Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, krzysieek napisał:

Ale jak to jest? Jest ograniczenie w zgromadzeniach do 150 osób. W Warszawie nie obowiązuje, czy wywalone na to mają organizatorzy?

Jest cos takiego jak konstytucja. I tam masz zagwarantowane prawo do syrajku. Jest to nadrzedny dokument nad wszystko. Wszystkie ustawy i rozporządzenia moga sobie wsadzic w dupe. 

Jedynie stan wyjadkowy lub wojenny moze wedlug konstytucji poznawic cie praw w niej zawartych.

Dotyczy to takze maseczek, zakazow przemieszczania. Ja nie zakladam maseczki od samego poczatku. I raz jak glina chcial wypisac mandat powiedzialem ze nie przyjme. Niech pisze do sadu. To dal mi upomnienie zeby roboty sobie nie robic.

A kazda sprawa ktora idzie do sadu jest odrzucana. I sedziowie wlasnie powoluja sie na konstytucje.

• Like 3
Opublikowano
10 godzin temu, aderus napisał:

dlaczego wedlug ciebie 10 procent rolnikow ma zrezygnowac z hodowli bydla miesnego

w mojej gminie połowe bydła ze 400 sztuk chodują gospodarze w wieku 65 lat+bez perspektywy przejecia przez dzieci czy wnuki a nawet już młodsi 30-40 lat rezygnują 

10 godzin temu, kris148a napisał:

No na pewno to może niech jeszcze obniżą to cena jeszcze pójdzie w górę, chopie 2 lata odbic się nie może, zakaz rytualny na następne 2-3 lata zj**ie cenę i tak k**wa w kółko hodowca w dupe bity.

tak , jebnie na pewno i tu watpliwosci nie ma , ale w długiej perspektywie jak rynek sie ustabilizuje cena wzrosnie , ale musi być co najmiej o 10 % spadek chodowli 

4 minuty temu, Bugii napisał:

Jest cos takiego jak konstytucja. I tam masz zagwarantowane prawo do syrajku. Jest to nadrzedny dokument nad wszystko. Wszystkie ustawy i rozporządzenia moga sobie wsadzic w dupe. 

Jedynie stan wyjadkowy lub wojenny moze wedlug konstytucji poznawic cie praw w niej zawartych.

Dotyczy to takze maseczek, zakazow przemieszczania. Ja nie zakladam maseczki od samego poczatku. I raz jak glina chcial wypisac mandat powiedzialem ze nie przyjme. Niech pisze do sadu. To dal mi upomnienie zeby roboty sobie nie robic.

A kazda sprawa ktora idzie do sadu jest odrzucana. I sedziowie wlasnie powoluja sie na konstytucje.

a podpisał byś oswiadczenie żę wrazie wykrycia u Ciebie Cowid -19 nie chcesz  leczenia szpitalnego ,         tak jak jechowi z krwią niby w szpiitalach odmawiają , no a potem jak robi się powaznie to jednak przyjmują .

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Poczytaj wypowiedzi jednego niby rolnika bo dla mnie nie jest rolnikiem jak wypowiada się i nazywa nas matołami. Widzisz niestety dla takich dzbanów i pasożytów też walczymy o lepsze jutro. Od nas jadą 2 autobusy na to chwilę ale sporo osób przeważnie Ci co mają krowy mleczne mają dojechać później na własną rękę.

Jak czytam  twoje posty  to  mam wrażenie  że  bujasz  w  obłogach  chyba  opary  amoniaku  padły  ci  i kilku  innym  na rozum.

Zakaz uboju  rytualnego  już  był   2 lata  (2013-14)  i  rolnictwo  z tego  powodu  nie upadło.  Wasze  gadanie  o  końcu  rolnictwa  przez  te  ustawę  to   jakaś  farsa  dla  totalnych  głąbów. Z powodu  zakazu  uboju  cena  co najwyżej  spadnie  i  upadną  niewolnicy  banków  co  nabrali  kredytów  pod  biznesplany  dla  drogiego  żywca  wołowego.

Ciekawe  czemu ubojnie  nie  podzielają  twojego  zdania  i  siedzą  cicho   bo nic  nie słychać  żeby  bały  się  o  swój  upadek  z powodu  końca  Rolnictwa  w Polsce.

Opublikowano
25 minut temu, Denwer napisał:

Ciekawe  czemu ubojnie  nie  podzielają  twojego  zdania  i  siedzą  cicho   bo nic  nie słychać  żeby  bały  się  o  swój  upadek  z powodu  końca  Rolnictwa  w Polsce.

Screenshot_20201010-074746.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Denwer napisał:

Jak czytam  twoje posty  to  mam wrażenie  że  bujasz  w  obłogach  chyba  opary  amoniaku  padły  ci  i kilku  innym  na rozum.

Zakaz uboju  rytualnego  już  był   2 lata  (2013-14)  i  rolnictwo  z tego  powodu  nie upadło.  Wasze  gadanie  o  końcu  rolnictwa  przez  te  ustawę  to   jakaś  farsa  dla  totalnych  głąbów. Z powodu  zakazu  uboju  cena  co najwyżej  spadnie  i  upadną  niewolnicy  banków  co  nabrali  kredytów  pod  biznesplany  dla  drogiego  żywca  wołowego.

Dużo tego bydła trzymasz, że się nie boisz?

40 minut temu, Denwer napisał:

Dużo tego bydła trzymasz, że się nie boisz?

Ja na twoim miejscu bym nie liczył że ziemię po niewolnikach banków kupisz po tysiąc za hektar,a traktory będą stały po rowach i tylko wybrać kolor i jechać robić kokosy. Wiem że wielu żyje takimi marzeniami, że z pisem rozkułaczą kułaków i sami nimi zostaną...

Edytowane przez komizmo
  • Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał:

w mojej gminie połowe bydła ze 400 sztuk chodują 

a podpisał byś oswiadczenie żę wrazie wykrycia u Ciebie Cowid -19 nie chcesz  leczenia szpitalnego ,         tak jak jechowi z krwią niby w szpiitalach odmawiają , no a potem jak robi się powaznie to jednak przyjmują .

Napeawde myslisz ze kawalek szmaty na pysku uchroni cie przed zakażeniem. Wiekszosc z nas juz pewno chorowala i nawet o tym nie wie. Glupota z zamykaniem wszystkiego. 

11 minut temu, komizmo napisał:

42 minuty temu, Denwer napisał:

Po pierwsze bylo duzo mniej bydla i kur. 

Produkcja kurczakow wzrosla 2- krotnie a bydla o 50% od tego okresu. I nie bylo korono swira. Ktory rozjebal gospodarki ma swiecie. Zamknal restauracjie, imprezy masowe itp.

Pierdolnie cale rolnictwo od miesa, po zboze do wazyw i owocow. Bo ludzie rezygnujacy z bydla itp beda walic w inne dziedziny. A tanie kurczaki z polaczeniem z tanimi swibiami z asf beda zanizac ceny innych produktow.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

tak szczerze to nie mysle na ten temat , raczej noszenie maseczek to jest rozłożenie w dłuższym czasie epidemi żeby jednorazowo nie obciążyć szpitali , ale noszenie maseczek nie tylko w polsce bedzie zalecane wiec się dostosuje .

Opublikowano
10 minut temu, Bugii napisał:

Napeawde myslisz ze kawalek szmaty na pysku uchroni cie przed zakażeniem.

czy niepalenie papierosów uchroni każdego od raka płuc?

Opublikowano

Najpierw głosujecie na PiS, krzyczycie jaki to piękny kraj pod Jarkiem., kraina mlekiem i miodem płynąca. Nie raz widziałem, jak cisnęliście na forum ludzi co mieli inne zdanie. Zacieracie ręce na kolejne plusy, a teraz nagle raban, że ludzie z wami nie chcą strajkować. Proponuję zebrać ekipę Pisowców i szturmować Wawke. Jak głosowaliście tak macie. Pozdrawiam

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, Denwer napisał:

Czy wtedy był pseudowirus?

Wiesz ile miecha idzie na Włochy i Hiszpanie? Rynki koszer a przede wszystkim halal to szansa na ekspansję. Jak myślisz (o ile to robisz) żydki czy muzułmanie przestaną kupować wołowinę? Nie. W nasze miejsce wejdą inni.

Jeśli chodzi o zakłady to one nie dadzą zrobić sobie krzywdy i jak nie w PL to na południu będą dalej tłuc rytualnie a zakaz będzie świetnym pretekstem do zjazdu ceny w dół. I kto na tym ucierpi? My i nasze bydło które będzie jechało często po kilkadziesiąt godzin za granicę do rzeźni.

• Like 6
  • Thanks 2
Opublikowano

Chopy!! Nie strajkujem!! Rekompensaty dajo !!! Rekompensaty w stylu ... oddaj mi swoją ziemie z której żyje twoja rodzina a zapłacę ci tyle ze będziesz pił pod sklepem przez tydzień!  Oni naprawdę myślą ze rolnik jest idiota i traktują nas jak meneli bo myślimy tylko „dej te dopłaty i cicho sza?? Żałosne

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, tomaszmab napisał:

DOKŁADNIE tak jest. Zmówili się na całym świecie. Grupa Bilderberg. Rockefeller, Rotshild, Soros itp poczytaj sobie. Np Trzaskowski to człowiek multimiliardera Sorosa. To wszystko ustawka do depopulacji. Obudź się. Tu właśnie Rockefeller czyli ten co pociąga za sznurki w USA. Gość miał 7 przeszczepów serca, przetlaczana krew itp. Zmarł kilka lat temu w wieku 102 lat. Ciekawe skąd brał te serca.. A nie raz ludzie giną bez wieści.. Tacy ludzie nami rządzą. Tu mówi o depopulacji. A Bill Gates ciągnie jego dzieło. Może Ci się oczy otworzą 

nie wierz w te wszystkie teorie spiskowe.Trzaskowski to człowiek Sarosa i co ma mu serca załatwiać czy krew?są ludzie którzy w normalnych warunkach ponad 100 lat dożywali i co oni też coś kombinowali. w internecie jest wiele takich teorii spiskowych na różne tematy o różnych ludziach i jak by w nie wszystkie wierzyć to tylko usiąść i czekać na koniec.jedni wierzą w kosmitów inni wierzą duchy, jeszcze inni w chińczyka co jadł nietoperze i zaraził cały świat a niektórzy w teorie spiskowe grupy ludzi przeciw całej ludzkości.wybiją ludzi to kim będą rządzić i kto będzie dla nich i na nich pracował?a gdybyś Ty był obrzydliwie bogaty też byś sobie trochę zdrowia i życia mógł kupić. ale nie wierz we wszystkie brednie które przeczytasz w internecie

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, zbitom793 napisał:

Chyba nie posmarowali. Rydzyk i spółka są bardzo przeciwni piątce

Ludzie wy myślicie ze rydzyk jest po waszej stronie? Rydzyk ma interes w tym, że chroni branże futrzarska, nie bydło. Śmiać mi się chce z was. Posmarowali mu dość ale mu ciągle mało i mu weszli w drogę. Poczytajcie ile dostaje co roku baniek. Sami sobie zgotowaliscie ten los

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, tajwan1986 napisał:

nie wierz w te wszystkie teorie spiskowe.Trzaskowski to człowiek Sarosa i co ma mu serca załatwiać czy krew?są ludzie którzy w normalnych warunkach ponad 100 lat dożywali i co oni też coś kombinowali. w internecie jest wiele takich teorii spiskowych na różne tematy o różnych ludziach i jak by w nie wszystkie wierzyć to tylko usiąść i czekać na koniec.jedni wierzą w kosmitów inni wierzą duchy, jeszcze inni w chińczyka co jadł nietoperze i zaraził cały świat a niektórzy w teorie spiskowe grupy ludzi przeciw całej ludzkości.wybiją ludzi to kim będą rządzić i kto będzie dla nich i na nich pracował?a gdybyś Ty był obrzydliwie bogaty też byś sobie trochę zdrowia i życia mógł kupić. ale nie wierz we wszystkie brednie które przeczytasz w internecie

To nie są brednie. Tylko to jest jego wystąpienie. To samo niedawno mówił Bill Gates czyli szef WHO. A już szykuje przecież nam szczepienia. Podaje Ci żywy dowód a i tak go odrzucasz. Nie widzisz do czego wszystko prowadzi. Działania rządu w związku z kovidem idą w stronę ubustwa Polaków i zabijania obłożnie chorych bo są pozbawieni opieki medycznej. Piątka dla zwierząt to też zamierzone działanie w celu zabicia rolnictwa. Tylko głupiec tego nie widzi. Niedlugo ludzie będą umierać z głodu a nie na jakiegos wirusaświrusa który jest zwykła grypą. Ślepy jesteś i tyle bo nie chcesz widzieć zła które nas osacza. Nie obrażaj się ale poprostu tak jest 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano (edytowane)

To czy Rydzyk dostał jest tak naprawdę nie istotne z naszego punku widzenia. Ważne ze ma pod wpływami duża grupę wyborców PiS i wpływy w partii a każdy akt poparcia w walce z ta chora i antypolska ustawa jest potrzebny także nie siejemy podziałów. O covid jest inny temat

Edytowane przez dzarjan8111
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

A czy ta 5 kaczyńskiego dotyczy tylko uboju rytualnego bydła??? Czy też nie dotyczy np że organizacja może wpaść na twoją gospodarke i zabrac Ci całe pogłowie bydła czy też świń lub kur? Do tego minister rolnictwa który jest przeciw rolnikom??? Zastanów się najpierw co wypisujesz. Bo tych kilku czyli ponad 50tyś rolników będzie walczyć o swoje.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

A czy ta 5 kaczyńskiego dotyczy tylko uboju rytualnego bydła??? Czy też nie dotyczy np że organizacja może wpaść na twoją gospodarke i zabrac Ci całe pogłowie bydła czy też świń lub kur? Do tego minister rolnictwa który jest przeciw rolnikom??? Zastanów się najpierw co wypisujesz. Bo tych kilku czyli ponad 50tyś rolników będzie walczyć o swoje.

Jarek olej tego delikwenta. Niech nikt mu nie odpisuje bo to pewnie jakiś ekoterrorysta z bloku.. Pewnie hodowca kota o imieniu Jarosław. Nie odpisuj mu i tyle. Szkoda zdrowia na takich systemowców. 

47 minut temu, Badwolf napisał:

Ludzie wy myślicie ze rydzyk jest po waszej stronie? Rydzyk ma interes w tym, że chroni branże futrzarska, nie bydło. Śmiać mi się chce z was. Posmarowali mu dość ale mu ciągle mało i mu weszli w drogę. Poczytajcie ile dostaje co roku baniek. Sami sobie zgotowaliscie ten los

Masz film z Rydzykowskiej telewizji i skończ pluć bezpodstawnie. Mowa w tym filmie o całym rolnictwie a nie tylko o norkach 

Opublikowano

Właśnie tu wychodzi podział wśród rolników. Ja go widzę u siebie. Jeden drugiemu wilkiem. Dlatego rolnicy są dymani, bo nie są zjednoczeni. Górnicy się nie pier... I się PiS ich boi. Jeden za drugiego idzie w ogień. WAS rozgonią, bo jak zawsze z hucznych zapowiedzi wyjdzie kiszka. Mieliście szanse przy wyborach coś zmienić, teraz spijajcie smietanke

12 minut temu, tomaszmab napisał:

Masz film z Rydzykowskiej telewizji i skończ pluć bezpodstawnie. Mowa w tym filmie o całym rolnictwie a nie tylko o norkach 

Człowieku zejdź na ziemię. Ty myślisz że rydzyk obchodzi coś poza jego interesem. To biznesmen. Tam gdzie interes, tam rydzyk. Przepisz mu parę ha najlepiej, przecież to obrońca narodu hahha. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@Badwolf Ja głosowałem na Bosaka i Konfederacje więc co mam robić. Patrzeć się. Ja ich nie wybierałem. A Ty mówisz o tym że nie mogą się rolnicy zjednoczyć a sam ich dzielisz.. Hipokryzja 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v