tego miesiąca dędzie zaliczka czy dopiero wniosek jest w trakcie rozpatrywania i nie tak szybko to będzie

Opublikowano (edytowane)

Gdybym był rządem przyjrzał bym się wszystki którzy brali covidowe, a przede wszystkim w branży transport i przemysł spożywczy. A że jestem nierządem, więc :)

Edytowane przez AdamRo
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Przemek nie pierdziel głpot ten rząd bo tamten nie lepszy 3 razy starałem się o dofinansowanie  to za duży to za mały więc jeden gwint,za tamtych należało się tylko wielkim teraz rozdadzą wszystkim po trochę choćby 500+,a o spłacie długu nikt nie myśli

Opublikowano (edytowane)

Masz rację. Dobry rząd. A minister jaki dobry. Słyszeliście, że ten waginosceptyk nakupował już terenówek żeby wypuścić swoje psy na kontrole w teren? Na WP jest artykuł, 100 samochodów kupiła ARiMR na kontrole

Teraz ta scierka do podłogi będzie się mściła na rolnikach, że w niego jadą

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, marek80z napisał:

Postojowe covidowe wypłacali w 2-3 dni po złożeniu wniosku. Jest 2 fala i znów jest pomocowe. Dla nas na covidowe z 1 fali niema. Wypłacają teraz dla artystów po 1-2 mln złotych. Nic tylko zakładać zespół. Myślę nad nazwą: "popażeni kaczką 5"?😁

W radio słyszałem jak Barciś(Norek) się wypowiadał na ten temat, że wypłacają ale dla artystów disco polo,którzy i tak mają kasy sporo za koncerty w tvpis. Opowiadał że przed koroną grał w teatrze w 20 spektaklach, teraz tylko w 2. Żeby teatr miał jakąś kasę to otworzyli warzywniak bo covidowego nie dostają

Opublikowano

Dalej jest dziel i rządź. Puki jazgot trwa banan z ust polityków nie schodzi. Starczy wszystkim stołków czy w rządzie czy samorządzie a jak nie to jakaś spółka skarbu państwa i cyrk trwa. Boją się ciszy i tego że przestaniemy walczyć miedzy sobą a agresja obruci się w ich stronę.

Jak się wezmą za jakąś branżę to niema bata muszą ją zaorac a reszta się patrzy z boku w cichym milczeniu aby jutro nie ja i tak to trwa i raczej trwać będzie. Zarobisz chwilę się ucieszysz i tak Ci zaraz zabiorą ,a żeby kółko się dalej kręciło to rzucą jakieś dofinansowanie albo kredyt, przekonają że to chwilowy kryzys i roztocza wizję ponownego zarobku 

Opublikowano
13 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Do wojny. Raz na 30-40 lat była zawsze wojna w historii która czyściła stado z odmętów😂😂😂

gdzie te wojny były raz na 30-40 lat?chyba tylko u nas, bo w wielu krajach mało kiedy jakaś wojenka była i żyją.uważasz że ludobójstwo które miało miejsce np na II wojnie światowej to czyszczenie? obozy koncentracyjne to czyszczenie? mordowanie Polaków przez banderowców to po Twojemu czyszczenie?nie chciałbym tego przeżywać co ci ludzie przeżywali i zapewne Ty też byś nie chciał.trochę szacunku do tych co polegli na wojnie a nie smieszkować próbujesz

1 godzinę temu, Tuńczyk napisał:

A kto powiedział że dobry ,rozdają na prawo i lewo ale wszystkim przypomnij sobie po ile byłby nawozy i ropa 10  lat temu 

nawozy jak nawozy kiedyś były tańsze, ale co było kiedyś droższe niż teraz?ropa może i była pare groszy tańsza albo i nie była, a nawet jak była to nie dużo w porównaniu do wzrostu innych cen czy wynagrodzeń

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Tuńczyk napisał:

A kto powiedział że dobry ,rozdają na prawo i lewo ale wszystkim przypomnij sobie po ile byłby nawozy i ropa 10  lat temu 

No to jak ci dają to siedź cicho. Ja nie uważam żeby mi dawali.

Opublikowano
1 godzinę temu, Soltys85 napisał:

Mam pola przy trasie Ostrołeka-Ostrów i powiem Wam ze po wypłacie tarczy co drugi samochód nowa fura i to nie byle jaka tak ich kryzys dotknoł.

Zauważyłem też, że wielu zdecydowało się na aktualizację. nagle pojawią się z tym trudności

Opublikowano
13 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Jakby Golec coś grał poza starymi kawałkami, normalnie k**wa chyba kaczor z glinskim przyznawali tym potupają.

bo on wpisuje sie w strategie PIS i likwidacje rolnictwa ,, tu gdzie jest rzysko bedzie san fransisko '' to mu przyznali :D

Opublikowano

Komizo stare komunistyczne moyślenie jak coś nie po mojemu to gęba w kubeł,a chciałbym wierzyć że nie korzystasz z dotacji i t.d. prow  itd ale jakoś nie mogę ,niektórzy młodzi mogą nie pamięć więc przypomnę ceny z przed 10 lat temu ropa 5,98 saletra1200/1400 mocznik1700 npk ponad2000 dokładnie nie pamiętam jak dla kogoś to pare groszy to jesteśmy bardzo bogaci

Opublikowano
3 godziny temu, Tuńczyk napisał:

Jeśli chodzi o nawozy to teraz najtańsze od kilku lat a tak poza tym wszystko się zgadza😁

Opublikowano
4 minuty temu, Tuńczyk napisał:

Jaruś jak ja  Ciebie lubię to jak rzadko kogo, chętnie przypomnę że tutaj pisałeś że nie możesz znaleźć taniego pracownika czy to na temat?

Odpisze Ci tu chociaż nie bedzie to z tematem. Nie szukałem żadnego pracownika wiec czytaj wpisy dokładniej albo nie pisz bzdur. I radze pisać zgodnie z tematem. 

casefarmer moim zdaniem cena dosc dobra ale HF nie równy HFowi więc tak trudno powiedzieć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v