Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś sprzedane 5 jałówek. Cena 6,6 zł netto. 

Moim zdanie powinniśmy żądać przywrócenia ministra Ardanowskiego na stanowisko bo tak to będą cyrki szły cały czas i nie będzie wiadomo czego się spodziewać po tym Pudzie. Chociaż może wiadomo... że niczego dobrego...

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, maroko napisał:

Dziś sprzedane 5 jałówek. Cena 6,6 zł netto. 

Moim zdanie powinniśmy żądać przywrócenia ministra Ardanowskiego na stanowisko bo tak to będą cyrki szły cały czas i nie będzie wiadomo czego się spodziewać po tym Pudzie. Chociaż może wiadomo... że niczego dobrego...

Można wiedzieć kto odbierał i jaka waga?

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

""Rząd zamierza na nowo napisać ustawę o ochronie zwierząt. Tym razem ma to zrobić minister rolnictwa. W projekcie będą utrzymane zapisy o ograniczeniu wchodzenia aktywistów na teren gospodarstw oraz nie będzie zakazu uboju rytualnego drobiu.""

niech się  wypcha

Opublikowano
3 godziny temu, debrzyna napisał:

""Rząd zamierza na nowo napisać ustawę o ochronie zwierząt. Tym razem ma to zrobić minister rolnictwa. W projekcie będą utrzymane zapisy o ograniczeniu wchodzenia aktywistów na teren gospodarstw oraz nie będzie zakazu uboju rytualnego drobiu.""

Skąd ten cytat? 

Opublikowano

TopAgrar to niemiecki szmatławiec więc nie brałbym na poważnie tych rewelacji. 🤨

Opublikowano

Myszlisz ze PO lub lewactwo napisali by lepszo. Niestety w sejmie nie mamy wielu sojusznikow. Czesc poslow i senatorow z PIS mocno sie postawilo prezesowi i pewnie z ustawy bedo chcieli sie wycofac z twarza, Duda tez byl raczej na nie. Teraz maja na glowie lewakow na ulicach to temat zszedl na drugi plan.

Opublikowano
24 minuty temu, Bugii napisał:

Patrzac na to jak kaczorowi odjebalo to pewne ze napisza nowa, jeszcze gorsza i wprowadza.....

Po to wziął tego lalusia na ministra rolnictwa. 

Opublikowano

po 17 zadwoniła dziewczyna z powszechnego spisu Ja miałem pełno pracy to jej powiedziałem na odczepnego aby w innym terminie próbowała bo ja pracuje do 15 i teraz juz mam wolne Po kilku minutowej wymianie argumentów poinformowała mnie ze jeszcze raz do mnie zadzwoni i jeśli nie udzielę jej info na temat gospodarstwa to pojawi się u mnie osobiście w asyście policji Nie chciałem fatygować mundurowych to spiałem się  teraz sam .Zajeło mi to okolo 2 godzin hektary rospisalem co do ara,zwierzeta z pamieci ,+ --

Na końcu formularza wyskoczyło zapytanie czy napewno wstawiłem właściwą liczbe osób pracujących na moim gospodarstwie(za mało ludzi za dużo ha) a i tak wiekszość dzierzaw pominełem tylko te co we wniosku o dopłaty ujełem

Dnia 26.10.2020 o 19:22, Karol8885 napisał:

Sami wyciagajcie wnioski czy sprzedawac czy nie:

Byki / jalowki w tym tygodniu na export maja juz taka sama cene

2,75e exw za O klase i nie ma wielu chetnych 

Przy tym kursie to 12,56 PLN max za O 

Towar pod supermarkety czyli 85% eksportu

Towar pod rzeznikow.malych jest 0,05 drozszy na sprzedazy

to z fusów czy masz jakiś profesjonlny kurs wrózbity Nie wiem jak dziś ale jeszcze wczoraj byk poszukiwany 13 za O przy kilku sztukach

Opublikowano

"Wspanialy" zakład w łódzkim zaproponował za byki 6,50  O i 6,90 R 🙆‍♂️

Już sam nie wiem czy rezygnować z opasu 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ursus932 napisał:

Już sam nie wiem czy rezygnować z opasu 

Rezygnuje 🐂 

Miało być  rezygnuj 

Edytowane przez ab23
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, AdamRo napisał:

Brutto ?

Niestety tak 

@ab23 ja raczej też, tylko teraz szukam jakiejś alternatywy, bo mam jakieś tylko 40 z dzierżawą, i co tu robić, może warzywa 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
51 minut temu, Ursus932 napisał:

Mi 7 za R zaproponowali. Coś kurczą im się dostawcy, może się ogarną. 

Z 4,5 hektara warzyw można żyć, ale zajebiesz robotą całą rodzinę.

Najlepszą alternatywą dla rolnika, to dobrze zarabiająca kobieta :).

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Ursus932 napisał:

25 minut temu, AdamRo napisał:

Brutto ?

Niestety tak 

@ab23 ja raczej też, tylko teraz szukam jakiejś alternatywy, bo mam jakieś tylko 40 z dzierżawą, i co tu robić, może warzywa 🤔

zmienić mleczarnie, dokupić krów

Opublikowano

@hobbysta82, myślę o warzywach ale takich gdzie zrobię max mechanicznie i chemicznie 😉, a zresztą chcą żyć to muszą pracować 😁

55 minut temu, ab23 napisał:

Bardzo chciał bym mieć tyle ha

Kurde ja myślałem że Ty kolego to masz ze 100 🤔

@DANDYS nie chce być niewolnikiem, a zresztą w dalszej perspektywie nie będzie komu doić 

Opublikowano

Widze teraz duzy nacisk na warzywa. U nas też już 3 gospodarzy idzie w warzywa i to dosc spore areały. Jestem ciekaw gdzie oni to za rok sprzedadzą jak tyle osób w to inwestuje. A powracając do tematu za te 3 jałówki wziąłem średnio 4.6tyś brutto więc nie ma rewelacji ale chyba też nie jest tragicznie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v