Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, marcinklos225 napisał:

Może nie całkiem w temacie ale tutaj widzę że dużo osób zagląda, a sprawa jest pilna: 2 cielaki dwutygodniowe od LM mają biegunkę. Ssą swoje matki kiedy chcą i biegunka. Dostały proszku na zatrzymanie i narazie żadnego efektu. Może macie jakieś sprawdzone sposoby?

Żadne kawy zbożowe i inne wynalazki tylko szukaj weta , który zrobi Ci test kału na obecność bakterii i będzie wiedział jak dopasować leczenie

Opublikowano
3 godziny temu, Pitraszek napisał:

Telefon z getmoru czy niema bykow na sprzedaz. Cena dno i towaru szukaja...11,6 0 klasa. Z kasa tez oststnio polecieli miesiac po terminie. 

Pytałeś dlaczego tyle po terminie?

Opublikowano
6 godzin temu, malorolny121 napisał:

A ja opowiem wam pewną  historię  jak zostałem  okradziony( bo tak należy  nazwać  to co zrobili ) przez kupców  od kebejow z kobiałki.  Cena ustalona po wielu stekaniach  na 7,7 brutto. Samochód  podjeżdża  pod zaladunek , w miedzy czasie żona  pyta jaka jest obcinka. Wszyscy zgodnie ze 7%. Co sie okazuje po fakcie? Część  byków  obcieli po 7% a część  po 8% wedlug wlasnego uznania.  Na telefony do biura odpowiedzieli - nie trzeba było  podpisywac faktury. I tak w dupe prawie 1 tys. 

Czyli norma 🙂

Opublikowano
karolr2 napisał:

17 godzin temu, mikic360 napisał:

Sprzedane dziś 4 mieszańce LmxBd, sredni wiek 26 miesięcy, srednia waga 983kg,okarmienie 7%, cena 8zł/kg brutto. odbiorca Agrostar.

Właśnie odjechały lm średnia 770 wiek 25-27 cena 9 netto 11 sztuk 

Karol kto zabrał? moje z łańcucha były dlatego taka cena. podobno na Liban malo co idzie.

Opublikowano

Wszystko idzie!!

Zabrali kostry smiejki  

16 godzin temu, malorolny121 napisał:

A ja opowiem wam pewną  historię  jak zostałem  okradziony( bo tak należy  nazwać  to co zrobili ) przez kupców  od kebejow z kobiałki.  Cena ustalona po wielu stekaniach  na 7,7 brutto. Samochód  podjeżdża  pod zaladunek , w miedzy czasie żona  pyta jaka jest obcinka. Wszyscy zgodnie ze 7%. Co sie okazuje po fakcie? Część  byków  obcieli po 7% a część  po 8% wedlug wlasnego uznania.  Na telefony do biura odpowiedzieli - nie trzeba było  podpisywac faktury. I tak w dupe prawie 1 tys. 

Dlatego do mnie nie mają wstępu ewentualnie tylko jak jest awaria 

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Pitraszek napisał:

Telefon z getmoru czy niema bykow na sprzedaz. Cena dno i towaru szukaja...11,6 0 klasa. Z kasa tez oststnio polecieli miesiac po terminie. 

Do mnie tak samo dziś dzwonili za towarem

Do mnie może zajada obejrzeć towar może się podniosą z cena😉 na jesieni przeważnie bydło tanieje a getmor potrzebuje widocznie dla jakiegoś Włocha

Opublikowano
38 minut temu, marek530053 napisał:

Do mnie może zajada obejrzeć towar może się podniosą z cena😉 na jesieni przeważnie bydło tanieje a getmor potrzebuje widocznie dla jakiegoś Włocha

Jak powiedział mi Paweł cene za jałówki to podziękowałem niech szukają dalej towaru. 

Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Jak powiedział mi Paweł cene za jałówki to podziękowałem niech szukają dalej towaru. 

Jaka powiedział?

Opublikowano

cena u mnie po uju nie chciałem dawać ale wlasciciel stada się uparł i teraz mamy te dni 😉 mm z sm 7.2 ładny mleczny SM 7 no i nieszczęsna jałówka 6 zł

Opublikowano

Niby jeszcze grosze dygnelo. W następnym tygodniu coś znowu pojedzie. Szału cenowego nie widać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v