Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nasz piękny kawaler zarabia po dwa koła na byku dlatego likwiduje. Bo za mało. Do rządu byś się nadawał, tam potrzeba takich fachowców teraz

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Jak  ty  masz  tylko  700zł  zarobku  na byku  to  ci  współczuję.     Susza  większe  straty  zrobi  jak  plon spadnie o  70%-90%  to  tyle  że  niema  zarobku  co  jeszcze  trzeba  dołożyć  do  interesu 

o ja pierdzielę. Ty więcej masz na sztuce? dasz taki + - jakiś przelicznik jak zarabiasz? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Jak  ty  masz  tylko  700zł  zarobku  na byku  to  ci  współczuję.     Susza  większe  straty  zrobi  jak  plon spadnie o  70%-90%  to  tyle  że  niema  zarobku  co  jeszcze  trzeba  dołożyć  do  interesu 

Przedstaw no wyliczenia na więcej w tej chwili

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Troche taki jakby nawiedzony jesteś, W tej zamowie są na całym świecie tysięce lekarzy, laboranci, pracownicy stacji epidemiologicznych itp  taka rzesza ludzi co według ciebie robi wykrywajac wirusa w próbkach? Myślisz że od tak da się ukryć wirusa, rozumiem colowo do tego doprowadzono aby opanował świat 

A ten tego Elvis też pewnie żyje 🤔

Mnie to nie dziwi co mówisz bo już się przyzwyczaiłem do tego że większość ludzi są ślepi na to co się dzieje. Tysiąc dowodów Ci podam że to kłamstwo to i tak nie uwierzysz. Bo Wy poprostu nie chcecie widzieć tego zła, ludzie to wypierają i tyle bo się na to nie chcą zgodzić. Ale prawda jest jaka jest czy nam się to podoba czy nie. Pamiętasz jak rok temu mnie jechali z każdej strony jak mówiłeś ze niedługo jak pierdyknie system to miastowi będą na wieś uciekać i przyjdą do rolnika aby im dał chleba. Długo nie trzeba było czekać. Po dwóch miesiącach zaczął się świrus i w sklepach panika , warzyw i owoców, mąki ani makaronów i ziemniaków oraz mleka nie było na półkach. Ludzie dzwonili do rolników i kupowali ziemniaki. Zapomniało się co? A teraz miastowi znów na rolnika plują że znecaja się na zwierzętami itp. Niedlugo będzie tak upadek systemu że naprawdę w sklepach będzie brakować. Zobaczycie!!!! Bo to wszystko są celowe działania. A potem będzie wojna!!! Zobaczysz. 😉👍

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Jest jeszcze kilka miejsc do 3 autobusu na wyjazd do Warszawy na strajk. Jak jest ktoś chętny z okolic Makowa Maz, Sypniewa, Krasnosielca, Różana, Młynarzy proszę pisać na priv lub w komentarzu.

jak po mnie zajedziecie i potem odwieziecie na miejsce to pisz mnie.

Opublikowano

Dandys już to kiedyś przerabialem. Jak weksel na 10 lat nie pasuje właścicielowi i twoje suszowe ewentualne paliwowe i weksle azotanowe nie są na Ciebie to niech se sam uprawia. Ja 3 lata bujalem ziemię do plonu i w 4roku już moją nie była 

Opublikowano (edytowane)

@Denwer więcej niż 700 zł na byku to Ci zostawało jak wziąłeś dwa lata dopłatę do bydła. Czyli jakieś 750 zł. Idź już spać bo jutro dla tata trzeba ładować zboże do siewnika, a sorry niedziela jutro to trzeba lekcje odrobić  😂

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
59 minut temu, DANDYS napisał:

panowie propozycja z dziś 16ha 4-5kl w ekologi brać czy nie brać ?da radę coś uprawić ,jego dopłaty moje pole

Jak w ekologii to facelia lub gryka na taka ziemie. Z certyfikatem mozna ładnie zarobic

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

Mnie to nie dziwi co mówisz bo już się przyzwyczaiłem do tego że większość ludzi są ślepi na to co się dzieje. Tysiąc dowodów Ci podam że to kłamstwo to i tak nie uwierzysz. Bo Wy poprostu nie chcecie widzieć tego zła, ludzie to wypierają i tyle bo się na to nie chcą zgodzić. Ale prawda jest jaka jest czy nam się to podoba czy nie. Pamiętasz jak rok temu mnie jechali z każdej strony jak mówiłeś ze niedługo jak pierdyknie system to miastowi będą na wieś uciekać i przyjdą do rolnika aby im dał chleba. Długo nie trzeba było czekać. Po dwóch miesiącach zaczął się świrus i w sklepach panika , warzyw i owoców, mąki ani makaronów i ziemniaków oraz mleka nie było na półkach. Ludzie dzwonili do rolników i kupowali ziemniaki. Zapomniało się co? A teraz miastowi znów na rolnika plują że znecaja się na zwierzętami itp. Niedlugo będzie tak upadek systemu że naprawdę w sklepach będzie brakować. Zobaczycie!!!! Bo to wszystko są celowe działania. A potem będzie wojna!!! Zobaczysz. 😉👍

Panie Tomaszu ale ja się praktycznie z wszystkim zgadzam co napisałeś 👍, prócz tego że nie ma wirusa 😉 

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

to zależy, bo jak powiesz masz to usłyszę

Masz wpier.....😂😂😂😂

Czytam ta szarpaninę na forum to jak powiedział kiedyś Bismarck: Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą. Zamiast sie jednoczyć jak robili to nasi dziadkowie kiedy bronili ojczyzny to my się szarpiemy kto ma racje. A prawda taka ze w dupe dostaną wszyscy nawet ci co bydła nie mają, oraz ci co nie mają gospodarstw a pracują w branżach połączonych z rolnictwem typu pasze itp. Bo jak bydło jebnie to pszenzyto nie bedzie po 700+ tylko po 250-300+

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak u was ale u nas byczki 3tygodnioewe różne można wyrwać za 300zl w pkiecie większym jak na sztuki pojedyncze 450

Edytowane przez zkordalski
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v