Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak takie małe ubojnie mobilne  dostaną szansę to się okaże że i ubijamy taniej bo i odpady na karmę dla psów i jakąś skure sprzedać idzie a jak by jeszcze chłodnia była usługowa to wogule cacy. Mięso z badaniami legalne się chłodzi a w międzyczasie szukasz zbytu na legalu. Tylko to jest sen bo mafia branżowa na to nie zezwoli przez tworzenie pseudo ustaw i wymogów 

Opublikowano (edytowane)

I ten rolnik co się sprzedał za parę złotych,  i handlarz co to wziął  , i weterynarz na ubojni,  i właściciel ubojni .... każdy z nich powinien dostać od nas po dwa szybkie z prostej.  Ja też nie chciał bym jeść padliny , a tym bardziej  sprzedawać byki za grosze .

Edytowane przez Cybulek17
Ktoś zjadł słowo
  • Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Zaje***cie. 

"Chore krowy, które miały zostać przerobione na produkty spożywcze, znaleźli w środę nad ranem policjanci oraz inspektorzy weterynaryjni w ubojni na terenie powiatu brzezińskiego. Do przeszukań doszło również w zakładzie na terenie powiatu zgierskiego. To efekt akcji policjantów z Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. 

Do zakładu w miejscowości Jaroszki kilkunastu policjantów, wspieranych przez inspektorów weterynaryjnych, weszło w środę o 5 rano. Z informacji śledczych wynikało, że w tym zakładzie może dochodzić do przerabiania tzw. "leżaków". To krowy, które nie mogą się same poruszać. Najwięcej "leżaków" jest wśród krów ras mlecznych, które z powodu silnej eksploatacji szczególnie podatne są na choroby, a także urazy. Żeby oddać tego typu krowy do rzeźni, trzeba przejść procedury dużo bardziej skomplikowane i kosztowne niż w przypadku zdrowych krów. 

Źródło: tvn24.pl"

No to bedzie cena po 4.80

Za byka

Opublikowano

Przemek daj choć netto😂niema kanalii on by to jakoś fajnie skwitowal  .leży se pewnie na chamaku i liczy kasiorke w cieniu. Smutno jakoś 😪

Opublikowano

robiłem chyba 2,2 x 1,2 i waga super częsciej wazy bigbagi i palety niż byki Odejmowama jedna ściana ,tylko ja poszedłem w drogą elektronikę (tensometry , miernik ) ale nie ma takiej potrzebyteraz bym kupił za połowe i tez bedzie działać

Opublikowano
29 minut temu, hobbysta82 napisał:

Dwie lokalne ubojnie w ETM płacą za byka do 5,5 brutto.

To nawet mnie się nie mieści w głowie. Które ? Daj na priv, nie będziemy im robić darmowej reklamy.

Opublikowano
39 minut temu, hobbysta82 napisał:

Dwie lokalne ubojnie w ETM płacą za byka do 5,5 brutto.

O rzesz kuwa nie wiedział że są jeszcze lepsi od Rakowa 

Opublikowano
41 minut temu, micgal39533 napisał:

a u nas obecnie za mięsne 7.7-8.0 brutto świętokrzyskie 

Bo u Was więcej kupca niż byka. U nas w łódzkim gdyby nie handlarze między innymi z kieleckiego to ceny by były niższe niż 5,5.

Opublikowano

Dwa pany że zdjęcia co wstawiłem najmniejszy odpadowy.wagi dopisane brutto cena netto 

1592421715848963318120209791204.jpg

Opublikowano
AdamRo napisał:

41 minut temu, micgal39533 napisał:

a u nas obecnie za mięsne 7.7-8.0 brutto świętokrzyskie 

Bo u Was więcej kupca niż byka. U nas w łódzkim gdyby nie handlarze między innymi z kieleckiego to ceny by były niższe niż 5,5.

U nas z kilku wsi to może by zebrał z 10-15 gospodarstw co ma jeszcze byki

Opublikowano
16 minut temu, AdamRo napisał:

U nas w łódzkim gdyby nie handlarze między innymi z kieleckiego to ceny by były niższe niż 5,5.

Widzisz Adam jak kończą mali hodowcy do których nawet handlarz złodziej nie dojeżdża.  

@Ursus932 Raków podniósł cenę od poniedziałku o 50 groszy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v