Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byki dostały opór żarcia rano i zostały zabrane. Wagi zywe we wtorek rano 759 - 391,4     711-372,2      843-426     738-361,8  bite środa wiec pewnie troche straciły. 

Hf a zdych to nie jedno i to samo? :P Przez Brzegowego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karollorak93 napisał:

Poszły 4 szt na Tarnów przez pośrednika 13 za O i 13.26 za R ceny netto. 3 O klasy hf i jeden R mieszaniec. Wybicia 49% 50,5% 51,56% i 52,34% od wagi w gospodarstwie. Byki najedzone zabierane wtorek rano bite w środę.  Na zakładzie awaria wagi wiec nie znam wagi sprzed uboju. 

Żeby  cena dobra była to wybicia chujowe musza być.  Oddawałem do Maciejowice caly samochód  rano napasione opór, mieszańce mm , na rozliczeniu wybicie średnio 56,2% . Kobieta co rozliczaĺa mówiła  ze pewnie opaslem je dobrze bo sĺabe wybicie.  Zaznacze że  oni dla siebie liczyli wybicie bo ja miałem placone za kilogramy żywca. I teraz pytanie - jak musza okraść  chłopa te wszystkie handlarze co biora na wbc i wybicia przy dobrym byku przedstawia ok 50-53%

Opublikowano
40 minut temu, malorolny121 napisał:

Żeby  cena dobra była to wybicia chujowe musza być.  Oddawałem do Maciejowice caly samochód  rano napasione opór, mieszańce mm , na rozliczeniu wybicie średnio 56,2% . Kobieta co rozliczaĺa mówiła  ze pewnie opaslem je dobrze bo sĺabe wybicie.  Zaznacze że  oni dla siebie liczyli wybicie bo ja miałem placone za kilogramy żywca. I teraz pytanie - jak musza okraść  chłopa te wszystkie handlarze co biora na wbc i wybicia przy dobrym byku przedstawia ok 50-53%

56% to sie bije bardzo dobry towar. To Ciebie chciano wyruchac mowiac o wysokim wybiciu zebys oddal na WBC i wtedy by Ci podziekowali za opasienie.

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, johny1991 napisał:

@Kentar 49-52% wybicia mówisz że to ch*jowe.. 56% to super towar..wiec ile według Ciebie jest normalnie?

HF O klasowy powinien sie krecic w okolicach 51-52%.

• Like 1
Opublikowano

Jeśli z wagi z podwórka to raczej wybicie normalne przecież coś straciły jeszcze i wtedy by wyszło większe ale ciekaw jestem czy na prawde była awaria wagi na Tarnowie. Widziałeś cały ten ich paragon czy tylko powiedział ci jak wyszły?

Opublikowano
1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

Jakies prognozy na nastepny tydzień;? Mam kilka sztuk po 20 miesiecy i nie wiem czy nie sprzedawac. Paszy jest i jeszczze by urosly ale jjak wroci 6zl

raczej dopuki koronawirus nie odpusci bedą spore wachania cenowe ,raczej mało kto zdecyduje sie na zamółwienia na zapas bo niewiadomo jak bary i restauracje bedą czynne  , coraz czesciej słychać o powrocie obostrzeń sanitarnych w europie choć raczej nikt sie nie zdecyduje na blokade rynku jak miało to miejsce na wiosne . a wiec rynek nie pewny ,a jesień to jednak troche wiecej bydła na rynku ze wzgledu na koniec sezonu pastwiskowego . ciezka  decyzja a tym bardziej ze teraz bedzie chłodniej to i apetyt bydlakom pewno wzrosnie .

Opublikowano

Tak mam wydruk cały z moich sztuk. Nie czepiał bym się chyba wybić według mnie są normalne, na pewno lepiej wyszedłem niż miał bym je na żywo sprzedać biorąc pod uwagę oferty które miałem wcześniej. 

Opublikowano

I oto chodzi. Okarmione zwazone i trochę na tym zyskales. Byka nikt z nas nie widział żeby wbc określić. Puki zostaje więcej jak handlarzyna proponuje to jest ok. Moje ostatnie były wyceniony na 7 brutto  było 15gr więcej na wbc dobre i parę złotych na zimne piwo w afrykańskie lato 

Opublikowano
5 minut temu, hobbysta82 napisał:

Sprzedany 50% JE, wiek 27 m-ce. Waga 961 kg. Cena 6 zł brutto. 1 zł potrącenia za przekroczenie wagi. 6% strączki. ZM RAKÓW

Z takimi duzymi sztukami to nawet jak sie ciagle bawisz z zakladami to poszukaj handlarza, niektorzy nie maja limitow wagowych, troszke w plecy jestes.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, Karollorak93 napisał:

Tak mam wydruk cały z moich sztuk. Nie czepiał bym się chyba wybić według mnie są normalne, na pewno lepiej wyszedłem niż miał bym je na żywo sprzedać biorąc pod uwagę oferty które miałem wcześniej. 

A ile Ci proponowali na żywą za te byki? 

Opublikowano
14 godzin temu, Elvis1090 napisał:

sprzedawałem ale juz od 2 lat z nimi nie chandluje... teraz bydlo nie jedzie przez posrednika tylko prosto de rzeźni moim transportem

jakby to powiedzieć "na układy niema rady"

za małolata jak chciałem jakąś d*pę wydymać to też jej gadkę dopasowywałem, także na układy nie ma rady zgadza się. masz rację

Opublikowano
47 minut temu, hobbysta82 napisał:

Sprzedany 50% JE, wiek 27 m-ce. Waga 961 kg. Cena 6 zł brutto. 1 zł potrącenia za przekroczenie wagi. 6% strączki. ZM RAKÓW

Po co i dlaczego?

Opublikowano
6 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Byki dostały opór żarcia rano i zostały zabrane. Wagi zywe we wtorek rano 759 - 391,4     711-372,2      843-426     738-361,8  bite środa wiec pewnie troche straciły. 

759- 55,4%. Mistrzu, po pierwszym byku nie licze dalej, nie wziales na brud liczac wybicie. Wszystko pasuje. Liche wybicia mi nie pasowaly do tarnowa.

Opublikowano
11 godzin temu, Kentar napisał:

56% to sie bije bardzo dobry towar. To Ciebie chciano wyruchac mowiac o wysokim wybiciu zebys oddal na WBC i wtedy by Ci podziekowali za opasienie.

Jesteś w błedzie. Miaĺem umowe na tucz tego bydła i jasno określone ze pĺacą za kg  przyrostu żywej wagi po określonej cenie. Klasyfikacje robili tylko dla siebie.

Opublikowano

od kiedy to na brud się odlicza.? może od wagi na zakładzie sobie jeszcze odejmij z 8%= u wtedy się ciesz z super wybicia. za pierwszym razem chłopak dobrze policzył.

Opublikowano
Kentar napisał:

6 godzin temu, Karollorak93 napisał:

759- 55,4%. Mistrzu, po pierwszym byku nie licze dalej, nie wziales na brud liczac wybicie. Wszystko pasuje. Liche wybicia mi nie pasowaly do tarnowa.

Mistrzu, czytaj wyraźnie co jest napisane. "wybicia od wagi w gospodarstwie"

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v